reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej dziewczyny i ja bym chciała dołączyć.
Mam 32 lata, starania od czerwca. Zaszłam w pierwszym cyklu ale poroniłam. Byłam wtedy w uk i przeżyłam małą traumę, jak pojechałam na sor z wielkim bólem, a tam mnie nawet na usg nie skierowali. Bardzo się bałam że to pozamaciczna i zostałam z tymi czarnymi myślami sama sobie. Wtedy podjęliśmy decyzję, że wracamy do pl (i tak mieliśmy za parę miesięcy już wracać), żeby na spokojnie i bezpiecznie się starać. Ale że po tej sytuacji nawiedziła mnie nerwica to musiałam najpierw zadbać o zdrowie psychiczne. Kolejne starania zaczęliśmy 2 miesiące temu. Wyszła mi za wysoka prolaktyna, więc od ponad miesiąca biorę dostinex.

I chyba zbicie prolaktyny skutkuje dużo lepszą owulacją, bo dokładnie czuję kiedy ją mam. Wczoraj już tak mnie mieliło, że wzięłam nospę. A potem miałam wyrzuty sumienia, że przecież jajeczko ma się przemieszczać... a ja biorę leki rozkurczające. Myślicie, że nie zaszkodziłam tym sobie?

Każdej z Was życzę powodzenia! Oby ten rok był szczęśliwy :*

reklama
U mnie chyba jednak owulacji nie było, bo temperatura spada (dzisiejsza 36,80), ale co sobie poużywaliśmy z mężem to Nasze 🤣 Nie nastawiam się na nic, bo po tym krwawieniu wszystko jest do góry nogami 😝 Ale za Was wszytkie mocno trzymam kciukasy! 🤞

Załączniki

• a4a65f58-4d88-403c-aee1-05006fdcd3c5.jpg
    a4a65f58-4d88-403c-aee1-05006fdcd3c5.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 58
Hej ☺️ co przyjmujesz na zbicie prolaktyny? Mi w cyklu z Casta
Hej 😊 co przyjmujesz na zbicie prolaktyny? Mi w cyklu z Castagnusem udało się zajść w ciążę po 8 miesiącach starań, może przypadek, a może nie😉 🤗 powodzenia ✊
Ja biorę Norprolac. Biorę od 10dc więc na ten cykl jakoś bardzo nie liczę ale cichą nadzieję mam :) a prolaktynę miałam dość wysoką bo ponad 70

My jeszcze nie. Ale jeśli w ciągu kolejnych 3 miesięcy się nie uda to wtedy zbadamy. Na razie mam nadzieje, że problemem jest tylko ta moja za wysoka prolaktyna i jak ją zbiję to się uda.
Ja tez miałam lekko podwyższona prolaktynę, 32 przy normie do 28. Na castangusie zbilam do 10 ale nie zaskoczyło 🤣🤣🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

reklama
Do góry