reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny boli manie gardło czy to może być ciąża?

Taki żarcik 🤪😄🤭🤭
Sory musiałam 🤣🤣🤣. Już dawno nikt tu nie wpadł narobić zamętu 😅 @Zazuu jak dostałaś zawału to przepraszam. 😘
Wczoraj w internecie na portalu pytania i odpowiedzi o ciąży przeczytałam wypowiedź jednej pani i mam nadzieję że to był żart. Treść poniżej:
"To moja pierwsza ciąża, zrobiłam dzisiaj cztery testy różnych firm i wszystkie wyszły pozytywne. Nie wiem jak sobie poradzę z czwórka dzieci. Czy są tu mamy z większą ilością dzieci"😁😁😅

Wczoraj w internecie na portalu pytania i odpowiedzi o ciąży przeczytałam wypowiedź jednej pani i mam nadzieję że to był żart. Treść poniżej:
"To moja pierwsza ciąża, zrobiłam dzisiaj cztery testy różnych firm i wszystkie wyszły pozytywne. Nie wiem jak sobie poradzę z czwórka dzieci. Czy są tu mamy z większą ilością dzieci"😁😁😅
Kiedyś to wiedziałam i od razu sobie pomyślałam że w dzisiejszych czasach to już nawet trudno jest być głupim, konkurencja jest tak wysoka 😅

Ciąża jak nic!!!! Szykuj wyprawkę.

Ej, ale na serio serio to mi się tez nic nie chce XD
Nawet mi już cień cienia wychodzi na testach… owulacyjnych 🥳🤪 a tak na serio to przez te badania starego i wymaganą abstynencję do dzisiaj nie umiem teraz wycyrklować kiedy rozpocząć starania… wg flo 14go(13dc) mam owulacje 😏 wiec teoretycznie powinnismy zacząć od poniedziałku żeby dać te 2/3 dni na wyhodowanie nowego nasienia… 🥸 gorzej jak przed walentynkami mi ta owulacja strzeli #problemypierwszegoswiata 😝

Nawet mi już cień cienia wychodzi na testach… owulacyjnych 🥳🤪 a tak na serio to przez te badania starego i wymaganą abstynencję do dzisiaj nie umiem teraz wycyrklować kiedy rozpocząć starania… wg flo 14go(13dc) mam owulacje 😏 wiec teoretycznie powinnismy zacząć od poniedziałku żeby dać te 2/3 dni na wyhodowanie nowego nasienia… 🥸 gorzej jak przed walentynkami mi ta owulacja strzeli #problemypierwszegoswiata 😝
A jestem ciekawa czy faktycznie trzeba czekać... Przyznam że jak miałam stymulowane owulację i kontrolę u lekarza i on nam mówił kiedy mamy się kochać i najlepiej co drugi dzień to nie udało mi się zajść a jak kochaliśmy z mężem równo przez 8 dni z rzędu jak tylko na teście owu był cień i wtedy się udało ... Ciekawi mnie czy faktycznie lepiej czekać czy u nas to był ślepy traf

Wiesz co mam 30 lat w chwili obecnej i od kąd pojawiła się u mnie miesiączka w wieku około 13 lat nigdy nie bolały mnie piersi ale za to okresy były bardzo bolesne. Niestety teraz mam jedno i drugie bolesność piersi w różnym stopniu nasilenia przez cały okres cyklu i to mnie właśnie zastanawia:-D
Zbadaj progesteron i prolaktynę. Jak miałam podwyższoną prolaktynę to bolały w drugiej fazie czasem bardzo, zwłaszcza po nocy, jak zaczęłam zbijać to ból znacznie zelżał.
Dziewczyny wiem ze wiele z was ma bóle jajników po owulacji. Jaki to jest ból?
Ja czasami czułam jajniki ale nigdy to nie był ból a dziś leżę już 3h z bólem lewego jajnika który promieniuje Mi do nogi tak jakby w pachwinie mnie boli. Czy to takie właśnie bóle miewacie między owu a okresem ? Wciąż nie jest to ból który zmusiłby mnie do wzięcia tabletki ale zdecydowanie silniejszy niż kiedykolwiek...
Po owu, takie pociąganie, ćmienie, ale z reguły delikatne. Raz mnie zgięło w pół... A owulacja była jakieś 12 dni później 😂
A jestem ciekawa czy faktycznie trzeba czekać... Przyznam że jak miałam stymulowane owulację i kontrolę u lekarza i on nam mówił kiedy mamy się kochać i najlepiej co drugi dzień to nie udało mi się zajść a jak kochaliśmy z mężem równo przez 8 dni z rzędu jak tylko na teście owu był cień i wtedy się udało ... Ciekawi mnie czy faktycznie lepiej czekać czy u nas to był ślepy traf
My zwykle w okresie starań staraliśmy się codziennie, czasem się udawało 2 dni pod rząd, czasem 3,różnie było. Przy stymulacji dr kazał codziennie i było 4 dni pod rząd i też nam się udało...

reklama
Każde poronienie jest inne. Pierwsze trwało u mnie równy tydzień i było jak zwykła miesiączka. Trzecie trwało prawie 3 msc inw tym czasie na przemian plamiłam i krwawiłam mimo, że beta W szczycie była 300, a po blisko 3 msf dopiero spadła do około 5.
Natomiast ja co chwilę kontrolowałam bete i jeździłam na usg
Dziewczyny ja trochę odbiegnę od tematu, a pytanie kieruję do tych z Was, które miały ciąże biochemiczne i poronienia samoistne. W zeszły czwartek zaczęło się u mnie obfite krwawienie, beta 119, w poniedziałek na wizycie diagnoza ciąża biochemiczna, dr zrobiła usg, macica oczyszczona wszystko ok, ale dla pewności za kilka dni mam zrobić kontrolnie betę (w poniedziałek 14.02.). Niestety coś dzieje się nie tak, nie dość, że ciągle plamię to boli mnie brzuch. Do dzisiaj byłam pewna, że to mega wzdęcie, że aż kłuje, dzisiaj sobie z nim poradziłam i było ok. Nawet plamienie już prawie ustało. Ale po południu znowu plamienie i nawet krwawienie i kłujący, czasami mocny ból z prawej strony brzucha (być może jajnik). Czy któraś miała takie i tak długo dolegliwości po poronieniu samoistnym? Zaczynam się bać, że to pozamaciczna [emoji45] i że nie dotrwam do poniedziałku [emoji3525]

Do góry