reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja jak robiłam tylko wieczorem to prawie nigdy piku nie złapałam, mam wręcz odwrotnie niż Ty. Po ponad roku użytkowania i równoległych monitoringów wiem, ze u mnie pik jest krótki i zazwyczaj łapie go do południa, a owu występuje szybciej niż w tych podanych widełkach w instrukcji. Myśle, ze jednak to bardzo indywidualna kwestia. Na testach ciążowych piszą, ze można testować kilka dni po stosunku, ale jakby na to spojrzeć obiektywnie to tez nie jest to zbyt precyzyjna i prawidłowa informacja [emoji16]
Jak to nie prawidłowa :O

reklama
Jak to nie prawidłowa :O

Patrząc na to kiedy może dojść do zagnieżdżenia po owulacji i kiedy możliwe jest wykrycie bety w moczu to hasło, ze test wykrywa ciąże np. 3 dni po zapłodnieniu, czy tam stosunku to bzdura, chwyt marketingowy. Trzeba tu rozróżnić moment stosunku, moment zapłodnienia i moment zagnieżdżenia. 3 dni po zagnieżdżeniu - uwierzyłabym. Ale nie widziałam jeszcze testu, który tak by miał napisane na opakowaniu [emoji16] a od zapłodnienia do zagnieżdżenia mija ten conajmniej tydzień prawie.

A spotkałyście się kiedyś z tym, żeby torbiel dawała poprawnie wzrastająca betę? Do pewnego momentu oczywiście. Niby Google pisze, że zdarzają się takie cuda, ale nie wiem czy mu ufać 🤣🤣🤣

Ostatnia edycja:
A myślałam, że tylko mnie się słabo robi jak ktoś mnie tak pociesza xD. Moja mama jest mistrzynią "a słyszałaś, że Iksinska jest w ciąży? 8 lat się starali i widzisz, udało im się". I to niby na być pocieszające jej zdaniem ;).
Mnie najbardziej wkurza „mi się udało to i Tobie się uda”. No tak, bo twoja ciąża jest gwarantem mojej 🙄🙄

reklama
Do góry