reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Cześć, postanowiłam do was dołączyć 🙂 trochę o sobie to mam 32 lata, mam córkę która ma 13 miesięcy i chciałabym już drugie. Z mężem niezabezpieczony się od września 2021 i nadal nic. Co prawda nie ma presji ale w głowie już siedzi że będzie problem. W pierwszą ciążę udało mi się zajść mimo pęcherza endometralnego i podejrzenia endometriozy. Przez ponad rok brałam tabletki które miały zmniejszyć pęcherzyk i nic to nie dało, później miałam walkę o powrót owulacji i zastrzyki które po 4 miesiącach dały radę przywrócić owu. Miałam wykonywane badanie drożności i wyszlo ok . W momencie pandemii z mężem zaczęliśmy zastanawiać się nad klinika i znajomi podpowiedzieli nam że mamy jechać do "szamanki" dzięki której im się udało. Pojechaliśmy z ciekawości i udało się zaszłam w ciążę .... Nie wiem czy to dzięki niej czy to dzięki badaniu drożności. Ale obecnie staramy się bez presji i nic nie wychodzi ... Obecnie u mnie 13dc i zobaczymy co będzie 😁

reklama
Cześć, postanowiłam do was dołączyć 🙂 trochę o sobie to mam 32 lata, mam córkę która ma 13 miesięcy i chciałabym już drugie. Z mężem niezabezpieczony się od września 2021 i nadal nic. Co prawda nie ma presji ale w głowie już siedzi że będzie problem. W pierwszą ciążę udało mi się zajść mimo pęcherza endometralnego i podejrzenia endometriozy. Przez ponad rok brałam tabletki które miały zmniejszyć pęcherzyk i nic to nie dało, później miałam walkę o powrót owulacji i zastrzyki które po 4 miesiącach dały radę przywrócić owu. Miałam wykonywane badanie drożności i wyszlo ok . W momencie pandemii z mężem zaczęliśmy zastanawiać się nad klinika i znajomi podpowiedzieli nam że mamy jechać do "szamanki" dzięki której im się udało. Pojechaliśmy z ciekawości i udało się zaszłam w ciążę .... Nie wiem czy to dzięki niej czy to dzięki badaniu drożności. Ale obecnie staramy się bez presji i nic nie wychodzi ... Obecnie u mnie 13dc i zobaczymy co będzie 😁
Wiedziałam ze jest cos czego jeszcze nie próbowałam! SZAMAN! 🤣🤣

Haha, nie wiem jak ja nazwać 🙂 ona była Ukrainka która patrzyła na ciebie i mówiła o Tobie co ci dolega .... I miała rację, a tylko patrzyła na ciebie. Dała nam tabelki i ziółka 😅 sami jak wyszliśmy nie byliśmy pewni co przed chwilą zaszło... A ja nie wiedziałam jak nazwać 😅 my na nią mówimy czary Mary

Nie brałam wcześniej żadnych innych leków... chyba nie chcą tracić mojego czasu (mam 38 lat).
Acha, nie zaznaczyłam, że leczę się we Francji, ubezpieczenie pokrywa do 6 inseminacji i 3 in vitro przed 43 r.ż.
Kiedy nasz kraj wyjdzie z jaskini?! Długo trzeba przebywać we fr żeby się załapać na takie zasady? Ser, wino i bagietki lubię wiec w sumie… 🤣

Fajne szkolenie znalazłam w terminie swojej marcowej owulacji, a ponieważ niedawno straciłam pracę myślę poważnie o przebranżowieniu.
Opowiadaj co to za szkolenie? :) Ja tez mam ciśnienie żeby robić coś zarobkowego tylko poza pracą i póki co biorę pod uwagę makramy albo kursy copywritingu :) za dużo wolnego czasu 🤣

Trzymajcie mnie bo upadnę 🤣🤣🤣

Haha, nie wiem jak ja nazwać 🙂 ona była Ukrainka która patrzyła na ciebie i mówiła o Tobie co ci dolega .... I miała rację, a tylko patrzyła na ciebie. Dała nam tabelki i ziółka 😅 sami jak wyszliśmy nie byliśmy pewni co przed chwilą zaszło... A ja nie wiedziałam jak nazwać 😅 my na nią mówimy czary Mary
Bałabym się od niej wziąć tabletki czy ziółka wiec podziwiam za odwagę 😆😆

Mogłoby to być ciekawe doświadczenie 😆 ja nigdy nie korzystałam z takich metod, aczkolwiek znam laski co chodziły do wróżki 😉💫🧙
Moja mama kiedyś zadała wróżce pytanie o moje potencjalne dzieci... :dry:Wróżka odrzekła, że plemniki mojego męża są, jak on sam, zbyt "stoickie" :rofl2:. Mąż może tak, ale jego badania są akurat super... ;-) Także tak...

Kiedy nasz kraj wyjdzie z jaskini?! Długo trzeba przebywać we fr żeby się załapać na takie zasady? Ser, wino i bagietki lubię wiec w sumie… 🤣
Przebywać można krótko - wystarczy tutaj pracować = mieć ubezpieczenie. Albo nie pracować... lub mieć pracującego męża ;) Ja akurat mam dość specjalną sytuację i to ubezpieczenie mam tylko na kilka lat... więc korzystam póki czas :unsure:

reklama
Do góry