reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Nie no, do lekarza trzeba iść. Mój miał wszystkie parametry złe, bardzo mała ilość, mała ruchliwość i moroflogia nawet nie była oznaczona. Teraz ma wszystko w normie (no ale takie niskiej normie) poza morfologią, która miała 2% ale spadła na 1%.
No ogólnie to mąż brał suple (ten fertil on) a teraz zmieniliśmy na każdy z osobna. Czyli osobno każdy skłądnik, który wpływa na płodnosć. Zmieniliśmy diete, wiecj warzyw, orzechy, sok pomidorowy. Więcej ruchu.
No ale wiesz, jak ciąży nie było, tak nie ma. Żeby nie było zbyt optymistycznie xD

Chciałabym rzec, za mój stary miał przypadkiem dwa razy badanie nasienia robione w ciągu 4 dni i różnica w morfo była 4% [emoji849]

reklama
Cześć :) a stosujesz prawidłowe zasady higieny? Żadnych wkładek, przewiewna bielizna, siku po stosunku, sen bez bielizny? Może partnera trzeba przeleczyć? Czasem tak bywa, ze mężczyzna złapie grzybka od partnerki i później ona się leczy a on w kółko ją zaraża ;)
ja właśnie jak miałam infekcje - mąż nie miał żadnych objawów. Ginekolog i powiedziala zeby kupoć chlotrimazolum w aptece (bez recepty) i kilka dni się smarował

muszę zapytać: Jak to przypadkiem? [emoji848][emoji1787]

Mieliśmy darmowe badanie z kliniki to skorzystaliśmy, z kolei mój lekarz w swojej (innej) klinice miał akcje darmowych badań i kazał nam zrobić fragmentację, przy okazji zrobili seminogram [emoji1]

Czy jest możliwość zaciążenia przy infekcji? :/ czekam jak na zbawienie.. na znak że się udało. 21dc. A tu taka niespodzianka. Ale jestem przyzwyczajona, że mi zawsze wiatr w oczy;).
Podobno można, gdzieś wyczytałam, ale warunki są nieprzyjazne ze tak powiem :p i plemniki muszą byc zdeterminowane.
Jak ja miałam infekcje to mi szczerze mówiąc nie seks byl w głowie

Podobno można, gdzieś wyczytałam, ale warunki są nieprzyjazne ze tak powiem :p i plemniki muszą byc zdeterminowane.
Jak ja miałam infekcje to mi szczerze mówiąc nie seks byl w głowie
Domyślam się😄. Mi też nie to w głowie teraz.. oj i to bardzo. Ale ja już po "dniach akcji", i ciekawa jestem czy infekcja nie szkodzi temu nawet jeśli się udało.. I tak skończy się @ za tydzień..

reklama
Cześć :) a stosujesz prawidłowe zasady higieny? Żadnych wkładek, przewiewna bielizna, siku po stosunku, sen bez bielizny? Może partnera trzeba przeleczyć? Czasem tak bywa, ze mężczyzna złapie grzybka od partnerki i później ona się leczy a on w kółko ją zaraża ;)
Przeczytałam "sex bez bielizny" 🤣🤣🤣

Ja tez mialam problem z infekcjami kiedyś, lekarz przepisał nam tabletki - 1 na miesiąc I tak przez 3 miesiące - wzięliśmy oboje 1 raz i jak ręką odjął, zero infekcji. Ale warto też wykluczyć cukier i alkohol bo to sprzyja infekcji i włączyć probiotyki takie do łykania bo możliwe że masz kandydoze w organizmie. Ja brałam probiotyki z health Labs ale napewno w aptece znajdziesz jakieś tańsze które też będą dobre

Do góry