reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Nie [emoji87]
Dopiero jak wpadłam do domu to zrobiłam owulaka i chociaż miał kreskę jakąkolwiek, no ale do piku jej daleko.
Zaraz zrobię kolejnego juz po ovitrelle i zobaczymy czy już coś działa [emoji41]
Praca pracą ale są rzeczy wazne i ważniejsze [emoji23][emoji23]
Pik na testach Ci nie wyszedł, nie?
IMG_20220203_123337.jpeg

reklama
Dziewczyny !! Czy jest któraś z Was z 2 jajnikami i jednym jajowodem? Jak u Was przebiega owulacja? u mnie dziwna sytuacja się wytworzyła. Byłam pewna,że owulację miałam 23/24 stycznia śluz na to ogólnie wskazywał no i ten charakterystyczny ból brzucha... no ale 1 luty znowu to samo tylko to były już ilości potopowe a do miesiączki zostało mi raptem 4 dni. 2 owulacje czy co ?

Ja już po wizycie [emoji85]
W piątek na usg był 1 pęcherzyk w lewym jajniku i jeden w prawym każdy 11 mm, a endo 5mm.
Dziś okazało się, że w prawym nie ma nic ciekawego (ale boli mnie jak sam skur**syn i Pani dr stwierdziła, że jest szansa że miałam owulacje z niego tuż przed badaniem, ale raczej bardziej niewielka ta szansa bo ani "blizny po owulacyjnej" ani nic ciekawego nie znalazła), a na lewym pęcherzyk 23x20mm i endo 8,6mm [emoji85]
Spytała mnie tylko czy mam chłopa w domu i powiedziałam zgodnie z prawdą, że jeszcze tylko trochę ponad godzinę (a od gina do domu prawie godzina jazdy) i Pani dr kazała mi się biegiem ubierać, a wydruki usg podała w locie żebym zdążyła [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] To był wyścig z czasem, Stary poszedł do roboty głodny, ale zdążyliśmy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Podałam już ovitrelle i oczekuje [emoji41]
To widzę, ze jedziemy na tym samym wózku, u mnie pecherzyk 20x24mm i zastrzyk od razu wczoraj ;) dzisiaj kłucie w jajniku solidne, wiec myślę, ze pękł koło południa wiec wróciliśmy z roboty i wzięliśmy się za robienie dzieci :D tylko endo mam lichsze bo 7mm, ale opilam się wińska, objadłam migdałów i teraz już niech się dzieje wola nieba 😌😌 tak mysle czy jeszcze nie skoczyć po ananasa 🤔

To widzę, ze jedziemy na tym samym wózku, u mnie pecherzyk 20x24mm i zastrzyk od razu wczoraj ;) dzisiaj kłucie w jajniku solidne, wiec myślę, ze pękł koło południa wiec wróciliśmy z roboty i wzięliśmy się za robienie dzieci :D tylko endo mam lichsze bo 7mm, ale opilam się wińska, objadłam migdałów i teraz już niech się dzieje wola nieba [emoji18][emoji18] tak mysle czy jeszcze nie skoczyć po ananasa [emoji848]

7 mm ponoć jest wystarczające, a zanim dojdzie do momentu kiedy coś mogłoby chcieć się do niego przytulić to jeszcze pare dni, wiec jeszcze trochę podrośnie [emoji39]

7 mm ponoć jest wystarczające, a zanim dojdzie do momentu kiedy coś mogłoby chcieć się do niego przytulić to jeszcze pare dni, wiec jeszcze trochę podrośnie [emoji39]
Słuszna uwaga. Na kontroli prawie dwa miesiące po łyżeczkowaniu miałam 5,8 mm i dostałam zielone światło do starań. @hachette trzymam kciuki bardzo mocno :)

Też se zeżre ananaska, a co! A mogę z bitą śmietaną? [emoji23][emoji1782]
To widzę, ze jedziemy na tym samym wózku, u mnie pecherzyk 20x24mm i zastrzyk od razu wczoraj ;) dzisiaj kłucie w jajniku solidne, wiec myślę, ze pękł koło południa wiec wróciliśmy z roboty i wzięliśmy się za robienie dzieci :D tylko endo mam lichsze bo 7mm, ale opilam się wińska, objadłam migdałów i teraz już niech się dzieje wola nieba [emoji18][emoji18] tak mysle czy jeszcze nie skoczyć po ananasa [emoji848]

reklama
Cześć!
@Zazuu trzymam za kciuki za twoje starania. Pomyślałam, że trzymanie kciuków teraz to lepszy moment niż testowanie, bo jeśli się uda to test jest czystą formalnością.

Swoją drogą, może któraś z was zamawiała z allegro superczułe ciążowe sikane pinki i jakieś wielopaki (np 30 sztuk) owulaków od jednego sprzedawcy i ułatwiłaby mi szukania takiego? Nie jestem aż tak leniwa, tylko aż tak wkurwiona, że zanosi się na kolejne takie zakupy 😤

Do góry