reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Halo??
Pół forum tu czeka.
Ile można spać?!
Cześć
Spac... taaa. O 7 wypad na szlak.
Dopiero teraz wracamy. Niestety nie mam dobrych wiesci
Obydwa negatywy. Z tego samego moczu.
Gdyby nie to ze jestesmy ze znajomymi to zamknelabym sie w pokoju i sie poryczala.
Ale nie mialam wyjscia. Musialam sie ogarnac i wyjsc bo wszystko zaplanowane.

reklama
Jak to możliwe [emoji33][emoji33][emoji33]
Co to za choojowa firma?!
Cześć
Gdyby nie to ze jestesmy ze znajomymi to zamknelabym sie w pokoju i sie poryczala.

Cześć
Przykro mi bardzo, trzymaj się ❤

Cześć
💔 trzymaj się tam..

Cześć
O nieee! Niemożliwe! Powtórz jutro jakiś inny test moze, co?

Cześć! Mam nadzieję, że niedziela miło wam mija :)

Ja właśnie się biję z myślami czy męża do sypialni nie zwerbować. Mam na jutro na 11.30 termin wizyty u ginekologa z cytologią, przekładaną już 2 razy (raz covid, a raz miesiączka mnie zaskoczyła). Nie powinnam współżyć co najmniej przez 24 godziny od badania...a tu owulak wyszedł z piękną grubą krechą, cycki jak u Salmy Hayek, ochota nie z tej ziemi.
Moje nieregularne cykle notorycznie robią mi niespodziankę, owulacji spodziewałam się dopiero za kilka dni, ciężko te badania sensownie rozplanować i nie chciałabym znowu przekładać wizyty. Ale kusi mnie skorzystać z dnia...jak zobaczyłam taką piękną tłustą kreskę to tym bardziej myślę tylko o jednym.

Każdy podejmuje własne decyzje, ale tak z ciekawości, co byście zrobiły na moim miejscu? 😅

Cześć! Mam nadzieję, że niedziela miło wam mija :)

Ja właśnie się biję z myślami czy męża do sypialni nie zwerbować. Mam na jutro na 11.30 termin wizyty u ginekologa z cytologią, przekładaną już 2 razy (raz covid, a raz miesiączka mnie zaskoczyła). Nie powinnam współżyć co najmniej przez 24 godziny od badania...a tu owulak wyszedł z piękną grubą krechą, cycki jak u Salmy Hayek, ochota nie z tej ziemi.
Moje nieregularne cykle notorycznie robią mi niespodziankę, owulacji spodziewałam się dopiero za kilka dni, ciężko te badania sensownie rozplanować i nie chciałabym znowu przekładać wizyty. Ale kusi mnie skorzystać z dnia...jak zobaczyłam taką piękną tłustą kreskę to tym bardziej myślę tylko o jednym.

Każdy podejmuje własne decyzje, ale tak z ciekawości, co byście zrobiły na moim miejscu? 😅
ja bym zaciągnęła do łóżka męża na pewno 😊😇

Wiesz, wszystko zależy od pracy. Ja pracuje w amerykańskiej firmie wiec nie narzekam, mam prywatne ubezpieczenie i różne inne benefity. Mój partner pracuje w firmie hiszpańskiej, regionalnej i on takiego pakietu nie ma. W sumie to nie ma żadnych benefitow. Państwowo u lekarza byłam raz, na wizytę u ginekologa musiałabym czekać prawie 2 miesiące. Jak masz ciążę beż komplikacji to wszystko prowadzi położna, lekarz robi tylko chyba 2 USG. Macierzyński tutaj to 16 tyg tylko ale dla obojga rodziców (można to jakoś rozdzielić podobno a moja firma doklada 4 tyg od siebie dodatkowo). Ale takie 4-5 miesięczne dzieci w żłobkach to norma tutaj. Nie ma 500+ 🤣 są tylko ulgi podatkowe na dzieci. Słońce świeci 300 dni w roku 😍 ludzie mają jakieś luźniejsze podejście do wszystkiego. Trzeba tylko pamietac ze hiszpania mierzy sie obecnie z dużym problemem imigracyjnym (z Afryki polnocnej) I faktycznie nie jest jakoś super bezpiecznie 🤷🏽‍♀️ Ogólnie- ja nie wracam 😁 nie jest idealnie ale podoba mi się życie tutaj.

Ok dzięki :D brzmi nawet nienajgorzej, ale te słońce zniechęca... Ja rozważam póki co tylko kraje północy albo klimat umiarkowany, bo na południu bym się ugotowała :D ciekawe jest to, co mówisz z firmami, bo mam wrażenie, że u nas jest dokładnie odwrotnie. Pracujemy oboje w państwowych i mamy dużo więcej korzyści niż nasi znajomi w międzynarodowych firmach. To też nas głównie trzyma w tym dziwnym kraju

reklama
Ok dzięki :D brzmi nawet nienajgorzej, ale te słońce zniechęca... Ja rozważam póki co tylko kraje północy albo klimat umiarkowany, bo na południu bym się ugotowała :D ciekawe jest to, co mówisz z firmami, bo mam wrażenie, że u nas jest dokładnie odwrotnie. Pracujemy oboje w państwowych i mamy dużo więcej korzyści niż nasi znajomi w międzynarodowych firmach. To też nas głównie trzyma w tym dziwnym kraju
Mialam na myśli że ja pracuje w międzynarodowej firmie a Niemąz w lokalnej ale prywatnej firemce. A wszyscy wiemy jacy są prywaciarze 🤷🏽‍♀️ nie wiem jak mają Ci co pracują w państwowych szczerze mówiąc.
Ps. Północ Hiszpanii ma super klimat ale deszczowy. I jest tam pięknie i czysto 🥰

Do góry