reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Przyznam, że jestem zielona w temacie związku covida z owulacją. Czy przejście covida ma wpływ na owulację?
Ja po covid miałam bardzo wydłużone dwa cykle, ale przechodziłam długo i raczej ciężko i się nie dziwię wszystko mi się wtedy rozlegulowało, włącznie z mózgiem chyba :p ale ja się wtedy nie starałam o dziecko jeszcze bo przechodziłam prawie na samym początku pandemii.
Za to po szczepieniu, mimo ze pierwsze przyjęłam bardzo ok a drugie bardzo źle się czułam, to wszystko pozostało w granicach normy więc na dwoje babka wróżyła
Ale pewnie ma wpływ jak w zasadzie wszystko inne :D

Odebrałam wyniki, progesteron 8dpo 10ng/ml to chyba znaczy, że owulacja była :)? Czy przy torbieli też mógłby być taki wynik?
A prolaktyna jeszcze urosła mimo brania castagnusa. Dziadostwo :(

Odebrałam wyniki, progesteron 8dpo 10ng/ml to chyba znaczy, że owulacja była :)? Czy przy torbieli też mógłby być taki wynik?
A prolaktyna jeszcze urosła mimo brania castagnusa. Dziadostwo :(
Czytałam gdzieś, że prolaktynę lepiej badać na początku cyklu. No i oczywiście są pewne zasady jak wspomniała Zazuu.

A zachowujesz wszystkie zasady przed zbadaniem Prolaktyny?
Tak, owu raczej była

Staram się, ale niewyspanie jest ciężko wyeliminować :) tak poza tym wszystko raczej spełniam.

Czytałam gdzieś, że prolaktynę lepiej badać na początku cyklu. No i oczywiście są pewne zasady jak wspomniała Zazuu.

Na początku cyklu też zbadałam, ale teraz dwa tygodnie łykam castagnusa i liczyłam przynajmniej na malutki spadek :D a nie jeszcze wzrost :D

reklama
Cześć Dziewczyny, naszła mnie pewna rozkmina :) moja faza lutealna trwa tylko 11 dni - myślicie, że może to wpłynąć na ewentualne zagnieżdżenie zarodka czy jeszcze nie ma tragedii? Obawiam się, że to trochę mało :( właśnie naszła mnie taka refleksja, czy w takim przypadku najwyższy poziom progesteronu też wypada na 7-8dpo czy np trochę wcześniej? Może wiecie coś na ten temat bo nie mogę nic znaleźć w necie 🤷🏻‍♀️

Do góry