B
B206
Gość
Czemu?Ja jutro idę na proga, ale już się przygotowuje na najgorsze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czemu?Ja jutro idę na proga, ale już się przygotowuje na najgorsze
To ja sie nie przyznam ile ja mam testów.Mądrość kalendarzyka wskazuje mi piątek teraz lub wtorek w przyszłym tygodniu a moja nakręcona osobowość mówi szepcze i śpiewa... "zrób jutro... masz jeszcze 3 testy..."
A czemu? Ja mam 12 i się nie wstydzę zamawiając przez neta bardziej się opłaca kupić raz a więcejTo ja sie nie przyznam ile ja mam testów.
Powiem tak, ograniczać się nie muszę
ja to miałam wszystkie symptomy owulacji testy, ból brzucha zajebiscie mocny, skok temperatury a tu cyk nie ma owulacjiNiestety tak się zdarza, ja też co miesiąc mam pozytywne testy ale owulacji nie ma...
Może w następnym cyklu będzie.
Ja w tym miesiącu pierwszy raz od dawna mam owulację ale po kompletnej zmianie strategii.
Objawy owulki mi zanikają po poronieniu w zasadzie z cyklu na cykl jest coraz gorzej. W tym miesiącu tylko mnie ciągnęła lewa strona, ale dalej ciągnie, więc pewnie torbiel. Już kiedyś miałam i podobne odczucieCzemu?
No teraz mam torbiel więc kumam o co chodzi z tym dziwnym ciągnięciem... Ale sam brak objawów owulacji to jeszcze nie dowód bądź dobrej myśliObjawy owulki mi zanikają po poronieniu w zasadzie z cyklu na cykl jest coraz gorzej. W tym miesiącu tylko mnie ciągnęła lewa strona, ale dalej ciągnie, więc pewnie torbiel. Już kiedyś miałam i podobne odczucie
A czy ty tez masz takie uczucie w podbrzuszu w jajnikach, troche jak na okres z różnym nasileniem - żadnych bólów w dole plecow nie mam. Troche pamietam podobne symptomy w ciazy z synkiem ale martwi mnie to zarazem, bo nie wiem czy to nie zwiastun @Matko jak mi sie dłuży czas po owulacji w tym cyklu....
Jaka to ta nowa strategia jeśli można spytać ?
Nic odkrywczego, poprostu sprzeciwiłam się ginekologom którzy dawali duphaston itp i kazali się ograniczyć do podstawowych witamin i w tym cyklu zaczęłam się starać bez żadnych "pomocy " od ginekologów za to z dużą ilością witamin.a co zrobiłaś ??
A to ja tez po cyklach z próbą ingerencji sama ginekolog stwierdziła że te na samych witaminach mam wręcz lepszeNic odkrywczego, poprostu sprzeciwiłam się ginekologom którzy dawali duphaston itp i kazali się ograniczyć do podstawowych witamin i w tym cyklu zaczęłam się starać bez żadnych "pomocy " od ginekologów za to z dużą ilością witamin.
Brałam NeomagForte D3 (Magnez, B6 i D3) , Prenacaps multi 1+ DHA z tej samej firmy (to biorę od dawna), do tego dodatkowo dużo witaminy C (biorę żelazo na receptę więc u mnie to wskazane aby brać Wit C- biorę łącznie 400mg) przez pierwsze 2 tygodnie cyklu brałam Olej z wiesiołka ale to bardziej na śluz.
Więc reasumując sporo magnezu, wit. B6, wit. C, wit. D + inne witaminy w mniejszych dawkach No i oczywiście w miarę zdrowa dieta żeby dostarczać witaminy też z jedzenia.
Na mnie to podziałało i nie zaszkodziło.
Ja w tym miesiącu gdyby nie usg i progesteron to bym nie wiedziała, że była bo nie miałam żadnych objawów w trakcie owulacji. a w cyklach bezowujacyjnych miałam nawet ból jajników.Objawy owulki mi zanikają po poronieniu w zasadzie z cyklu na cykl jest coraz gorzej. W tym miesiącu tylko mnie ciągnęła lewa strona, ale dalej ciągnie, więc pewnie torbiel. Już kiedyś miałam i podobne odczucie