reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dobra, chyba czas abym tu w końcu dołączyła :D Przygarnięcie? Co prawda jeszcze czekam na okres, ale pokusiłam się dziś o zrobienie testu 9dpo i biel aż razi. Staramy się ponad 3 lata z całym mnóstwem przerw, problemów medycznych, jedno wczesne poronienie, jedna ciąża pozamaciczna.
przygarniemy, ale nie na długo. Później dostaniesz kopa na ciążowe wątki 😁

Cześć :) to ja też się dopiszę. Od nowego roku mamy zamiar zacząć, póki co za bardzo przejmuję się nową pracą. Ja mam 24 lata, mąż 40. Jedno poronienie (pusty pęcherzyk w 2021), które zrobiło mi nerwicę więc to też muszę przynajmniej trochę uspokoić. Ale jestem na dobrej drodze, samo czytanie tego wątku bardzo mi pomaga. Mam nadzieję, że ten rok będzie dla wszystkich szczęśliwy

Hej ☺️ dziewczyny powiedzcie jakie stosujecie suplementy podczas starań? Ja z racji tego, że nadal karmię córkę biorę mama dha premium+ i od tego miesiąca zaczęłam pić olej dla mamy z Olini (zawiera olej lniany, z wiesiołka i jeszcze jakiś). Ale to bardziej z myślą o karmieniu, czy powinnam coś dodać do tego zestawu jeśli chodzi o rozpoczęcie starań? Co się u Was sprawdza?

Hej ☺️ dziewczyny powiedzcie jakie stosujecie suplementy podczas starań? Ja z racji tego, że nadal karmię córkę biorę mama dha premium+ i od tego miesiąca zaczęłam pić olej dla mamy z Olini (zawiera olej lniany, z wiesiołka i jeszcze jakiś). Ale to bardziej z myślą o karmieniu, czy powinnam coś dodać do tego zestawu jeśli chodzi o rozpoczęcie starań? Co się u Was sprawdza?
Ja slyszalam ze dziewczyny pija ACC, ciekawe czy sie sprawdza. Osobiscie biore kwas foliowy (ale to jakby sie udalo zajsc) i biore probiotyki dla kobiet. partner bierze zwyjkle witaminy.

Ja się zastanawiam czy jest sens testować za kilka dni ponownie czy raczej nie ma szansy na ciążę. Aktualnie 32dc, przy cyklach 28-31dniowych. Wczoraj popołudniu zrobiłam test - negatywny. Okresu nadal nie mam, miałam za to covid w okresie owulacji, czy mógł mi się rozregulować cykl? Miałyście może taka sytuację?

u mnie tylko kwas foliowy, Wit D3, żelazo i olej z wiesiołka w kapsułkach.

Ja biorę ovarin koleżanki polecały podobno po jednym opakowaniu wszystkie zachodziły w ciążę, ja jakoś zjadłam już chyba z 5 i nadal nic😉

reklama
Przyszły juz moje wyniki. Tsh tylko 0.58 , ciekawe to bo miesiąc temu było 1.3. Za to stosunek LH do FSH 1 więc idealnie. Prolaktyna też spoko. Wczoraj pierwszy raz w tym cyklu robiłam testy owu i były dwie kreski, jeszcze nie pik ale zdziwiłam się bo zawsze na początku cyklu jedna kreska a tu już od razu dwie, testowa dosyć mocna. Wczoraj już nie było sił na starania ale od dzisiaj działamy 😁 Jak będzie owu wcześniej niż planowałam to zaraz po świętach pokusze się na test lub beta hcg :-)

Do góry