reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Podpowiedzcie mi co byście zrobiły na moim miejscu: ovitrelle przyjęłam 09.12, test z krwi mam zrobić 23.12 tj 14 dni po zastrzyku. Zastanawiam się co jeśli wyjdzie mi beta dodatnia, tzn mieć pewność, ze się udało czy zrzucać to na zastrzyk? 🤔 nie zrobię później badania po 48h i nie sprawdzę ewentualnego przyrostu lub spadku, bo przecież będą święta. I tak myślę, może lepiej iść na betę 21.12 i później 23.12? Co o tym myślicie? Trochę świruję, ale ten cykl był tak udany, ze nie umiem pozbyc się nadziei 🙄
Ja chyba bym zrobila 21 i 23 :)

A ktory to cykl starań? :)
w sumie to już od początku roku nie zabezpieczaliśmy się ale bardziej na zasadzie będzie co będzie, ale rok minął i bierzemy się porządzie do roboty, we wtorek mam wizytę u lekarza, chce sprawdzić czy jest wszystko ok bo w zeszłym roku miałam usuwany polip no i badania chce zrobić żeby sprawdzić czy hormony są ok bo też nigdy nie badałam..

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Może głupie ale jestem jeszcze trochę zielona w tych tematach. Dostałam skierowanie na prolaktyne po obciążeniu MCP. Czy któraś miała takie badanie? Jak to wygląda, podają w laboratorium jakąś tabletkę i później pobierają krew?

O jak miło, że jest już wątek na nowy rok! Witam się, miałam rozpocząć starania już w grudniu, ale raczej jestem wstrzymana, bo mam straszne zapalenie pęcherza z krwiomoczem. Boli niemiłosiernie. Trochę pod górę, bo dziś na wizycie u ginki piękny 15mm pęcherzyk w lewym jajniku. Aż dziwne, że urósł zupełnie sam bez żadnych leków. Niestety przy antybiotyku to słaby pomysł żeby rozpocząć starania. Aczkolwiek ginka zażartowała, że jeśli lepiej się poczuję to może warto pójść na żywioł.
Arsenał leków wypisany, od przyszłego cyklu biorę clo. Gdyby nie zaskoczyło po dwóch miesiącach mam przyjść po większą dawkę i dołączymy do tego monitoring cyklu.
Miłych i owocnych starań 😘

@INKA1990 ja miałam kiedyś to badanie. Dostajesz tabletkę, którą musisz zażyć późnym wieczorem dzień przed badaniem. Powiedzą Ci po ilu godzinach mniej więcej masz wykonać badanie krwi. I to tyle.

reklama
Ja nareszcie dostałam wyniki proga z niedzieli (czyli z pierwszego dnia krwawienia) i tylko 1,28 ng/ml... Trochę żałuję, że nie sprawdziłam go w piątek przy pierwszej becie, bo teraz nie wiem czy od początku był niski, czy tak zdążył spaść... Ale nic to... Co sytuacja to człowiek mądrzejszy 😝

Załączniki

• 20ae0f66-47a2-4ca2-a1d3-302ecc309f66.jpg
    20ae0f66-47a2-4ca2-a1d3-302ecc309f66.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 99
Do góry