reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Cześć👋

Postanowiłam dołączyć do Was :)
Właśnie zaczynamy z mężem starania, tabletki anty odstawiłam 10 października i od tego momentu sie nie zabezpieczamy. Mam 32 lata, a mąż 35, trochę czasu zajęła nam decyzja o podjęciu starań :) Od ponad 3 miesięcy powoli przygotowuję się do ciąży, zmieniłam dietę i biorę suplementy. Na przeszkodzie może stać niedoczynność tarczycy u mnie (leczona od dwóch lat). Od jutra startuję z testami owulacyjnymi.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie 🥰
Hejo, witaj na pokładzie i powodzenia!
Tak infromacyjnie: ten wątek trochę umarł, teraz jesteśmy aktywne na wątku miesięcznym, zapraszm!
a na początek grudnia ruszą Staraczki 2023 i tam też Cię zapraszam, ale oczywiście życzę Ci, żebyś szybko zaszła <3

reklama
Cześć👋

Postanowiłam dołączyć do Was :)
Właśnie zaczynamy z mężem starania, tabletki anty odstawiłam 10 października i od tego momentu sie nie zabezpieczamy. Mam 32 lata, a mąż 35, trochę czasu zajęła nam decyzja o podjęciu starań :) Od ponad 3 miesięcy powoli przygotowuję się do ciąży, zmieniłam dietę i biorę suplementy. Na przeszkodzie może stać niedoczynność tarczycy u mnie (leczona od dwóch lat). Od jutra startuję z testami owulacyjnymi.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie 🥰
Ja mam podobnie ,tabletki odstawione w sierpniu , staram się właśnie 3cykl ,też leczę tarczyce. Trzymam kciuki ❤️

Ja od roku z przerwami biorę. Co tam?
A możesz napisać dlaczego? Jaka dawka i od kiedy do kiedy? Odebrałam wyniki, wyszło mi ANA 2 lekko dodatnie a w tym histony i ro52.... Dopiero będę się umawiać do lekarza ale nurtują mnie te wyniki. Trochę czytałam i wiem,że przy Ana niektórzy dają encorton..

A możesz napisać dlaczego? Jaka dawka i od kiedy do kiedy? Odebrałam wyniki, wyszło mi ANA 2 lekko dodatnie a w tym histony i ro52.... Dopiero będę się umawiać do lekarza ale nurtują mnie te wyniki. Trochę czytałam i wiem,że przy Ana niektórzy dają encorton..
Bo lekarze podejrzewali, że przyczyna mojej niepłodności idiopatycznej leży w immunologii. Także brałam 2-5mg w różnych kombinacjach. W skrajnym wypadku przez cały cykl, przy innych próbach na 2-3 dni przed owu do negatywnego testu.

Po roku tych prób jestem przed wizytą u immunologa (w poniedziałek) i miałam robiony cały panel badań - jedynie cytokiny mam zaburzone. Tak to ANA, wszystkie przeciwciała itd są ujemne. Podejrzewam, że dostanę na te cytokiny większą dawkę niż 2-5mg ale zobaczymy.

Bo lekarze podejrzewali, że przyczyna mojej niepłodności idiopatycznej leży w immunologii. Także brałam 2-5mg w różnych kombinacjach. W skrajnym wypadku przez cały cykl, przy innych próbach na 2-3 dni przed owu do negatywnego testu.

Po roku tych prób jestem przed wizytą u immunologa (w poniedziałek) i miałam robiony cały panel badań - jedynie cytokiny mam zaburzone. Tak to ANA, wszystkie przeciwciała itd są ujemne. Podejrzewam, że dostanę na te cytokiny większą dawkę niż 2-5mg ale zobaczymy.
A byłaś w ciąży? I schodziłas potem z dawki?

reklama
Do góry