reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Powiedział, ze owu w sobotę, a to było w czwartek 🤷‍♀️ Iść teraz do jakiegoś gina żeby sprawdził jak ono wyglada na ten moment, 6dpo ?
Histero miałam operacyjną, nic mi nie przeszkadza, niech mnie usypiają czy co tam chcą skoro nie wpadli na to za 1 dążyłem, żeby pobrać endometrium do badania. Tylko czas jest dla mnie istotny 😡

Ja bym poszła na usg, 6dpo to już fajny czas na ocenę. Jak masz możliwość to podejrzyj co tam się z tym endo dzieje.
A jak Twoje estrogeny?

reklama
Czy posiadasz wiedzę medyczną?
Rozumiem, co masz na myśli, nie ufam lekarzom i nie podchodzę do terapii na hip hura, ale... komuś trzeba ufać...
Jesteś w stanie ocenić, że ktoś jest złym lekarzem jedynie na podstawie informacji o terapii progesteronem? Ja osobiście nie wysnuwałabym tak daleko idących wniosków.
To po co w takim razie szukasz informacji na ten temat w internecie i na forach skoro uważasz, że Twój lekarz wie lepiej i mu ufasz?

Dużo tu już było dziewczyn "leczonych" Duphastonem długi czas. Są też w internecie posty lekarzy ginekologów czemu tego nie robić. Zobacz sobie na przykład do pisał Janowiec na ten temat.

Ostatnio moja ginekolog kazała mi badać Estradiol przed samą owu żeby zobaczyć co tam się dzieje. Podobno mam ładny kształt endometrium co świadczy o upasieniu estrogenami😂 więc zakładam, że można z tego też wyczytać coś mądrego, ale szczerze już nie zgłębiałam jak wszystko wyszło książkowo

Ostatnio moja ginekolog kazała mi badać Estradiol przed samą owu żeby zobaczyć co tam się dzieje. Podobno mam ładny kształt endometrium co świadczy o upasieniu estrogenami😂 więc zakładam, że można z tego też wyczytać coś mądrego, ale szczerze już nie zgłębiałam jak wszystko wyszło książkowo
To w przyszłym miesiącu zrobię przed owu.. chyba nie przysiepsze tego jednak. Na dziś nie mam żadnego lekarza wiec tez nie sprawdzę tego endo 🤦‍♀️

Na spokojnie, może coś się zwolni na jutro na przykład.
A ktoś Ci coś zasugerowal odnośnie tego endo jakoś teraz?
Nikt mi nic właśnie nigdy nie mowil. Zawsze mówił ze super i nie mówili ile ma to ja się nie interesowałam. Chodziłam raczej do lekarzy kumatych - tak mi się wydawało.
Teraz pierwszy raz ten mój gin oprócz tego, ze endo ładne powiedział ile ma. I myślałam, ze ok ale jak się zagłębiłam w temat to nie ok. Wiec jestem wkurzona okropnie. Brałam mocne leki żeby się okazało ze i tak to wszystko na ch…

reklama
Nikt mi nic właśnie nigdy nie mowil. Zawsze mówił ze super i nie mówili ile ma to ja się nie interesowałam. Chodziłam raczej do lekarzy kumatych - tak mi się wydawało.
Teraz pierwszy raz ten mój gin oprócz tego, ze endo ładne powiedział ile ma. I myślałam, ze ok ale jak się zagłębiłam w temat to nie ok. Wiec jestem wkurzona okropnie. Brałam mocne leki żeby się okazało ze i tak to wszystko na ch…

Zastanawiam się gdzie czytałas o tym endo bo szczerze mówiąc te 15 nie brzmi dla mnie jakoś niepokojąco😅

Do góry