reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
A już Ci mówię xD wpisałam w Google xD
Pisze, ze po owu endo powinno być takie a przed do tak do 10 mm i płakałam dwa dni.
hmmm pierwsze słyszę 😂
Zazwyczaj przed owu moje endo ma jakieś właśnie 13-14 mm i wszyscy lekarze bardzo je sobie cenią. Moja ukochana ginekolog, której ufam bardziej niz samej sobie a to rzadko się zdarza cały czas mi powtarza, że endo to jedyne co ki wyszło i tylko dla niego chce się mną jeszcze zajmować bo jest ono warte tej ciąży 😂

Ostatnio moja ginekolog kazała mi badać Estradiol przed samą owu żeby zobaczyć co tam się dzieje. Podobno mam ładny kształt endometrium co świadczy o upasieniu estrogenami😂 więc zakładam, że można z tego też wyczytać coś mądrego, ale szczerze już nie zgłębiałam jak wszystko wyszło książkowo
Bo estradiol przed owu powinien wynosić około 200 na każdy dojrzały pęcherzyk. Wtedy jest jego pik.

hmmm pierwsze słyszę 😂
Zazwyczaj przed owu moje endo ma jakieś właśnie 13-14 mm i wszyscy lekarze bardzo je sobie cenią. Moja ukochana ginekolog, której ufam bardziej niz samej sobie a to rzadko się zdarza cały czas mi powtarza, że endo to jedyne co ki wyszło i tylko dla niego chce się mną jeszcze zajmować bo jest ono warte tej ciąży 😂
Boże to może się nie będę wykreślać z testowania we wrześniu xD chociaż i tak pewnie biel jak co miesiąc xD

Boże to może się nie będę wykreślać z testowania we wrześniu xD chociaż i tak pewnie biel jak co miesiąc xD

Nie wykreślaj😂 ale obserwuj.
Skontroluj endo po owu jak będzie możliwość bo lepiej wiedzieć co się dzieje. Zawsze należy dmuchać na zimne, ale bez histerii😅😂

reklama
Cześć dziewczyny 😉 jestem już 11 dni po zabiegu, miałam też łyżeczkowanie i kurczę powiem, że powinnam ją dostać 15go września a nie mam do tej pory,mam bóle brzucha okropne jak na miesiączkę. Z tego co mi wiadomo po łyżeczkowaniu może miesiączka się przesunąć. Pytałam lekarza o to czy zabieg rozszerzenia się udał i mi odpowiedział " mam nadzieję, że tak " dodatkowo pobrali materiał do badań histopatologicznych i strasznie się boję wyników, zżera mnie strach, że wyjdzie rak i, że wytną mi wszystko i nigdy nie będę mamą 🥺 @LadyCaro

Do góry