reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej Dziewczyny, czy któraś z Was ma obecnie stymulowany cykl? U mnie już 5.. tym razem Aromek+Ovitrelle+ luteina dopochwowo.. i właśnie z tą luteiną mam problem. Nie dopytalam podczas wizyty jak długo mam brać- opakowanie ma 60 tabletek, mam stosować 2 dziennie. Dzwoniłam do przychodni, żeby dopytać, lekarz powiedział, ze „cały czas mam brac leki”.. jak to luteina przez 30 dni? Coś mi tu nie gra :-/ Czy któraś z Was tak miała? No i co w razie ewentualnej miesiączki?

reklama
Hej Dziewczyny, czy któraś z Was ma obecnie stymulowany cykl? U mnie już 5.. tym razem Aromek+Ovitrelle+ luteina dopochwowo.. i właśnie z tą luteiną mam problem. Nie dopytalam podczas wizyty jak długo mam brać- opakowanie ma 60 tabletek, mam stosować 2 dziennie. Dzwoniłam do przychodni, żeby dopytać, lekarz powiedział, ze „cały czas mam brac leki”.. jak to luteina przez 30 dni? Coś mi tu nie gra :-/ Czy któraś z Was tak miała? No i co w razie ewentualnej miesiączki?

Najnowsze wytyczne mówią o suplementacji progesteronu przez 10 dni po owulacji. Następnie wykonanie testu lub najlepiej bety i jeśli nie ma ciąży to odstawienie leków.

reklama
A czy sprawdza kiedy masz owulacje czy po prostu każe brać na ślepo? No i przede wszystkim od jak dawna każe tak robić?
Od niedawna.
Wyjaśnij mi w takim razie proszę, jaki negatywny wpływ może mieć zażycie progesteronu w dniu kiedy owulacja występuje czy powiedzmy dzień po? Czy jesteś w stanie przytoczyć jakieś badania na ten temat?

Do góry