reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
To ja jako mogę z dwoma pytaniami czy badanie progesteronu 9dpo ma sens, czy tylko 7-8dpo, a potem już bez sensu?
I skoro jesteśmy przy wykresach mi temperatura spadła, testy negatywne wiec to nie żadna implantacja. Czy w takim razie jest szansa na ciąże czy nie skoro był aż dwudniowy spadek? Mierzę raczej dobrze tylko mało przed tym śpię tzn. 4-5h

Zobacz załącznik 1425633
Badanie 9dpo ma taki sens jak 7 czy 8 :)

To ja jako mogę z dwoma pytaniami czy badanie progesteronu 9dpo ma sens, czy tylko 7-8dpo, a potem już bez sensu?
I skoro jesteśmy przy wykresach mi temperatura spadła, testy negatywne wiec to nie żadna implantacja. Czy w takim razie jest szansa na ciąże czy nie skoro był aż dwudniowy spadek? Mierzę raczej dobrze tylko mało przed tym śpię tzn. 4-5h

Zobacz załącznik 1425633
Dla mnie to mogło być i tak jak wskazuje flo.
Badanie proga jeśli chcesz zrobić żeby sprawdzić ze owu była to i 9dpo będzie ok.
Szansa na ciąże? No jak to się tu mówi, był seks to zawsze jest szansa. Idąc wg flo wczoraj było 7dpo, wiec dość wcześnie, ale jeśli tak było to stary musiałby mieć dzielnych żołnierzy.

Dla mnie to mogło być i tak jak wskazuje flo.
Badanie proga jeśli chcesz zrobić żeby sprawdzić ze owu była to i 9dpo będzie ok.
Szansa na ciąże? No jak to się tu mówi, był seks to zawsze jest szansa. Idąc wg flo wczoraj było 7dpo, wiec dość wcześnie, ale jeśli tak było to stary musiałby mieć dzielnych żołnierzy.

Dziękuję :) Wiem, że niestety była duża przerwa, no ale już tak wyszło czasu nie cofnę :(

Bardziej po prostu zastanawiam się nad tą temperaturą w sensie czy ona powinna po owulacji już być stała i potem spaść na okres. Czy może skakać i to też jest okej

Dziękuję :) Wiem, że niestety była duża przerwa, no ale już tak wyszło czasu nie cofnę :(

Bardziej po prostu zastanawiam się nad tą temperaturą w sensie czy ona powinna po owulacji już być stała i potem spaść na okres. Czy może skakać i to też jest okej
Często jest tak, że w okolicy szczytu proga temperatura spada, ponieważ wtedy też „szczyt” ma estradiol a on obniża temperaturę. To oznacza, że spadek temperatury wcale nie musi oznaczać implantacji a też nie w każdym ciążowym cyklu występuje spadek temperatury.

Ostatnia edycja:
Często jest tak, że w okolicy szczytu proga temperatura spada, ponieważ wtedy też „szczyt” ma estradiol a on obniża temperaturę. To oznacza, że spadek temperatury wcale nie musi oznaczać implantacji a też nie w każdym ciążowym cyklu występuje spadek temperatury.
Nie ma szczytu, tylko trochę wzrasta wraz z progiem. Szczyt ma chwilę przed owulacją.

Temperatura jest tak wrażliwym ustrojstwem, ze nie da się chyba mieć idealnie równych wykresów. Ja nie miałam, ale tez nie zaobserowwlam takich u nikogo tu przez ten czas. Ogólnie po prostu po owu z założenia jest wyższa niż w 1 fazie cyklu i nie powinna spać poniżej bazowej. Pojedyncze spadki wg mnie są akceptowalne, choćby higiena snu może wprowadzić zaburzenie. Jak się długo mierzy, to łatwiej się połapać w swoich schematach, tyle, ze trzeba się trochę nad nimi pochylić 😁

reklama
Zgadzam się, ze lepiej zrobić rozszerzone badanie nasienia. Czy mąż był u jakiegoś urologa? Jakie Ty masz badania zrobione?
U mnie badania tsh, ft4, USG tarczycy, testosteron, prolaktyna, estradiol, LH, FSH + cytologia, usg. Wszytskie badania ok jedynie tsh 3 , ale już mam letrox. 6 stymulacji cyklu lametta+ ovitrelle ( zastrzyk) i duphaston dalej nic :( mąż jeszcze nigdzie nie byl. Ciężko nam znaleźć dobrego ginekologa... Jak myślicie jakie jeszcze zrobić badania?

Do góry