reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Chyba się wybiorę na to badanie z mężem. A powiedz mi jak to jest z tą owulacja wystarczy przed nią współżyć czy nie koniecznie ?
Jakby wystarczyło się raz wstrzelić w odpowiedni termin, to nie byłoby to tyle dziewczyn :). Generalnie powinno się współżyć regularnie przez cały cykl. Ale to nie daje żadnej gwarancji zajścia w ciążę. Zdrowa para ma mniej niż 20 procent szans na zajście w ciążę w jednym cyklu regularnie współżyjąc.
Hej ;-)

Długo się bałam tu napisać, wiem nie gryziecie xD.
A tak na poważnie, mam 34 lata mąż 41. Starania od ponad roku. Może nie tak intensywnie w każdy cykl. Ale wydaję mi się za długo, wiem każda z nas chce od razu.
Cykle mam nie regularne, co juz myślę że trafiliśmy to cyk okres przychodzi po 2/3 dniach.
W listopadzie 2021 test był pozytywny, ale nie zdarzylam nawet iść do lekarza. Po dwóch kreskach na 5 dzień krwawienie :-(
Biorę od dwóch miesięcy pregne start.
I szukam teraz dobrego gina we Wrocławiu, miałam dobrego lekarza ale uciekł na emeryturę, a obecny co jest za niego to jakoś nie możemy się dogadać.
Jeżeli któraś z Was może polecić jakiegoś lekarza z Wrocka to będę wdzięczna. Może też jakąś podpowiedź co do moich cyklów ?
@coca Ty nie jesteś z Wrocławia?

Cykle masz raczej regularne, po samej długości cyklu to niewiele można stwierdzić :). Miałaś już jakieś badania, monitoring owulacji? Mąż robił badania nasienia?

reklama
Jakby wystarczyło się raz wstrzelić w odpowiedni termin, to nie byłoby to tyle dziewczyn :). Generalnie powinno się współżyć regularnie przez cały cykl. Ale to nie daje żadnej gwarancji zajścia w ciążę. Zdrowa para ma mniej niż 20 procent szans na zajście w ciążę w jednym cyklu regularnie współżyjąc.

@coca Ty nie jesteś z Wrocławia?

Cykle masz raczej regularne, po samej długości cyklu to niewiele można stwierdzić :). Miałaś już jakieś badania, monitoring owulacji? Mąż robił badania nasienia?
Lekarz u którego byłam nawet nie chciał robić monitoringu cyklu :-/
Dlatego chce zmienić. Tylko już liczę na jakiegoś konkretnego z polecenia.
Badań nasienia jeszcze nie robił.

Lekarz u którego byłam nawet nie chciał robić monitoringu cyklu :-/
Dlatego chce zmienić. Tylko już liczę na jakiegoś konkretnego z polecenia.
Badań nasienia jeszcze nie robił.
A chcesz to robić na NFZ czy generalnie i tak chodzisz prywatnie?

Bo jak prywatnie to na badanie nasienia wystarczy się umówić i iść, nie jest potrzebne żadne skierowanie. A jest ginekolog zajmujący się niepłodnością będzie chciał przede wszystkim badanie nasienia, a potem wszystkie Twoje hormonalne badania i monitoring cyklu.

Cześć długo sie nie odzywałam miałam chwilowe wyłączenie ale po wczorajszej konwerasacji z koleżanka z insta która zmagała się z problem takim jak my zaciekawił mnie temat akupunktury któraś z was słyszała, próbowała ?🙏🏼

Hej ;-)

Długo się bałam tu napisać, wiem nie gryziecie xD.
A tak na poważnie, mam 34 lata mąż 41. Starania od ponad roku. Może nie tak intensywnie w każdy cykl. Ale wydaję mi się za długo, wiem każda z nas chce od razu.
Cykle mam nie regularne, co juz myślę że trafiliśmy to cyk okres przychodzi po 2/3 dniach.
W listopadzie 2021 test był pozytywny, ale nie zdarzylam nawet iść do lekarza. Po dwóch kreskach na 5 dzień krwawienie :-(
Biorę od dwóch miesięcy pregne start.
I szukam teraz dobrego gina we Wrocławiu, miałam dobrego lekarza ale uciekł na emeryturę, a obecny co jest za niego to jakoś nie możemy się dogadać.
Jeżeli któraś z Was może polecić jakiegoś lekarza z Wrocka to będę wdzięczna. Może też jakąś podpowiedź co do moich cyklów ?

A robiłaś jakieś badania?

Badania plodnosc.jpg

Cześć długo sie nie odzywałam miałam chwilowe wyłączenie ale po wczorajszej konwerasacji z koleżanka z insta która zmagała się z problem takim jak my zaciekawił mnie temat akupunktury któraś z was słyszała, próbowała ?🙏🏼
Cześć, ja zamierzam. Ale jestem już na drodze IVF. Traktuje się to niemal jako nieodłączną część procesu leczenia. Jestem więc umówiona na wizytę z położną, która zajmuje się akupunkturą, jeszcze przed transferem itp.

Cześć, ja zamierzam. Ale jestem już na drodze IVF. Traktuje się to niemal jako nieodłączną część procesu leczenia. Jestem więc umówiona na wizytę z położną, która zajmuje się akupunkturą, jeszcze przed transferem itp.
Ja jeszcze nie jestem na tak poważnej drodze, jednak mysle spróbować dostałam namiary i dziewczyna opowiadała ze podchodziła dwa razy do ivf niestety nie udały się i zaczęła chodzic na akupunkturę i po 3 miesiącach zaszła naturalnie, spróbuje nic nie stracę 🙏🏼

reklama
A chcesz to robić na NFZ czy generalnie i tak chodzisz prywatnie?

Bo jak prywatnie to na badanie nasienia wystarczy się umówić i iść, nie jest potrzebne żadne skierowanie. A jest ginekolog zajmujący się niepłodnością będzie chciał przede wszystkim badanie nasienia, a potem wszystkie Twoje hormonalne badania i monitoring cyklu.
A możesz polecić jakiegoś lekarza z Wrocławia.
Mam wrażenie że jak na NFZ to będzie po łepka to robione.
Więc mogę iść też prywatnie.

Do góry