reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Przeglądam sobie moją dokumentację medyczną z poprzedniej ciąży, bo przygotowuje się na jutrzejsze badanie i zobaczyłam, że w szpitalu zrobili mi takie badania, w necie przeczytałam że chodzi o krzepnięcie krwi, to może to były badania w kierunku trombofilii właśnie? Ktoś ogarnia co da się wyczytać z tych wyników?

Załączniki

• IMG_20220621_195916.jpg
    IMG_20220621_195916.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 70
reklama
Przeglądam sobie moją dokumentację medyczną z poprzedniej ciąży, bo przygotowuje się na jutrzejsze badanie i zobaczyłam, że w szpitalu zrobili mi takie badania, w necie przeczytałam że chodzi o krzepnięcie krwi, to może to były badania w kierunku trombofilii właśnie? Ktoś ogarnia co da się wyczytać z tych wyników?
To są badania związane z krzepliwością krwi ale nie te genetyczne w kierunku trombofili.

Czyli to, że mam tam wszystko w normie, oprócz tego jednego wskaźnika, który ponoć w ciąży zawsze jest podwyższony, nie wyklucza że mam trombofilie?
Ja się nie znam ale mam mutacje w tych badaniach na trombofilie a te badania, które wrzuciłaś mam ok. Lekarz daje mi Acard i heparynę.
dziewczyny mam pytanie, w histero nie widać ewentualnej endometriozy, prawda? Do tego potrzebne jest laparo?
Lepsza jest sonovaginografia. Laparo diagnostyczne nie jest już zalecane.

Ja się nie znam ale mam mutacje w tych badaniach na trombofilie a te badania, które wrzuciłaś mam ok. Lekarz daje mi Acard i heparynę.

Lepsza jest sonovaginografia. Laparo diagnostyczne nie jest już zalecane.
nawet nie słyszałam o czymś takim :O
Ale pewnie nikt mi tego nie zrobi i tak, jeśli nie mam objawów. W ogóle to chyba trochę świruje, za dużo myślę.
Jaka jest szansa na bezobjawową endo? Miała któraś z Was taki przypadek?

nawet nie słyszałam o czymś takim :O
Ale pewnie nikt mi tego nie zrobi i tak, jeśli nie mam objawów. W ogóle to chyba trochę świruje, za dużo myślę.
Jaka jest szansa na bezobjawową endo? Miała któraś z Was taki przypadek?
Niby szansa jakaś mała jest ale to pewnie mało prawdopodobne :p

To jest takie badanie USG przezpochwowe z kontrastem. Żadnych dziur w brzuchu ;). Tylko nie wiem czy gdziekolwiek robią to na NFZ.

Może narazie jednak zajmę się tymi plamieniami i nie będę wymyślać. Może meczę starego lekami i dziwnymi rzeczami w diecie a to jednak ja

reklama
Do góry