reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Przeglądam sobie moją dokumentację medyczną z poprzedniej ciąży, bo przygotowuje się na jutrzejsze badanie i zobaczyłam, że w szpitalu zrobili mi takie badania, w necie przeczytałam że chodzi o krzepnięcie krwi, to może to były badania w kierunku trombofilii właśnie? Ktoś ogarnia co da się wyczytać z tych wyników?

Załączniki

• IMG_20220621_195916.jpg
    IMG_20220621_195916.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 79
reklama
Przeglądam sobie moją dokumentację medyczną z poprzedniej ciąży, bo przygotowuje się na jutrzejsze badanie i zobaczyłam, że w szpitalu zrobili mi takie badania, w necie przeczytałam że chodzi o krzepnięcie krwi, to może to były badania w kierunku trombofilii właśnie? Ktoś ogarnia co da się wyczytać z tych wyników?
To są badania związane z krzepliwością krwi ale nie te genetyczne w kierunku trombofili.

Czyli to, że mam tam wszystko w normie, oprócz tego jednego wskaźnika, który ponoć w ciąży zawsze jest podwyższony, nie wyklucza że mam trombofilie?
Ja się nie znam ale mam mutacje w tych badaniach na trombofilie a te badania, które wrzuciłaś mam ok. Lekarz daje mi Acard i heparynę.
dziewczyny mam pytanie, w histero nie widać ewentualnej endometriozy, prawda? Do tego potrzebne jest laparo?
Lepsza jest sonovaginografia. Laparo diagnostyczne nie jest już zalecane.

Ja się nie znam ale mam mutacje w tych badaniach na trombofilie a te badania, które wrzuciłaś mam ok. Lekarz daje mi Acard i heparynę.

Lepsza jest sonovaginografia. Laparo diagnostyczne nie jest już zalecane.
nawet nie słyszałam o czymś takim :O
Ale pewnie nikt mi tego nie zrobi i tak, jeśli nie mam objawów. W ogóle to chyba trochę świruje, za dużo myślę.
Jaka jest szansa na bezobjawową endo? Miała któraś z Was taki przypadek?

nawet nie słyszałam o czymś takim :O
Ale pewnie nikt mi tego nie zrobi i tak, jeśli nie mam objawów. W ogóle to chyba trochę świruje, za dużo myślę.
Jaka jest szansa na bezobjawową endo? Miała któraś z Was taki przypadek?
Niby szansa jakaś mała jest ale to pewnie mało prawdopodobne :p

To jest takie badanie USG przezpochwowe z kontrastem. Żadnych dziur w brzuchu ;). Tylko nie wiem czy gdziekolwiek robią to na NFZ.

Może narazie jednak zajmę się tymi plamieniami i nie będę wymyślać. Może meczę starego lekami i dziwnymi rzeczami w diecie a to jednak ja

reklama
Do góry