reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

ciężko to jednoznacznie określić. Pare miesięcy temu przystopowalam z diagnostyka, wiec temu na NFZ jeszcze dam jedna szanse i wrócę z wynikami badań, które mi zlecił. Jeśli będzie podążał tym samym dziwnym torem to już mu podziękuje. Miałam tez wizyt w dwóch klinikach, ale ze były to pojedyncze wizyty, to nie wyrobiłam sobie szczególnego zdania o żadnym z tych lekarzy. Myśle, ze po urlopie powrócę do tych spraw 😉
Rozumiem :) przyjemnego urlopu
Kurcze ja właśnie wczoraj mialam hsg i tez nie dostalam opisu usg 🤷‍♀️ zapamietalam tylko ze endo 10,5 i chyba wiekszy pecherzyk byl po prawej stronie. Jutro mam gina ale leci mi krew i myslalam ze juz tylko omowimy wyniki rtg bez grzebania 😅 no ale mam za mało danych 🤦‍♀️
Mi nawet nie mówiła tych wartości tylko stwierdziła, że wszystko książkowo, ale dzisiaj się o te dane zapytam :) w sumie lepiej wiedzieć
faza lutealna jest w zasadzie w normie, mam podobna. Kiedyś dziewczyny dyskutowały na temat tego jak poprawić endo, ale niestety nie pamietam 🙈 może ktoś sobie przypomni.
A to nie było to żeby pić czerwone wino i jeść orzechy brazylijskie 😂?

reklama
Rozumiem :) przyjemnego urlopu

Mi nawet nie mówiła tych wartości tylko stwierdziła, że wszystko książkowo, ale dzisiaj się o te dane zapytam :) w sumie lepiej wiedzieć

A to nie było to żeby pić czerwone wino i jeść orzechy brazylijskie 😂?
Poczytałam trochę. Wino okej ale orzechy te brazylijskie chyba na nasienie jeśli zle pisze poprawcie mnie😉

Kurcze ja właśnie wczoraj mialam hsg i tez nie dostalam opisu usg 🤷‍♀️ zapamietalam tylko ze endo 10,5 i chyba wiekszy pecherzyk byl po prawej stronie. Jutro mam gina ale leci mi krew i myslalam ze juz tylko omowimy wyniki rtg bez grzebania 😅 no ale mam za mało danych 🤦‍♀️
I jak hsg? Ja właśnie mam za godzinę i się strasznie denerwuje.

Witajcie.
Mam 31 lat. Na pokładzie 3latek. Od zaraz roku staramy się o rodzeństwo. W kwietniu w 8/9 tygodniu przeszłam łyżeczkowanie obumarłego płodu. Powoli wchodzi czas ponownych starań. Zaraz minie 2 miesiące od zabiegu. Lekarz niby nie widzi przeciwskazan na dzień dzisiejszy i praktycznie - mogę się starać. Teoretycznie powinnam odczekać jeszcze jeden cykl. Decyzja moja.
Ale.. żeby nie było tak kolorowo został na wizycie uwidoczniony mięśniak 13mm. Niestety lekarz za specjalnie nie był wylewny w tym temacie - kazał się nie martwić i zachodzić w ciążę. Nawet nie mam pojęcia co to za mięśniak. Wizytę u ginekologa pracującego w szpitalu III referencyjnosci wybrałam żeby skontrolować się za 2 miesiące. Przy okazji sprawdzę czy mięśniak rośnie czy taki o jest.
Jednak czy mamy tu staraczki z mięśniakiem?? I mają jakąś większą widzę w tym temacie??
Ja tez mam mięśniaka, który teoretycznie może przeszkadzać w zagnieżdżeniu. Mam niestety tez torbiel wiec dostałam na 3 miesiące duphaston, żeby torbiel się wchłonęła i jak nadal nie zajde w ciąże to chcą wycinac mięśniaka

Poczytałam trochę. Wino okej ale orzechy te brazylijskie chyba na nasienie jeśli zle pisze poprawcie mnie😉
Na cienkie endo i brazylijskie i migdały. Tu jest cała lista produktów

U mnie póki co żadnej poprawy - a jak orzechy zawsze kochałam tak już powoli nie mogę na nie patrzeć 🙈
Z supli to dietetyczka mi poleciła dzięgiel chiński - tylko, że z tego co wiem dzięgiel ma podwyższyć estrogen. A u mnie powodem cienkiego endo nie jest niedobór estrogenu, wręcz przeciwnie okazuje się, że nawet mam jego nadmiar.

Witajcie.
Mam 31 lat. Na pokładzie 3latek. Od zaraz roku staramy się o rodzeństwo. W kwietniu w 8/9 tygodniu przeszłam łyżeczkowanie obumarłego płodu. Powoli wchodzi czas ponownych starań. Zaraz minie 2 miesiące od zabiegu. Lekarz niby nie widzi przeciwskazan na dzień dzisiejszy i praktycznie - mogę się starać. Teoretycznie powinnam odczekać jeszcze jeden cykl. Decyzja moja.
Ale.. żeby nie było tak kolorowo został na wizycie uwidoczniony mięśniak 13mm. Niestety lekarz za specjalnie nie był wylewny w tym temacie - kazał się nie martwić i zachodzić w ciążę. Nawet nie mam pojęcia co to za mięśniak. Wizytę u ginekologa pracującego w szpitalu III referencyjnosci wybrałam żeby skontrolować się za 2 miesiące. Przy okazji sprawdzę czy mięśniak rośnie czy taki o jest.
Jednak czy mamy tu staraczki z mięśniakiem?? I mają jakąś większą widzę w tym temacie??
Tez mam mięśniaka 12mm i mi lekarze (trzech różnych) powiedzieli, że jeżeli nie rośnie (a nie rośnie bo mam go takiej wielkości od paru lat) to się z nim nic nie robi. U mnie jego położenie i rodzaj (to stwierdzone podczas histeroskopii) podobno nie ma żadnego znaczenia na zagnieżdżenie.

Na cienkie endo i brazylijskie i migdały. Tu jest cała lista produktów

U mnie póki co żadnej poprawy - a jak orzechy zawsze kochałam tak już powoli nie mogę na nie patrzeć 🙈
Z supli to dietetyczka mi poleciła dzięgiel chiński - tylko, że z tego co wiem dzięgiel ma podwyższyć estrogen. A u mnie powodem cienkiego endo nie jest niedobór estrogenu, wręcz przeciwnie okazuje się, że nawet mam jego nadmiar.
Dzięgiel też obniża prolaktynę przez co troszkę ryzykownie brać go przed planowaną miesiączka

reklama
Do góry