reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Wolę być u rzetelnego lekarza i mieć umiejętnie zrobione USG bez opisu niż u tych wszystkich moich dotychczasowych konowałów, co mi próbowali wmówić, że nie mam endometrium albo lewego jajnika. Zdjęcia dostałam zawsze, za to każde wyglądało tak, że równie dobrze mogła by na nich być najświętsza panienka, moja nerka albo ziemia nocą i tak nie było widać różnicy. Ale wymiary wszystkie zawsze elegancko zaznaczone 😂
Kurcze ja nie zawsze dostaje opis USG (ale tutaj to chyba nie jest standardem) w sumie chyba tylko raz albo dwa razy dostałam ( I to od gin polki) wiec nie wiem czy to musi być wyznacznik czegokolwiek 🤷🏽‍♀️

reklama
testu nie robiłam, sprawdziłam tylko temperaturę, jest poniżej 37.
Zastanawiam się czy mógł pęcherzyk nie pęknąć i np. stało się to dopiero w dniu przewidzianej owulacji.
jednak w dniu zastrzyku i dzien po jajnik bolal
Zastrzyki na pęknięcie powinny być podawane pod kontrolą usg, przed żeby sprawdzić czy osiągnął odpowiednie rozmiary, i po zastrzyku czy wogóle pękł... 🙄 Dziwią mnie lekarze którzy robią inaczej.
Tez mam mięśniaka 12mm i mi lekarze (trzech różnych) powiedzieli, że jeżeli nie rośnie (a nie rośnie bo mam go takiej wielkości od paru lat) to się z nim nic nie robi. U mnie jego położenie i rodzaj (to stwierdzone podczas histeroskopii) podobno nie ma żadnego znaczenia na zagnieżdżenie.
No właśnie, bo znaczenie ma jaki to jest rodzaj mięśniaka. Ja miałam wiele lat jednego sporych rozmiarów i po drugiej ciąży zniknął. Nikt nigdy nie mówił że będą problemy z zagnieżdżeniem. Teraz go nie mam, a ciąży i tak brak.

Dziewczyny chciałam zacząć suplementowac NAC i inozytol w odpowiednich proporcjach. Znalazłam taki preparat z bicaps formeds ovufem Duo 🤔🤔zna któras preparat albo ogarnia co stosować nie za miliony? 🤔🤔

@Bibi89 tu kiedyś wrzucała link do dietetyczki. Ja nie mam IG, poza firmowym i on ma takie zapisane stories "Jaki inozytol?" Link do: Login • Instagram

Ogólnie wynika z niego, że ciężko o dobry suplement w Polsce w tym temacie.
Ja biorę Prenacaps OVI - ale drogo wychodzi, bo 30 porcji koło 60-70zł, ale żeby było tak jak trzeba to trzeba brać x2 dziennie więc miesięcznie koło 120-130zł

Kurcze ja nie zawsze dostaje opis USG (ale tutaj to chyba nie jest standardem) w sumie chyba tylko raz albo dwa razy dostałam ( I to od gin polki) wiec nie wiem czy to musi być wyznacznik czegokolwiek 🤷🏽‍♀️
Według mnie nie musi, bo tak jak mówię, jak akurat miałam opis to słyszałam największe głupoty i samo zdjęcie też nie na wiele się zdało :D poza tym jak teraz jestem u tej samej babki co parę dni to po co mi opis i zdjęcia skoro i tak nigdzie indziej z nimi nie pójdę. Sama w domu też nic nowego się z nich nie dowiem.

@Bibi89 tu kiedyś wrzucała link do dietetyczki. Ja nie mam IG, poza firmowym i on ma takie zapisane stories "Jaki inozytol?" Link do: Login • Instagram

Ogólnie wynika z niego, że ciężko o dobry suplement w Polsce w tym temacie.
Ja biorę Prenacaps OVI - ale drogo wychodzi, bo 30 porcji koło 60-70zł, ale żeby było tak jak trzeba to trzeba brać x2 dziennie więc miesięcznie koło 120-130zł
Tak, na insta nazywa się 2w1 dietetyka plodnosci, warto popatrzeć. Ważne żeby stosunek mio do dchiro był 40:1
Według mnie nie musi, bo tak jak mówię, jak akurat miałam opis to słyszałam największe głupoty i samo zdjęcie też nie na wiele się zdało :D poza tym jak teraz jestem u tej samej babki co parę dni to po co mi opis i zdjęcia skoro i tak nigdzie indziej z nimi nie pójdę. Sama w domu też nic nowego się z nich nie dowiem.
No jeśli się chodzi tylko do jednego lekarza to wogole nie widzę sensu tych opisów i zdjęć chyba że do albumu 😁

U mnie to zależy jak np. chodzę na taką zwykła wizytę i przy okazji tego mam USG to nie mam ani opisu, ani zdjęcia. Ale jak już coś konkretnie na tym USG sprawdzamy to jest i opis i zdjęcie.

Nigdy za to nie miałam tak, żeby dostać np. samo zdjęcie :D chyba lekarz ogarnia, że to mi nic nie powie

Tak, na insta nazywa się 2w1 dietetyka plodnosci, warto popatrzeć. Ważne żeby stosunek mio do dchiro był 40:1

No jeśli się chodzi tylko do jednego lekarza to wogole nie widzę sensu tych opisów i zdjęć chyba że do albumu 😁
Ja póki co na prywatnych wizytach dostawalam zawsze zdj i opis. Nie przydawało sie to do niczego dopoki nie padlo podejrzenie wodniakow i szlam wtedy z tym do innego gina 😜 ta nowa babka bez zdjęć nie uwierzylaby mi ze cos jest w jajowodach. Stracilam przez chwile wiare w mojego gina, ale jednak skoro wyczaił nie drożność na usg to na razie z nim zostaje 🙂

Ja póki co na prywatnych wizytach dostawalam zawsze zdj i opis. Nie przydawało sie to do niczego dopoki nie padlo podejrzenie wodniakow i szlam wtedy z tym do innego gina 😜 ta nowa babka bez zdjęć nie uwierzylaby mi ze cos jest w jajowodach. Stracilam przez chwile wiare w mojego gina, ale jednak skoro wyczaił nie drożność na usg to na razie z nim zostaje 🙂
I nawet ogladajac sobie teraz zdj jajowodow z tego usg, widze ze w niedroznym jest stosunkowo duza "zmiana", a w droznym cos duzo mniejszego widać 😉

Ja to bym w sumie chciała taki album :D moja babcia miała taki ze zdjęciami rentgenowskimi swoich kolan haha
U mnie to zależy jak np. chodzę na taką zwykła wizytę i przy okazji tego mam USG to nie mam ani opisu, ani zdjęcia. Ale jak już coś konkretnie na tym USG sprawdzamy to jest i opis i zdjęcie.

Nigdy za to nie miałam tak, żeby dostać np. samo zdjęcie :D chyba lekarz ogarnia, że to mi nic nie powie
Właśnie chyba co lekarz to teoria :) ja tam nawet wolę nie dostać żeby potem nie być jedną z tych co tu na forum piszą "ratunku na zdjęciu usg mój bombelek ma trzy głowy! Lekarz nic nie zauważył, co robić?" bo pewnie tego typu rzeczy bym się w domu doszukiwała 😆

reklama
Do góry