reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej!
Kiedyś się przedstawialam i zniknelam na forum po stracie ponieważ od początku roku po łyżeczkowaniu jakoś się z tym ogarniam... Zaczynamy starania! Czytałam strony wstecz i nie wiem o czym tu się pisze dokładnie ale liczę, że patrzenie na Wasze pozytywne testy sprawi że mi też szybciej przyjdzie ciąża

Moja tak samo tyle ze biorę bromorcon na prolaktyne. A kiedy trzeba zrobić estrogen by sprawdzić jak on się wydziela?
Ja tez brałam dostinex przez 3 miesiące i sie unormowała, teraz sprawdzałam po 2 miesiącach od odstawienia i nadal jest w normie ale już w górnej granicy. Ale moja endo nie jest zwolennikiem bycia cały czas na lekach skoro jest w normie i teraz raczej mam brać tylko ziołowy castangus.

Ja estradiol badałam w 3dc i 7dpo - w 7 dpo miałam w normie, ale w 3dc jest w widełkach ale niby już za wysoki jak na dzień cyklu, miałam 78, a powinien być do 50. I to podobno może być przez stres. Wiec ogólne zalecenie od endokrynolog to - zapanować nad stresem.

Jakbym dostała to bym sobie przeczytała :D dzisiaj tam idę na intralipid to się dopytam :)
Dziwie się, bo wszyscy lekarze z którymi do tej pory się spotkałam mają tę samą opinię: jeśli usg jest bez opisu, to tak jakby się w ogóle nie odbyło.

Kurcze ja właśnie wczoraj mialam hsg i tez nie dostalam opisu usg 🤷‍♀️ zapamietalam tylko ze endo 10,5 i chyba wiekszy pecherzyk byl po prawej stronie. Jutro mam gina ale leci mi krew i myslalam ze juz tylko omowimy wyniki rtg bez grzebania 😅 no ale mam za mało danych 🤦‍♀️
Ja tez nie dostałam przy wyjściu ze szpitala, dopiero po chyba dwóch dniach miałam wypis do odbioru. W moim przypadku gin prowadząca mnie prywatnie robiła mi hsg w szpitalu w którym pracuje, wiec po prostu ona mi te wyniki odebrała i przekazała na kolejnej wizycie.

Dziwie się, bo wszyscy lekarze z którymi do tej pory się spotkałam mają tę samą opinię: jeśli usg jest bez opisu, to tak jakby się w ogóle nie odbyło.

Ja tez nie dostałam przy wyjściu ze szpitala, dopiero po chyba dwóch dniach miałam wypis do odbioru. W moim przypadku gin prowadząca mnie prywatnie robiła mi hsg w szpitalu w którym pracuje, wiec po prostu ona mi te wyniki odebrała i przekazała na kolejnej wizycie.
Aaa czyli to bedzie razem z wypisem, u nas go wysyłaja pocztą, wiec za szybko sie nie doczekam pewnie 🤨

Hej!
Kiedyś się przedstawialam i zniknelam na forum po stracie ponieważ od początku roku po łyżeczkowaniu jakoś się z tym ogarniam... Zaczynamy starania! Czytałam strony wstecz i nie wiem o czym tu się pisze dokładnie ale liczę, że patrzenie na Wasze pozytywne testy sprawi że mi też szybciej przyjdzie ciąża
Cześć!
Coś ostatnio skąpo tu z pozytywnymi testami😪

Wolę być u rzetelnego lekarza i mieć umiejętnie zrobione USG bez opisu niż u tych wszystkich moich dotychczasowych konowałów, co mi próbowali wmówić, że nie mam endometrium albo lewego jajnika. Zdjęcia dostałam zawsze, za to każde wyglądało tak, że równie dobrze mogła by na nich być najświętsza panienka, moja nerka albo ziemia nocą i tak nie było widać różnicy. Ale wymiary wszystkie zawsze elegancko zaznaczone 😂

reklama
Do góry