reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny chciałam zacząć suplementowac NAC i inozytol w odpowiednich proporcjach. Znalazłam taki preparat z bicaps formeds ovufem Duo 🤔🤔zna któras preparat albo ogarnia co stosować nie za miliony? 🤔🤔
pamietam ze należy stosować odpowiednie proporcje myo i chiro i z tego co pamietam ja zażywałam inozytol z aliness, który te wymagania spełniał. Co do NAC to po prostu kwestia dawki. Ja nie nam problemów jako takich z owulacja, raczej działałam w kierunku lepszego śluzu wiwc brałam jakaś profilaktyczna dawkę 2x600 chyba, nie pamietam. Tu jest fakty artykuł na ten temat. Link do: NAC a wspieranie płodności w PCOS - Racjonalna suplementacja poparta nauką

reklama
Dziewczyny, mam pytanko. W piątek miałam pecherzyki - 14 i 12 mm, poszłam dziś na monitoring a tam już pusto. Rozumiem, że pękły jak były za małe? Z lekarzem jakoś się nie mogłam dogadać i zastanawiam się teraz co to znaczy. Owulacja była czy jej nie było?

Z ciekawostek w poprzednich cyklach ładnie rosły do 21-24 mm
jeśli w piątek był pęcherzyk 14 mm to mógł do poniedziałku osiągnąć rozmiary około 20-22 mm i mógł spokojnie pęknąć.

Hej kobietki miłego dnia🙃
A ja mam zagwozdke z moim aktualnym okresem... jest skąpy (ale pojawiają się skrzepy krwi) widać krew normalnie na podpasce ale gdyby nie parzyło mnie mogłabym 1 na dzień nosic🤣 dzis 3 dc. W nocy podpaski tylko pobrudzone krwią co zawsze były zalane.... czy to zawsze jest ze endometrium cienkie było? Ewentualnie jakie hormony odpowiadają za całe krwawienie że może być czegoś za dużo że jest on skąpy? Zastanawiam się czy Gin cos da na wydłużenie fazy lutealnej np dupek? Czy przy fazie lutealnej 10-12 da cos na wydłużenie? Od 9dc( poniedzialek) monitoring muszę mu powiedzieć...

Może dać jakiś lek na pogrubienie endo czy raczej spożywanie jakiś produktów pogrubi endo?

A ja mam zagwozdke z moim aktualnym okresem... jest skąpy (ale pojawiają się skrzepy krwi) widać krew normalnie na podpasce ale gdyby nie parzyło mnie mogłabym 1 na dzień nosic🤣 dzis 3 dc. W nocy podpaski tylko pobrudzone krwią co zawsze były zalane.... czy to zawsze jest ze endometrium cienkie było? Ewentualnie jakie hormony odpowiadają za całe krwawienie że może być czegoś za dużo że jest on skąpy? Zastanawiam się czy Gin cos da na wydłużenie fazy lutealnej np dupek? Czy przy fazie lutealnej 10-12 da cos na wydłużenie? Od 9dc( poniedzialek) monitoring muszę mu powiedzieć...

Może dać jakiś lek na pogrubienie endo czy raczej spożywanie jakiś produktów pogrubi endo?
12 dni jest całkiem w porządku. Badałaś progesteron po owu? Miałaś monitoringi wiesz jakiej grubości było to endo?

Jakbym dostała to bym sobie przeczytała :D dzisiaj tam idę na intralipid to się dopytam :)
Kurcze ja właśnie wczoraj mialam hsg i tez nie dostalam opisu usg 🤷‍♀️ zapamietalam tylko ze endo 10,5 i chyba wiekszy pecherzyk byl po prawej stronie. Jutro mam gina ale leci mi krew i myslalam ze juz tylko omowimy wyniki rtg bez grzebania 😅 no ale mam za mało danych 🤦‍♀️

faza lutealna jest w zasadzie w normie, mam podobna. Kiedyś dziewczyny dyskutowały na temat tego jak poprawić endo, ale niestety nie pamietam 🙈 może ktoś sobie przypomni.

reklama
testu nie robiłam, sprawdziłam tylko temperaturę, jest poniżej 37.
Zastanawiam się czy mógł pęcherzyk nie pęknąć i np. stało się to dopiero w dniu przewidzianej owulacji.
jednak w dniu zastrzyku i dzien po jajnik bolal
ta wartość nic nie znaczy 😉 w teorii mógł pęcherzyk nie pęknąć wcześniej. Jajnik bolec może z różnych przyczyn 😁 jeśli się zastanawiasz, to po prostu zrób test 😉

Do góry