reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

reklama
A to nie chodzi bardziej o to, że ja po prostu wiem że ona jest w ciąży? I nawet nie chodzi o to, że ona coś o niej pisze.

Rozumiem, że są tu też prywatne tematy typu zjadłam zajebistą kanapkę z awokado, ale jednak Staraczki to może głupio ale jednak badania, czekanie na owu, czekanie na testy itd. a tu siłą rzeczy wiem, że ta osoba nic nie wniesie w temacie starań

Mi to generalnie ryba bo wiadomo - ja w ogóle w teorii też nie powinnam tu być, ale rozumiem że ktoś właśnie np. podchodzący do in vitro może czuć się nie komfortowo

I też myślę, że lepsza jednak prywatna grupa zgranych osób na różnym etapie
Dlaczego uważasz ze nic nie wniesie? Przecież przeszła tę samą drogę często, sama miała poronienia na koncie, sama przechodziła te badania. Ma wiedzę, którą może się dzielić.

Dziewczyny, mówicie, że wam nie przeszkadza, a z waszych wypowiedzi czytam coś zupełnie innego. Bo przecież nikt inny choćby nowy nie zgłasza, że coś jest nie tak. Przeciwnie, do tej pory z @Kamilad slyszalysmy, że spoko, że nie przeszkadzamy i że możemy sobie tu być.

Jeśli chodzi o mnie, to dziewczyny absolutnie mi nie przeszkadzają. Mało tego, bardzo się cieszę z ich ciąży, nigdy nie pomyślałam, że komuś zazdroszczę albo tej ciąży nie życzę. Życzę każdej z Was. I nawet mi nie przeszkadza jak któraś o tej ciąży coś napisze. Ale podkreślam - TO MNIE NIE PRZESZKADZA, NIE MÓWIĘ, ŻE KAŻDA MA TAK CZUĆ. Żeby gównoburzy nie było 😉

Dlaczego uważasz ze nic nie wniesie? Przecież przeszła tę samą drogę często, sama miała poronienia na koncie, sama przechodziła te badania. Ma wiedzę, którą może się dzielić.

Dziewczyny, mówicie, że wam nie przeszkadza, a z waszych wypowiedzi czytam coś zupełnie innego. Bo przecież nikt inny choćby nowy nie zgłasza, że coś jest nie tak. Przeciwnie, do tej pory z @Kamilad slyszalysmy, że spoko, że nie przeszkadzamy i że możemy sobie tu być.
Co więcej Kamila chyba była nawet tu wywołana niedawno odnośnie acadru czy coś więc trochę jestem w szoku....

Każdy ma lepszy lub gorszy dzień. I to jest ok. Z mojej strony nie przeszkadza mi obecność dziewczyn 🤷🏽‍♀️ ale to tylko moje zdanie

Miałam takie sytuacje w rodzinie gdzie mijanie sklepu Smyk oznaczało łzy i histerię więc rozumiem, że dla kogoś widzenie avataru dziewczyny, która jest w ciąży może być trudne, tyle

Nie chce mi się bo nikt nie poświęcił nawet ułamka sekundy na zrozumienie. Każdy od razu stwierdził, że jest wszystko w porządku. Dla mnie nie jest i mam prawo czuć się z tym źle jak dziesiątki innych dziewczyn tylko ja mam odwagę o tym powiedzieć bo mi to zwisa czy ktoś się na mnie obrazi. Większość tych co tak strasznie szanują atmosferę ma prywatny wątek i pisze tam o WDZYSTKIM, a tu od zawsze było tak że staraczki to staraczki. KAŻDA dziewczyna, która przychodzi tu w ciąży dostaje link do mamusiek, a jak staraczki z mamusiami chcą mieć wspólny wątek to sobie go robią (żeby było śmieszniej taki wątek jest i nie ma żadnego problemu). Mnie na przykład by wkurvvilo jakbym tetaz 4 raz poroniła i napisała o tym na STARACZKACH, a w zamian dostawała przytulaski od ciężarnych bo wszystko ma swój czas i swoje miejsce.
Każdy założył, że mam złe intencje a nikt nie pomyślał nawet przez sekundę, że są tu też inne dziewczyny, nowe szukające wsparcia, nie mające odwagi się odezwać.
Ale ponieważ okazuje się, że to burza zamiast próby pokazania, że nie temu ma służyć ten wątek to wychodzi na to, że jednak to po prostu nie miejsce dla mnie.
Mimo sympatii jakoś dam radę się dostosować i po prostu sobie iść 😝

reklama
A ja jestem neutralna i dostosuje się do opinii grupy 🤷🏻‍♀️ jak ma to komuś przeszkadzać że jestem to zniknę i po temacie 😉 absolutnie nie odbieram tego personalnie, każdy ma prawo do swoich emocji

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry