reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

@Zazuu Nie napisałam że się nie cieszysz czy że nie wspierasz. O nieeee. Napisalam że nikt nie musi się niczego domyślać i jeśli zaczynasz wątek to super by było szczerze powiedzieć od razu że coś jest nie halo 🤷🏽‍♀️ wtedy można uniknąć całej tej dyskusji która jest zbędna. Wydaje mi się ze akurat tutaj możemy szczerze rozmawiać (zwłaszcza że słowo pisane można interpretować różnorako)

Niestety ale zawsze znajdzie się ktoś kogo zaboli pozytywna beta (nawet ja po CP mimo szczerych chęci czasem się smuce, że to nie ja) ale kurde to nie jest wina ciężarnej że ktoś inny tak ją odbiera, dlatego trzeba mówić co i jak 🤷🏽‍♀️ dziewczyny powiedziały że sie dostosują I super. Chociaż nadal uważam że nikt wcześniej nie dal im tego do zrozumienia a wygląda na to ze problem już był wcześniej

reklama
@Zazuu Nie napisałam że się nie cieszysz czy że nie wspierasz. O nieeee. Napisalam że nikt nie musi się niczego domyślać i jeśli zaczynasz wątek to super by było szczerze powiedzieć od razu że coś jest nie halo 🤷🏽‍♀️ wtedy można uniknąć całej tej dyskusji która jest zbędna. Wydaje mi się ze akurat tutaj możemy szczerze rozmawiać (zwłaszcza że słowo pisane można interpretować różnorako)

Niestety ale zawsze znajdzie się ktoś kogo zaboli pozytywna beta (nawet ja po CP mimo szczerych chęci czasem się smuce, że to nie ja) ale kurde to nie jest wina ciężarnej że ktoś inny tak ją odbiera, dlatego trzeba mówić co i jak 🤷🏽‍♀️ dziewczyny powiedziały że sie dostosują I super. Chociaż nadal uważam że nikt wcześniej nie dal im tego do zrozumienia a wygląda na to ze problem już był wcześniej

Eh Bibi dalej mnie nie rozumiesz...
Mnie nie bolo beta, nie jest mi przykro ze to nie ja.

Po prostu wchodząc na wątek staraczek spodziewam się nowin od staraczek, a nie od ciężarnych.
Nie wynika to z bólu, zazdrości, smutku czy żalu. Ba! Ja prywatnie wiem nawet co u tych ciężarnych słychać. Oglądam zdjęcia mini skarpetek z dziką rozkoszą, patrze na zdjęcia usg i sama dopytuje.

Ale dobrze. Zupełnie nieistotne. Jak widać jestem jedyną osobą, której nowa odsłona staraczek nie pasuje i to jest totalnie ok, że Wy się czujecie w tym lepiej niż ja.

Życzę Wam wszystkim zdrowych, różowych i pomarszczonych sraluszków! Oby za chwilę nie było w Waszym życiu czasu na forumowe kłótnie bo maleńkie stopy będą biegać w koło Waszych nóg!
Bądźcie dzielne ❤️

Jestem w pracy więc nie mam czasu przeczytać całej tej dyskusji ale...

Generalnie tak jak @Zazuu napisała - od początku takie sygnały regularnie się pojawiały, następowało przegrupowanie wątku. Umówienie że wątek Staraczki to jest safe space dla staraczek a ploteczki wspólne itp można robić wspólnie w innym wątku i jak ktoś ma siłę to tam będzie zaglądał ale mając świadomość, że tam się pojawią kobiety w ciąży i tematy ciąży. Ale to było jakiś czas, potem się mieszało aż do kolejnej afery.

Generalnie ja tu nie zaglądałam przez kilka miesięcy i pisałam z dziewczynami tylko na prywatnym wątku, bo to było dla mnie too much emocjonalnie. Teraz jestem w trochę innym stanie umysłu i mnie nie bierze na płacz jak czytam hasło ciąża więc wróciłam i dla mnie spoko.

Przeczytałam wszystkie wasz opinie i wydaje mi się, że najsensowniej będzie faktycznie zostawić Staraczki dla staraczek i ograniczyć wpisy na tym temacie konkretnie do starań, badań itp., a dla tych z nas, które chcą mieć ze sobą kontakt w formie forum, zrobić koleżeński wątek popierdółkowy o tym co mamy na obiad, jakie plany na weekend, która się z chłopem pokłóciła- nie ważne czy któraś jest w ciąży czy na etapie starań.

Mi osobiście nie przeszkadzają ciężarne tutaj i sama mówiłam, że nawet jeśli kiedyś zobaczę dwie kreski, to chciałabym móc zostać, ale jestem w stanie zrozumieć emocje koleżanek i myślę, że przy takim rozwiązaniu będzie wilk syty i owca cała

Ja też akurat dzisiaj mam pracę i weszłam na chwilę w trakcie przerwy zobaczyć co słychać a tu takie rzeczy...
Generalnie uważam jak @Zazuu że wątek staraczek powinien być dla staraczek.
Wcześniej też miałam swoje przemyślenie, że jeśli ktoś tu wpada z pozytywnym testem to jest banowany, bo ciężarnym wstęp wzbroniony, ale ciężarne, które były tu wcześniej są mile widziane. Ale to wynika z tego, że widziałam tu niesprawiedliwość. Taki mam charakter. Jak ktoś należy do danej grupy to niech tam należy, póki spełnia kryteria, a jak przestaje spełniać to niech już nie należy. Taka litera prawa ze mnie 😄
Ale... Nic się nie odzywałam, bo mnie osobiście to nie dotyka. Ja zaraz po poronieniu organizowałam babyshower dla bratowej, więc tematu ciąż nie unikam.

Za to jeśli bym miała 2 kreseczki na teście to przestałabym tu pisać i wejście do grup mamusiowych potraktowałabym jako awans 😄

No i trzeba było tak od razu. Nikt nie musi się niczego domyślać 🤷🏽‍♀️ zwłaszcza że nikt takich sygnałów wcześniej nie dawał, Ty również, a przynajmniej sobie nie przypominam. Dziewczyny napisały że się dostosują i po temacie 🤷🏽‍♀️ tylko wychodzi na to że jak którejś się teraz uda to powinna zniknąć bez słowa żeby kogos nie urazić, bo zawsze ktoś taki się znajdzie... zawsze 🤷🏽‍♀️

Nieśmiało się z tym nie zgodzę. Nie mam tu jakiegoś super stażu, ale nawet na staraczkach 2021 były takie zasady. Mimo, że od początku czułam, że z moją ciąże jest nie okej to byłam na sierpniowych i głównie na ciąży po poronieniu. Oczywiście poczytywałam bo trzymam mega za wszystkie kciuki, ale jak mówię - są dziewczyny dla których ciężarne nawet jako wyświetlający się avatar mogą być trudne to oglądania - moim zdaniem mówienie, że to ich problem jest słabe - bo jednak są na wątku o staraniach o dziecko, a nie na wątku o ciąży ;) więc gdzie mają być?

Nieśmiało się z tym nie zgodzę. Nie mam tu jakiegoś super stażu, ale nawet na staraczkach 2021 były takie zasady. Mimo, że od początku czułam, że z moją ciąże jest nie okej to byłam na sierpniowych i głównie na ciąży po poronieniu. Oczywiście poczytywałam bo trzymam mega za wszystkie kciuki, ale jak mówię - są dziewczyny dla których ciężarne nawet jako wyświetlający się avatar mogą być trudne to oglądania - moim zdaniem mówienie, że to ich problem jest słabe - bo jednak są na wątku o staraniach o dziecko, a nie na wątku o ciąży ;) więc gdzie mają być?
Nie napisałam że to ich problem 😁 nie wkładaj mi w usta slow ktore nie padły plis😁 napisalam że to nie jest jest wina tych kobiet że ktoś je może tak odbierać 🤷🏽‍♀️ a to jest różnica

Anyway, wychodzi na to że to też nie jest wątek dla mnie bo staraczką do września nie jestem (sic!)
Status: bezdomna 😁
Jak coś dla mnie znajdziecie to dajcie znać!
Ciaooooo 👋

reklama
Do góry