reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Wydaje mi się że to ten koktajl hormonów dopuszcza do głosu prawdziwe emocje 🙄 ten strach, że znów się nie uda, o to czy kiedykolwiek się uda, ból rozczarowań szuka ujścia. Często mi się to zdarzało. Czasem jak po seksie właśnie czułam napór tych wszystkich emocji, starałam się dusić je w sobie to łzy mimowolnie kapały po policzkach 🙄🙄 teraz staramy się już/dopiero 8msc i na tym etapie ból jest inny. Dla mnie z każdym kolejnym rokiem było gorzej. Pierwszy rok to dla mnie taki rozruch...
Ja chyba najgorsze przesilenie emocji mam w momencie jak dostaję okresu. Pęka we mnie wszystko 😭 💔 dosłownie. No i dziś jak poczytałam wpisy o tym zlepku to mega mnie to dobiło... Przed oczami miałam moją dzidzię, słyszałam bicie serduszka... Nic się nie odezwałam, zapłakałam nad losem każdej z nas i tej dziewczyny również.. ja po prostu wiem, że karma wraca. Wiem, okrutne to ale prawdziwe.

reklama
Ja to zyje w takim zawieszeniu czekajac na to hsg, pierwszy raz nie boje sie bólu tylko diagnozy. Od 3 tygodni zmuszam się do jedzenia, ratuje mnie czekolada, lody i makaron, reszte w siebie wpycham, nawet juz chipsy mi nie smakują 🙄 na wadze to niby tylko 3kg ale wizualnie bardzo widac, jestem tez dość szczupla, nagle nogi jak patyki a mam figure gruszki. Staram sie nie dopuścić do takiej nagłej utraty wagi bo to przy staraniach nic dobrego. Tak bardzo się boje 😭
Rozumiem Twoje obawy. Ale badanie... no musi być, a po nim będzie o wiele bliżej celu. Niezależnie od tego, czego się dowiesz, będzie przynajmniej wiadomo, jak dalej działać. Niedrożność to nie wyrok! A jeśli wszystko ok, to już będzie do przodu!

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się że to ten koktajl hormonów dopuszcza do głosu prawdziwe emocje 🙄 ten strach, że znów się nie uda, o to czy kiedykolwiek się uda, ból rozczarowań szuka ujścia. Często mi się to zdarzało. Czasem jak po seksie właśnie czułam napór tych wszystkich emocji, starałam się dusić je w sobie to łzy mimowolnie kapały po policzkach 🙄🙄 teraz staramy się już/dopiero 8msc i na tym etapie ból jest inny. Dla mnie z każdym kolejnym rokiem było gorzej. Pierwszy rok to dla mnie taki rozruch...

Chyba nie u mnie 😅 u mnie to były łzy z przyjemności totalnie nie związane ze staraniami. Po prostu miałam super silny orgazm

Ja chyba najgorsze przesilenie emocji mam w momencie jak dostaję okresu. Pęka we mnie wszystko 😭 💔 dosłownie. No i dziś jak poczytałam wpisy o tym zlepku to mega mnie to dobiło... Przed oczami miałam moją dzidzię, słyszałam bicie serduszka... Nic się nie odezwałam, zapłakałam nad losem każdej z nas i tej dziewczyny również.. ja po prostu wiem, że karma wraca. Wiem, okrutne to ale prawdziwe.
Ja również najgorszy kryzys mam w momencie, w którym wiem już napewno, że nic z tego w tym cyklu... Jak spadek temperatury, negatywny "pewny" test czy właśnie okres... Wtedy, potrzebuje jakiegoś czasu, żeby się uporać z tym, że znowu się nie udało... Z reguły 3-4 dni i już zaczyna być lepiej, myślę o tym, że kolejne dni przede mną

Przytulam cię 😔😔 widzę Twój ból i każdej z nas 😔😔 bardzo pocieszyło mnie dziś stwierdzenie że to dzieciątko już jest i poprostu zmierza sobie w naszym kierunku 🙄🙄 tylko niech trochę pospieszą kroku 🙄🙄

Hej,

@Madame JS spóźnione życzenia urodzinowe 👑🎂🥂 Spełnienia marzeń 🎁

Czytałam wczorajszą dyskusję do pewnego momentu i się wyłączyłam bo nie dałam rady. Było mi zwyczajnie przykro.

Właśnie mija 3 cykl od mojej straty. Magia 3 cykli nie zadziałała. Dzisiaj testowanie ale już wcześniej wiedziałam, że nic z tego bo ewidentnie czuje, że zaraz okres. Rano test biały jak koszula Chajzera 😔 Staremu się wczoraj dostało, zupełnie za nic.. Emocje wzięły góre. Czekam na weekend, będzie restowanie 🍷. I cóż. Jedziemy dalej 🤷‍♀️ W lipcu testuję w urodziny, 39 ku..va, zegar tyka 😒

@LadyCaro dawaj jakieś foto na lepszy humor, poproszę słońce, drinki i plaże 🌴

Dobrego dnia Żmijki!

Hej,

@Madame JS spóźnione życzenia urodzinowe 👑🎂🥂 Spełnienia marzeń 🎁

Czytałam wczorajszą dyskusję do pewnego momentu i się wyłączyłam bo nie dałam rady. Było mi zwyczajnie przykro.

Właśnie mija 3 cykl od mojej straty. Magia 3 cykli nie zadziałała. Dzisiaj testowanie ale już wcześniej wiedziałam, że nic z tego bo ewidentnie czuje, że zaraz okres. Rano test biały jak koszula Chajzera 😔 Staremu się wczoraj dostało, zupełnie za nic.. Emocje wzięły góre. Czekam na weekend, będzie restowanie 🍷. I cóż. Jedziemy dalej 🤷‍♀️ W lipcu testuję w urodziny, 39 ku..va, zegar tyka 😒

@LadyCaro dawaj jakieś foto na lepszy humor, poproszę słońce, drinki i plaże 🌴

Dobrego dnia Żmijki!
Tulę, bo tylko tyle mogę zrobić :*

reklama
Przyznam że gdy widzę któryś raz z kolei negatywny test mam łzy w oczach, tym bardziej że (uprzedzam to będzie brzydkie co powiem) ale szlag mnie trafia (jak mam gorszy dzień) że tak się kurvva staram, tak marzę o tym dziecku a są laski które wpadają lub najzwyczajniej w świecie nie podchodzą dojrzale do tematu i skrobią.
rozumiem trudne emocje ale empatia powinna działać w dwie strony. Każda kobieta powinna mieć prawa decydować o swoim ciele oraz prawach reprodukcyjnych - nam to ani w staraniach ani poronieniach nie pomoże że jakaś kobieta gdzieś na świecie zatrzymała by ciąże która zrujnowała by jej zdrowie, życie albo która jest po prostu nie chciana.

Do góry