reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

a czy wiadomo co mogą zwiastować takie plamienia prócz poronienia? Czy zawsze są plamienia przy tym najgorszym?...

Dziękuję za informację. Muszę przyznać że w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam i po prostu bardzo się zmartwiłam... No nic, w takim razie czekam co będzie dalej 😔
A czemu cie martwią twoje plamienia skoro nosisz w sobie tylko zlepek informacji genetycznych?

reklama
A co w nim masz? Bo zazwyczaj to tam jest drogi i ubogo 😅
no właśnie mam tylko panel nieplodnosciowy w nim mutacje np mutacja MTHFR, V leiden , psi-1 itp a koszt ponad 700 zł nie jest obowiązkowy ale mówiła doktor lepiej zdobić i mam teraz rozkmine czy faktycznie potrzebne u czy coś da to badanie .
kariotypy mamy okej .

Co mi z takich przeprosin skoro nadal brniasz w swoje racje?
Wyobraź sobie, że przez 10 tygodni noszenia w sobie "zbioru genetycznych informacji" zdążyłam je pokochać. Pokochać jak matka kocha swoje dzieci (to była ciąża bliźniacza). Pokochać tak jak ty kochasz swoje dziecko. To narodzone i nienarodzone. Ono umarło. Tak samo jak umierają ludzie na raka, więc porownanie @Zazuu jak najbardziej trafione. Na pewno nie będzie ci trudno sobie to wyobrazić bo aktualnie jesteś w ciąży. Który to tydzień? Zdążyłaś się już przyzwyczaić do myśli, że kolejny raz będziesz matką? Głaszczesz swój brzuch z myślą, że nosisz w sobie nowe życie? Ja tak miałam.
Dodatkowo mija rok od poronienia, a ja nie zaszłam w kolejną ciąże. Co miesiąc płaczę w dniu dostania okresu. Dzisiaj też dostałam okres. I wiesz co się dzisiaj stało? Mój mąż wrócił z pracy i powiedziałam uśmiechnięta : NIE PŁAKAŁAM! Pierwszy raz nie płakałam.
I masz. 2 godziny później zjawiasz się ty i rozdrapujesz w tak bezczelny sposób moje rany. Spłycasz problem.
Jeśli chcesz się trzymać medycznych zwrotów to powiem tak: ty też jesteś tylko zbiorem genetycznych informacji. I też z wyraźnym defektem - braku taktu i empatii.
Chcialabym Cie przytulić ze wszystkich sił

no właśnie mam tylko panel nieplodnosciowy w nim mutacje np mutacja MTHFR, V leiden , psi-1 itp a koszt ponad 700 zł nie jest obowiązkowy ale mówiła doktor lepiej zdobić i mam teraz rozkmine czy faktycznie potrzebne u czy coś da to badanie .
kariotypy mamy okej .

Ja bym dopytała co w nim jest, ale zakładam że raczej standard typu lh, fsh, progesteron, Estradiol, prolaktyna, Kortyzol, Androstendion, testosteron itp no jak są te mutacje:pakiet na trombofilie wrodzoną (mutacja czynnika V Leiden
mutacja genu protrombiny 20210
wariant C677T genu MTHFR
wariant A1298C genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2)
To 700 zl brzmi rozsądnie bo one same kosztują 400 zł.
Nie mniej jednak najpierw bym się dowiedziała co tam jest

@Madame JS , głowa do góry. Życzę Ci samych pięknych dni, mnóstwo miłości, spełniania wszystkich marzeń, nie tylko tych dwu kreskowych 😘😘😘 sto lat 💕🥳💐🌹🌸
Jesteś kochana, bardzo dziękuję!
Thanks Thank You GIF by Priooor

reklama
Do góry