reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

a czy wiadomo co mogą zwiastować takie plamienia prócz poronienia? Czy zawsze są plamienia przy tym najgorszym?...

Dziękuję za informację. Muszę przyznać że w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam i po prostu bardzo się zmartwiłam... No nic, w takim razie czekam co będzie dalej 😔
A czemu cie martwią twoje plamienia skoro nosisz w sobie tylko zlepek informacji genetycznych?

reklama
A co w nim masz? Bo zazwyczaj to tam jest drogi i ubogo 😅
no właśnie mam tylko panel nieplodnosciowy w nim mutacje np mutacja MTHFR, V leiden , psi-1 itp a koszt ponad 700 zł nie jest obowiązkowy ale mówiła doktor lepiej zdobić i mam teraz rozkmine czy faktycznie potrzebne u czy coś da to badanie .
kariotypy mamy okej .

Co mi z takich przeprosin skoro nadal brniasz w swoje racje?
Wyobraź sobie, że przez 10 tygodni noszenia w sobie "zbioru genetycznych informacji" zdążyłam je pokochać. Pokochać jak matka kocha swoje dzieci (to była ciąża bliźniacza). Pokochać tak jak ty kochasz swoje dziecko. To narodzone i nienarodzone. Ono umarło. Tak samo jak umierają ludzie na raka, więc porownanie @Zazuu jak najbardziej trafione. Na pewno nie będzie ci trudno sobie to wyobrazić bo aktualnie jesteś w ciąży. Który to tydzień? Zdążyłaś się już przyzwyczaić do myśli, że kolejny raz będziesz matką? Głaszczesz swój brzuch z myślą, że nosisz w sobie nowe życie? Ja tak miałam.
Dodatkowo mija rok od poronienia, a ja nie zaszłam w kolejną ciąże. Co miesiąc płaczę w dniu dostania okresu. Dzisiaj też dostałam okres. I wiesz co się dzisiaj stało? Mój mąż wrócił z pracy i powiedziałam uśmiechnięta : NIE PŁAKAŁAM! Pierwszy raz nie płakałam.
I masz. 2 godziny później zjawiasz się ty i rozdrapujesz w tak bezczelny sposób moje rany. Spłycasz problem.
Jeśli chcesz się trzymać medycznych zwrotów to powiem tak: ty też jesteś tylko zbiorem genetycznych informacji. I też z wyraźnym defektem - braku taktu i empatii.
Chcialabym Cie przytulić ze wszystkich sił

no właśnie mam tylko panel nieplodnosciowy w nim mutacje np mutacja MTHFR, V leiden , psi-1 itp a koszt ponad 700 zł nie jest obowiązkowy ale mówiła doktor lepiej zdobić i mam teraz rozkmine czy faktycznie potrzebne u czy coś da to badanie .
kariotypy mamy okej .

Ja bym dopytała co w nim jest, ale zakładam że raczej standard typu lh, fsh, progesteron, Estradiol, prolaktyna, Kortyzol, Androstendion, testosteron itp no jak są te mutacje:pakiet na trombofilie wrodzoną (mutacja czynnika V Leiden
mutacja genu protrombiny 20210
wariant C677T genu MTHFR
wariant A1298C genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2)
To 700 zl brzmi rozsądnie bo one same kosztują 400 zł.
Nie mniej jednak najpierw bym się dowiedziała co tam jest

@Madame JS , głowa do góry. Życzę Ci samych pięknych dni, mnóstwo miłości, spełniania wszystkich marzeń, nie tylko tych dwu kreskowych 😘😘😘 sto lat 💕🥳💐🌹🌸
Jesteś kochana, bardzo dziękuję!
Thanks Thank You GIF by Priooor

reklama
Do góry