reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Do osób które szanują pewne granice i zasady odnoszę się zawsze z szacunkiem. Jak ktos je przekracza to niech nie liczy na to ze będę miła. Pewne rzeczy trzeba nazywać po imieniu: chamstwo jest jedna z nich.
Ja jebie, na prawdę chamstwem nazywasz to, że użyłam zwrotu medycznego? Powaznie o to robimy taka dramę? Zwrot medyczny traktujecie jako skrzywdzenie, jako obrażanie Was- to przykre, ja nie zrobiłam nic aby kogoś urazić a osobę, która mocno to dotknęło w tamtym momencie po prostu przeprosiłam. Ale nie będę tutaj na kolanach się kajać za mówienie językiem medycznym. I tak, nadal trzymam się swojego że śmierć człowieka jest dla mnie większą tragedia niż śmierć krótko istniejącego płodu. A cały czas tylko o to się rozchodzi.
Już dawno miało mnie tu nie być ale dziwnym trafem same to rozgrzebujecie i non stop wywołujecie do tablicy 😃 już mi się nie chce tego ciągnąć od dawna.

reklama
Ja jebie, na prawdę chamstwem nazywasz to, że użyłam zwrotu medycznego? Powaznie o to robimy taka dramę? Zwrot medyczny traktujecie jako skrzywdzenie, jako obrażanie Was- to przykre, ja nie zrobiłam nic aby kogoś urazić a osobę, która mocno to dotknęło w tamtym momencie po prostu przeprosiłam. Ale nie będę tutaj na kolanach się kajać za mówienie językiem medycznym. I tak, nadal trzymam się swojego że śmierć człowieka jest dla mnie większą tragedia niż śmierć krótko istniejącego płodu. A cały czas tylko o to się rozchodzi.
Już dawno miało mnie tu nie być ale dziwnym trafem same to rozgrzebujecie i non stop wywołujecie do tablicy 😃 już mi się nie chce tego ciągnąć od dawna.
To nie ciągnij?

Jestem katolikiem. Dla mnie to nie „płód” nie „zlepek komórek” tylko dziecko od chwili poczęcia. Umiesz to uszanować, czy będziesz się bronić „medycznymi terminami”?

Raczej chodzi o to, że ja mówiłam o swoich stratach a Ty mi napisałaś ze mam nie porównywać "bla bla bla" z rakiem. Rozmawiałaś ze mną nie omawiałas przypadków poronień na konferencji medycznej. Ty mówiłaś o swojej córce ja o swoich poronieniach. Przeczytaj na spokojnie kontekst Twojej wypowiedzi, a nie tylko same słowa i naprawdę skończmy już

Ja to zyje w takim zawieszeniu czekajac na to hsg, pierwszy raz nie boje sie bólu tylko diagnozy. Od 3 tygodni zmuszam się do jedzenia, ratuje mnie czekolada, lody i makaron, reszte w siebie wpycham, nawet juz chipsy mi nie smakują 🙄 na wadze to niby tylko 3kg ale wizualnie bardzo widac, jestem tez dość szczupla, nagle nogi jak patyki a mam figure gruszki. Staram sie nie dopuścić do takiej nagłej utraty wagi bo to przy staraniach nic dobrego. Tak bardzo się boje 😭
Trzymaj kciuki jutro za mnie ide na 9 na drożność dam znać jak to badaniu 🙋🏼‍♀️

Dla jasność, ja napisałam porównanie niepłodność - rak, a w odpowiedzi odpisałaś mi tak...
Jednocześnie umniejszajac wszystkiemu co robią staraczki i wszystkim naszym poronionym dzieciom. I nie chodzi o słowa tylko o ich kontekst.
Ale naprawdę myślę, że nie masz w tym momencie żadnych zasobów żeby poddać się autorefleksji.
Po mnie to spływa, a reszcie dziewczyn i tak nie pomożesz za to ja spróbuję.
Jako ta nieempatyczna posiadaczka 3 spuszczonych w kiblu zbiorów informacji genetycznych.
Dobranoc 😘

Załączniki

• f66db188-4f7f-4536-a98f-fceb150ce70c.jpg
    f66db188-4f7f-4536-a98f-fceb150ce70c.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 107
reklama
Do góry