reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
A mam takie pytanko - czy któraś z koleżanek chciałaby mnie wdrożyć w meandry obserwacji swojej owulacji - robienie tych testów, mierzenie temperatury? Ewentualnie podesłać mi sprawdzone źródło gdzie mogę poczytać na ten temat. Bo ja jestem zielona w temacie a może warto to zmienić :)
Ja mogę pomóc z testami, zaczynam je robic z 3 dni przed spodziewana owu, ale mam krotkie i regularne cykle, wiec to zalezy jakie sa twoje, jesli malo przewidywalne to tu nie ma reguły i trzeba robic dlugo xD wstawiam ci taka rozpiske z instrukcji, ja testy zamawiam z allegro. Pamietaj żeby nie robic z pierwszego moczu, tylko ktoregos kolejnego, najlepiej 2h nie sikac i malo albo wcale nie pic przed. Ja akurat max 1,5h wytrzynuje i jest ok. Testy robie raz dziennie ale jak widze ze blisko piku to co kilka h sprawdzam czy to juz, ale u mnie tez szybko idzie i bałabym sie ze przegapie 😅 jak coś jeszcze to smiało pytaj 😉

16546995148474600037906857183898.jpg

Generalnie obserwacja temperatury nie jest specjalnie skomplikowana. Wystarczy kilka zachowanych zasad i raczej każdy powinien sobie poradzić. Plus apka, która w zasadzie wszystko sama robi
Zakładam, że sobie poradzę jak już się dowiem co i jak :) No to dajesz te zasady ;)
Ja póki co serio jestem zielona - moja wiedza sprowadza się do tego, że wiem, że są testy owulacyjne i że mierzy się temperaturę 🙈 Nie używam żadnej aplikacji - wiec tez chętnie pójdę w coś poleconego :)

reklama
Do góry