reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja np ważę prawie 70 kg, nosze dol L, gore M i nie uważam, żebym byla jakas nieładna i musiala cos zmieniać:p
Ty jesteś wysportowana i umięśniona. Przypominam, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz 😃 nikt by nie powiedział patrząc na Ciebie, że tyle ważysz, bo wyglądasz szczupło

Paradoksalnie ja się chyba najlepiej czułam psychicznie ważąc 80kg i nosząc rozmiar 44
Właśnie ten aspekt psychiczny jest super ważny. A poza tym waga to tez tylko jakaś składowa całości- wiadomo, ze na wygląd i jakość skóry ma wpływ co jemy, czy ćwiczymy, a nawet aktualna kondycja psychiczna.
Ja kiedy ważyłam więcej i ćwiczyłam miałam super zbite ciało. Taka atletyczna sylwetka.
Aktualnie nie ćwiczę, wazę 53 kg przy 176 cm i to nie jest ani dobry, ani atrakcyjny stan.
Od lipca opłacę Multisporta- przysięgam 😂

Właśnie ten aspekt psychiczny jest super ważny. A poza tym waga to tez tylko jakaś składowa całości- wiadomo, ze na wygląd i jakość skóry ma wpływ co jemy, czy ćwiczymy, a nawet aktualna kondycja psychiczna.
Ja kiedy ważyłam więcej i ćwiczyłam miałam super zbite ciało. Taka atletyczna sylwetka.
Aktualnie nie ćwiczę, wazę 53 kg przy 176 cm i to nie jest ani dobry, ani atrakcyjny stan.
Od lipca opłacę Multisporta- przysięgam 😂
chociaż tyle dobrze, że jestem aktywna fizycznie. A jako młoda osoba nienawidziałam sportu. Treaz chyba musiałabym mieć wylew, żeby nie pójść na rurę.

Dla mnie waga podobnie jak wiek to tylko metryka.
Ja ważę aktualnie jakieś 54-55 kg a tez lepiej się czułam i wyglądałam jak ważyłam 57-58kg -ale regularnie ćwiczyłam. Teraz jakoś nie mogę wejść w rytm ćwiczeń. Tyle dobrego, że chociaż dużo spaceruje z psem.

Jednak mam kaca 😂 ale niczego nie żałuje. Miałam już od jakiegoś czasu ochotę na mały reset przy pomocy alkoholu. Nawet w uniesieniu alkoholowym powiedziałam przyjaciółce o staraniach. Ale akurat z ta przyjaciółka łatwo się o tym rozmawia bo ona nie będzie mnie ani wypytywać jak nam idzie ani nic z tych rzeczy. I co najważniejsze nie udziela żadnych mądrych rad ani nie robi ze mnie ofiary losu ;)

reklama
Dla mnie waga podobnie jak wiek to tylko metryka.
Ja ważę aktualnie jakieś 54-55 kg a tez lepiej się czułam i wyglądałam jak ważyłam 57-58kg -ale regularnie ćwiczyłam. Teraz jakoś nie mogę wejść w rytm ćwiczeń. Tyle dobrego, że chociaż dużo spaceruje z psem.

Jednak mam kaca 😂 ale niczego nie żałuje. Miałam już od jakiegoś czasu ochotę na mały reset przy pomocy alkoholu. Nawet w uniesieniu alkoholowym powiedziałam przyjaciółce o staraniach. Ale akurat z ta przyjaciółka łatwo się o tym rozmawia bo ona nie będzie mnie ani wypytywać jak nam idzie ani nic z tych rzeczy. I co najważniejsze nie udziela żadnych mądrych rad ani nie robi ze mnie ofiary losu ;)
tak mi się przypomniało, jak to niedawno kolega, który sam starał się o dziecko pare lat i w końcu się udało dawał mi i staremu rady, że trzeba odpuścić i czymś się zajarać ;) bo jedgo kobieta zajarała się nowym ginekologiem, że zmienia lekarza ;) od takich ludzi oczekiwałabym troche więcej zrozumienia :D

Do góry