reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Po dwóch latach pracy z kanapy w piżamie, wstawania o 7:55 i bycia w pracy punktualnie, braku konieczności mycia głowy i malowania lica ten jeden dzień to Mount Everest moich możliwości
Dasz radę, zobaczysz, że z biegiem czasu będziesz czekać na ten dzień, gdzie można trochę więcej kosmetyków użyć i wyjść do ludzi 😉😉😉 Ja całą pandemię chodziłam do pracy nawet jednego dnia w domu 😱

reklama
Hejka! Ja dziś zaczęłam stosowanie leków immunosupresyjnych.
I może to głupio zabrzmi i płytko, bo wiadomo największe marzenie dziecko i to jest najważniejsze, ze może po tej kombinacji leków się uda, ale… ja się panicznie boje, ze przytyje po tych lekach.
Niby póki co mam brać przez miesiąc niecały, potem do 12 tyg ciąży ale ja mam problemy z odżywianiem, z utrzymaniem wagi, i ogólnie w głowie mi siedzi, żeby nie przytyć znów bo potem nie bede się odżywiać racjonalnie tylko byle szybko schudnąć. Wiem, ze to głupie ale jiz tak mam.
A teraz mam przez miesiąc nie chodzi do skupisk ludzi wiec siłownia itp odpada 😞
Ale za to szanse na bejbika są !
Kochana będzie dobrze, nie zakładaj od razu czarnego scenariusza i pamiętaj, że podczas seksu i całowania też spalasz kcal 😁😈

Hejka! Ja dziś zaczęłam stosowanie leków immunosupresyjnych.
I może to głupio zabrzmi i płytko, bo wiadomo największe marzenie dziecko i to jest najważniejsze, ze może po tej kombinacji leków się uda, ale… ja się panicznie boje, ze przytyje po tych lekach.
Niby póki co mam brać przez miesiąc niecały, potem do 12 tyg ciąży ale ja mam problemy z odżywianiem, z utrzymaniem wagi, i ogólnie w głowie mi siedzi, żeby nie przytyć znów bo potem nie bede się odżywiać racjonalnie tylko byle szybko schudnąć. Wiem, ze to głupie ale jiz tak mam.
A teraz mam przez miesiąc nie chodzi do skupisk ludzi wiec siłownia itp odpada 😞
Ale za to szanse na bejbika są !

A ile teraz ważysz?

Nie mam pojęcia 🤷‍♀️ Rozmiarowo to tak S czasem M a czasem XS
Ale M to rzadko

Pytam bo faktycznie duża nadwaga może utrudniać zajście w ciąże (choć ja jestem przykładem, który tego nie potwierdza) i pewnie gorzej, a tak to bym się nie przejmowała. Najwyżej przytyjesz, a potem zrzucisz. Moja koleżanka przytyła w pierwszej ciąży 55kg (zaczynała z wagą 50kg) i zrzuciła wszystko, oczywiście było warto dla tego wyszczekanego nastolatka ;)

reklama
Pytam bo faktycznie duża nadwaga może utrudniać zajście w ciąże (choć ja jestem przykładem, który tego nie potwierdza) i pewnie gorzej, a tak to bym się nie przejmowała. Najwyżej przytyjesz, a potem zrzucisz. Moja koleżanka przytyła w pierwszej ciąży 55kg (zaczynała z wagą 50kg) i zrzuciła wszystko, oczywiście było warto dla tego wyszczekanego nastolatka ;)
Niedowaga z resztą też ;)

Boże jestem debilem. Wyprulam flaki żeby dostać się z sadu na dworzec bo mi się pomyliło ze jest o 10:24.

Jest o 10:49 XD

Do góry