reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Czy my byłyśmy na tej samej koloni?! [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
🤣 nie wiem, ja miałam kolonię z pracy taty (górnik w KGHM), więc nie wiem jak to się organizowało wtedy 😝 A co? Pamiętasz jak jeczałam z bólu? 🤣 Najpierw Paryż i Disneyland, potem Hiszpania i wracając też jeden nocleg we Francji 😁 Miałam jakoś 14 lat 😝

reklama
Nie pamiętam ale miałam dokładnie taka samą wycieczkę [emoji23]
Ale zamiast Disneylandu był Europapark w Niemczech [emoji6]
[emoji1787] nie wiem, ja miałam kolonię z pracy taty (górnik w KGHM), więc nie wiem jak to się organizowało wtedy [emoji13] A co? Pamiętasz jak jeczałam z bólu? [emoji1787] Najpierw Paryż i Disnayland, potem Hiszpania i wracając też jeden nocleg we Francji [emoji16] Miałam jakoś 14 lat [emoji13]

Podobno w Kanadzie nie ma paprykowych :D ale ja zawsze mało chipsowa byłam to nawet nie wiem na 100% :)
Ja kocham Barcelonę. Pierwszy raz byłam tam w 2005 i zakochałam się totalnie, ale za mało odwagi by się przeprowadzić :D
Inaczej się przeprowadza samemu a inaczej z rodziną. Ja zaryzykowałam, rzuciłam stabilną pracę w wawce i wyjechałam mając tylko zabookowany pokój, bez pracy i jezyka 🤣🤣🤣 mimo że szybko się ogarnęłam to nie polecam tak działać 🤣🤣 potem poznałam starego i tak już się osiedliłam na dobre 🤷🏽‍♀️

Jak już jesteśmy przy Hiszpanii... 😎 Co polecasz zobaczyć (zaznaczam, że mamy ograniczenia w postaci psa)? W związku z tym, że to objazdóweczka bardziej, to za dużo czasu nie mamy, ale właśnie na Costa Brava zarezerwowaliśmy trochę więcej czasu, bo chcemy zobaczyć Barcelonę, skorzystać z plaży na Lloret de Mar i Tossa de Mar na Costa Brava już byłam (na kolonii jakieś 20 lat temu 🤣, ale Barcelonę pamiętam jak dziś bo dostałam strasznie bolesną @ jak nigdy, a chłopy się podniecały Camp Nou i w ogóle tego nie rozumiałam 🤭). A może polecasz super jedzonko? Ja z dziećmi jesteśmy wszystkożerni, a stary niech się męczy i szuka kurczaczka 😂
Co do jedzenia to blizej terminu wycieczki mi się przypomnij bo z obostrzeniami to różnie bywa i niektóre knajpki padają 🤷🏽‍♀️ ale kilka napewno się znajdzie. Co do costa brava to żadne Lloret de Mar 🤣🤣🤣 blizej Barcelony San Pol de Mar albo na przykład Blanes jest super, potem Begur i plaza Aiguablava i ogólnie okolice a następnie w górę Roses (mieliśmy tam pierwsze wspólne wakajki ze Starym 🥰) I koniecznie Cadaques - to jest must see! Teoche turystyczne ale przepiękne miejsce. Ogolnie od Lloret w gore zaczyna sie prawdziwe Costa Brava 🤣 W jakim terminie planujecie ?

Co do jedzenia to blizej terminu wycieczki mi się przypomnij bo z obostrzeniami to różnie bywa i niektóre knajpki padają 🤷🏽‍♀️ ale kilka napewno się znajdzie. Co do costa brava to żadne Lloret de Mar 🤣🤣🤣 blizej Barcelony San Pol de Mar albo na przykład Blanes jest super, potem Begur i plaza Aiguablava i ogólnie okolice a następnie w górę Roses (mieliśmy tam pierwsze wspólne wakajki ze Starym 🥰) I koniecznie Cadaques - to jest must see! Teoche turystyczne ale przepiękne miejsce. Ogolnie od Lloret w gore zaczyna sie prawdziwe Costa Brava 🤣 W jakim terminie planujecie ?
Lloret de Mar w sumie tylko chcemy dupki zamoczyć i moje nastolatki chcą tam gdzie Pamiętniki z Wakacji, ale jak nie masz polish tv, to nie zrozumiesz 😂 San Pol de Mar mamy 7km od Naszego noclegu, więc napewno zobaczymy, Blanes pomiędzy dwoma noclegami więc gitesik, się zobaczy. Ogólnie wszystko w zasięgu więc pinezki na mapach już poklinane 😁 Planujemy wyjechać 5.07 (bo 2.07 mamy wesele na mazurach i 4.07 będziemy wracać jak otrzeźwiejemy, a na dolny Śląsk trochę jazdy mamy), przez Niemcy i Holandię) tu pierwszy nocleg), potem Belgia nocleg drugi, następnie Francja trzeci nocleg i wjeżdżamy do Hiszpanii od strony San Sebastian (i tu mamy nocleg między San Sebastian, a Bilbao), potem nocleg 14km od Madrytu i tu mieliśmy lecieć jeszcze na Portugalię, ale zrezygnowaliśmy. Potem nocleg pod Walencją i lecimy ma Costa Brava i tam będziemy 10 i 11.07 a potem plan się urywa, bo już dalej nie doszliśmy, a musimy się wyrobić z powrotem do końca tygodnia 😂Dzięki wielkie 😘

reklama
Lloret de Mar w sumie tylko chcemy dupki zamoczyć i moje nastolatki chcą tam gdzie Pamiętniki z Wakacji, ale jak nie masz polish tv, to nie zrozumiesz 😂 San Pol de Mar mamy 7km od Naszego noclegu, więc napewno zobaczymy, Blanes pomiędzy dwoma noclegami więc gitesik, się zobaczy. Ogólnie wszystko w zasięgu więc pinezki na mapach już poklinane 😁 Planujemy wyjechać 5.07 (bo 2.07 mamy wesele na mazurach i 4.07 będziemy wracać jak otrzeźwiejemy, a na dolny Śląsk trochę jazdy mamy), przez Niemcy i Holandię) tu pierwszy nocleg), potem Belgia nocleg drugi, następnie Francja trzeci nocleg i wjeżdżamy do Hiszpanii od strony San Sebastian (i tu mamy nocleg między San Sebastian, a Bilbao), potem nocleg 14km od Madrytu i tu mieliśmy lecieć jeszcze na Portugalię, ale zrezygnowaliśmy. Potem nocleg pod Walencją i lecimy ma Costa Brava i tam będziemy 10 i 11.07 a potem plan się urywa, bo już dalej nie doszliśmy, a musimy się wyrobić z powrotem do końca tygodnia 😂Dzięki wielkie 😘
A gdzie macie te noclegi ? W sensie na Costa Brava

Do góry