reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Wlasnie chyba jutro pójdę bo dzisiaj jestem w pracy 😍 a orientujecie się może na kiedy już mogę umawiać się do ginekologa?
Najwcześniej to tak 1-1,5 tyg. po dniu spodziewanej miesiączki, a najlepiej z 2 tyg po. Zrób sobie bete najlepiej dzisiaj i w piątek i zobacz jak rośnie i czy jest wysoka. Z tego co dziewczyny tutaj pisały to lekarz na usg będzie coś widział dopiero przy becie ok 1500. Może być oczywiście wcześniej ale po co masz się stresować jak nic nie będzie widać.

I gratulacje :)

reklama
Ja już swojego organizmu nie rozumiem.. miałam ostatnio jeden dzień skok temp, na następny dzień znowu spadła do tej samej co przed skokiem …
Jeszcze jedno mnie martwi ja mam wrażenie ze nie mam śluzu płodnego .. może ze starości już mi zanikł 🙈😂

Najwcześniej to tak 1-1,5 tyg. po dniu spodziewanej miesiączki, a najlepiej z 2 tyg po. Zrób sobie bete najlepiej dzisiaj i w piątek i zobacz jak rośnie i czy jest wysoka. Z tego co dziewczyny tutaj pisały to lekarz na usg będzie coś widział dopiero przy becie ok 1500. Może być oczywiście wcześniej ale po co masz się stresować jak nic nie będzie widać.

I gratulacje :)
Dziękuję za informacje :*

Cześć!
Ło matko, jeden dzien mnie tu nie bylo bo mialam strasznie zawalony i taka fajna dyskusja o jedzonku mnie ominęła!
Wczoraj po pracy bylam u gina. Pogadalam z nia o tym co z wami sie tu dzielilam, zlecila kilka badan z krwi i jak zrobila usg to ukazal sie pecherzyk dominujacy juz 18/19mm! Endometrium tez stwierdzila, że ok.
Po badaniu szyjki stwierdzila ze sluz tez powoli robi sie plodny i wg niej za 2 dni to bedzie juz owu i mamy dzialac... 😉
Dość wczesnie bo by wychodzilo w 10dc, ale w sumie to by sie zgadzalo z tym co przez ostatnie moje cykle wychodzi mi z testow owul i obserwacji, tylko ja sie balam ze moze cos zle licze.
No to do roboty (chociaż w sumie juz działamy od przedwczoraj 😜).
Jakos tak mi troche lżej po tej wizycie. W sensie szczerze wyrzucilam z siebie różne wątpliwości, że boje sie czekac chocby z rozpoczeciem diagnostyki az minie rok bo w sumie z moich krotkich cykli to juz sie z 10 uzbiera. I lekarka potraktowala mnie naprawde po ludzku, a nie ze panikuje i mam wyluzowac to sie uda (jak slysze cos takiego to mnie szlak trafia).

Miłego dnia Dziewuszki!

Mi też zmniejszyła się bolesność piersi po castangusie który ma za zadanie obniżać prolaktynę więc coś w tym jest ale ja nigdy nie miałam aż tak bolesnych żebym nie mogła się dotknąć
ja też w zeszłym mc nie brałam w drugiej połowie cyklu i była jakaś eksplozja bólu, a teraz biorę twardo cały miesiąc i zero bólu. och yeah!

Do dzieła!
[emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Cześć!
Ło matko, jeden dzien mnie tu nie bylo bo mialam strasznie zawalony i taka fajna dyskusja o jedzonku mnie ominęła!
Wczoraj po pracy bylam u gina. Pogadalam z nia o tym co z wami sie tu dzielilam, zlecila kilka badan z krwi i jak zrobila usg to ukazal sie pecherzyk dominujacy juz 18/19mm! Endometrium tez stwierdzila, że ok.
Po badaniu szyjki stwierdzila ze sluz tez powoli robi sie plodny i wg niej za 2 dni to bedzie juz owu i mamy dzialac... [emoji6]
Dość wczesnie bo by wychodzilo w 10dc, ale w sumie to by sie zgadzalo z tym co przez ostatnie moje cykle wychodzi mi z testow owul i obserwacji, tylko ja sie balam ze moze cos zle licze.
No to do roboty (chociaż w sumie juz działamy od przedwczoraj [emoji12]).
Jakos tak mi troche lżej po tej wizycie. W sensie szczerze wyrzucilam z siebie różne wątpliwości, że boje sie czekac chocby z rozpoczeciem diagnostyki az minie rok bo w sumie z moich krotkich cykli to juz sie z 10 uzbiera. I lekarka potraktowala mnie naprawde po ludzku, a nie ze panikuje i mam wyluzowac to sie uda (jak slysze cos takiego to mnie szlak trafia).

Miłego dnia Dziewuszki!

Ja już swojego organizmu nie rozumiem.. miałam ostatnio jeden dzień skok temp, na następny dzień znowu spadła do tej samej co przed skokiem …
Jeszcze jedno mnie martwi ja mam wrażenie ze nie mam śluzu płodnego .. może ze starości już mi zanikł [emoji85][emoji23]

Może jest w środku a nie na zewnątrz [emoji6]

Cześć!
Po badaniu szyjki stwierdzila ze sluz tez powoli robi sie plodny i wg niej za 2 dni to bedzie juz owu i mamy dzialac... 😉
No to do roboty (chociaż w sumie juz działamy od przedwczoraj 😜).

Miłego dnia Dziewuszki!
no to nie pozostaje nic innego jak robić dzieci! 😁 Najlepsza część w staraniach 🤣

my raczej szukaliśmy tańszej opcji przy tylu różnych noclegach i na 4 osoby z psem (no i warunek konieczny parking, ale to raczej wiadomo jak się przemieszcza autem) dla Nas nocleg, to nocleg jak sama nazwa wskazuje, czyli tylko się przespać 🤣 Pierwszy nocleg mamy w jakimś Hoteliku Merce na Pineda de Mar, a drugi w Hostal Can Pou w Vidreres i co się okazało 2 noclegi w innych miejscach wyszły taniej niż dwa w jednym miejscu 😯 Dużo noclegów nam odpadło ze względu na to, że nie akceptują psów 😝
Oooo pineda tez super, spokojna miejscowość i mega szeroką plaza.. rodzice Niemęza mają tam działkę i jeździmy co weekend praktycznie 😉
ja też w zeszłym mc nie brałam w drugiej połowie cyklu i była jakaś eksplozja bólu, a teraz biorę twardo cały miesiąc i zero bólu. och yeah!
No właśnie ja tego Castangusa to biorę tylko w pierwszej połowie cyklu ale to dlatego że moja prolaktyna nir była jakaś super wysoka, bodajże 30 przy normie do 28 i w miesiąc zbilam do 9 wiec nie chce przesadzić i biorę zazwyczaj pierwszych 10 dni cyklu.

Ja dzis 3-4dpo. Z weekendowego libido pozostały resztki czyli wszystko wróciło do normy 🤣🤣🤣 ale Stary chyba też potrzebował odpocząć po weekendowych szaleństwach. Dziś też wjedzie progesteron I tak się teraz zyje aż do testowania 🤷🏽‍♀️
Miłego dnia !

reklama
Do góry