reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

@Chemik97 mi castagnus przepisala endo-gin także to nie żadne czary-mary :) powiedziała, ze lepiej zacząć naturalnie, może się uda a jak nie to wprowadzimy leki ;) ale to było dawno temu, teraz biorę bromergon (inny lekarz) i nie mam żadnych „strasznych skutków ubocznych” :)

@Bibi89 przecież czips to ziemniak, a ziemniak to warzywo! 😀😀
Z chemicznego punktu widzenia oczywiście, że nie, ale lekarze jednak mają tendencję do bagatelizowania leków ziołowych :) a bromergon brało parę kobiet w mojej rodzinie i mówiły, że mdłości, zawroty głowy i inne tego typu były u nich na porządku dziennym. A ja nie chcę czuć się jak w ciąży, bo będę sobie wmawiać co cykl bardziej niż już to robię xD

reklama
Z chemicznego punktu widzenia oczywiście, że nie, ale lekarze jednak mają tendencję do bagatelizowania leków ziołowych :) a bromergon brało parę kobiet w mojej rodzinie i mówiły, że mdłości, zawroty głowy i inne tego typu były u nich na porządku dziennym. A ja nie chcę czuć się jak w ciąży, bo będę sobie wmawiać co cykl bardziej niż już to robię xD
Też tak słyszałam o bromku. Ja po Norprolacu pierwszej nocy zemdlałam jak wstałam do łazienki ale to trochę z mojej winy bo gin mówiła, że można na początek brać po pół tabletki. Ale teraz biorę już 3 tygodnie i nic mi nie jest. Jedyny minus, że norprolac jest drogi, bromergon chyba dużo tańszy.

Też tak słyszałam o bromku. Ja po Norprolacu pierwszej nocy zemdlałam jak wstałam do łazienki ale to trochę z mojej winy bo gin mówiła, że można na początek brać po pół tabletki. Ale teraz biorę już 3 tygodnie i nic mi nie jest. Jedyny minus, że norprolac jest drogi, bromergon chyba dużo tańszy.
Zapłacę każdą cenę żeby nie musieć tego przeżywać :D ale mam ogromną nadzieję, że ten castagnus pomoże i nie będę musiała w ogóle brać tych leków. Tym bardziej, że zioło też ma swoje skutki uboczne ;)

Kurde Wy tu tak wege i zdrowo, a ja dziś na obiad zaserwowałam fasolkę po bretońsku z boczuchem 🤣 Pozwalamy sobie jak stary ma drugie zmiany w robocie, bo jak ma pierwsze i wolne, to, wiecznie ten kurczaczek i zazwyczaj tylko pierś 😂

Ja też biorę norprolac po pół tabletki na noc i nie mam objawów ogólnych, jedynie co to po pewnym czasie zauważyłam że mam wyschnięte śluzówki nosa, co jest jednym z działań niepożądanych. Poza tym brak objawów, wręcz czuję się lepiej :) I fakt, jedyna wada to cena.

Jedyny minus mieszkania w Hiszpanii - nie ma LAYSÓW CEBULKOWYCH 😭😭😭😭

Ale fakt, takie pomidory na przykład mają zupełnie inny smak 🤤

Podobno w Kanadzie nie ma paprykowych :D ale ja zawsze mało chipsowa byłam to nawet nie wiem na 100% :)
Ja kocham Barcelonę. Pierwszy raz byłam tam w 2005 i zakochałam się totalnie, ale za mało odwagi by się przeprowadzić :D

Hej dziewczyny. Trochę się martwię więc może któraś z was miała podobną sytuację. Więc, jestem 5 dni przed okresem. Zawsze bolały mnie całe piersi, kilka cykli przed okresem miałam bolesne tylko sutki. W tym cyklu od 4 dni ból jest nie do wytrzymania. Nie dość, że bolą to są twarde, sterczące i grudkowate. Najgorsze przychodzi wieczorem, dosłownie mnie pieką jeśli mam na sobie chociaż by bluzkę. 4 miesiące temu miałam USG piersi, było wszystko w porządku, mimo to zaczynam się martwić. Czy to normalne?

Jakbyś potrzebowała jakieś tipy co do Hiszpanii to się polecam 🙈 zwłaszcza jeśli chodzi o Costa Brava
Jak już jesteśmy przy Hiszpanii... 😎 Co polecasz zobaczyć (zaznaczam, że mamy ograniczenia w postaci psa)? W związku z tym, że to objazdóweczka bardziej, to za dużo czasu nie mamy, ale właśnie na Costa Brava zarezerwowaliśmy trochę więcej czasu, bo chcemy zobaczyć Barcelonę, skorzystać z plaży na Lloret de Mar i Tossa de Mar na Costa Brava już byłam (na kolonii jakieś 20 lat temu 🤣, ale Barcelonę pamiętam jak dziś bo dostałam strasznie bolesną @ jak nigdy, a chłopy się podniecały Camp Nou i w ogóle tego nie rozumiałam 🤭). A może polecasz super jedzonko? Ja z dziećmi jesteśmy wszystkożerni, a stary niech się męczy i szuka kurczaczka 😂

reklama
Czy my byłyśmy na tej samej koloni?! [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Jak już jesteśmy przy Hiszpanii... [emoji41] Co polecasz zobaczyć (zaznaczam, że mamy ograniczenia w postaci psa)? W związku z tym, że to objazdóweczka bardziej, to za dużo czasu nie mamy, ale właśnie na Costa Brava zarezerwowaliśmy trochę więcej czasu, bo chcemy zobaczyć Barcelonę, skorzystać z plaży na Lloret de Mar i Tossa de Mar na Costa Brava już byłam (na kolonii jakieś 20 lat temu [emoji1787], ale Barcelonę pamiętam jak dziś bo dostałam strasznie bolesną @ jak nigdy, a chłopy się podniecały Camp Nou i w ogóle tego nie rozumiałam [emoji2960]). A może polecasz super jedzonko? Ja z dziećmi jesteśmy wszystkożerni, a stary niech się męczy i szuka kurczaczka [emoji23]

Do góry