reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Udzielałam się na tematy ktore znałam i większość to pytałam bo dopiero swoja karierę zaczynałam. Jednak nieudane cykle powodowały że znikałam z forum na kilka mscy ale jakoś zawsze powracalam🙃
a przypomnisz mi swoją historię? Ile starań, jakie problemy?
Powiem Ci, że jak śmigam po forum i widzę znajome nicki to jak w każdy profil wchodzę to każda dziewczyna udziela się na wątkach mamowych... boli to trochę :(

a przypomnisz mi swoją historię? Ile starań, jakie problemy?
Powiem Ci, że jak śmigam po forum i widzę znajome nicki to jak w każdy profil wchodzę to każda dziewczyna udziela się na wątkach mamowych... boli to trochę :(
Pierwsza ciaza nie planowana odkryta dopiero w 7t2d🙈 jednak Obumarcie płodu w 11t2d . 6.06.2018 Właśnie dziś 4 lata temu...😇 Oczyściłam się sama bez zabiegu. Później w 2020 ciaza biochem i tak do teraz.. z problemow zdrowotnych to tarczyca hashimoto, guzki na tarczycy niedoczynność, pozwyzszone anty tpo I anty tg No i teraz hiperprolaktynemia. Starego nie mogę przekonać na badanie nasienia ale jestem bliżej celu🙃
Stary tez po zakrzepicy także nie jest kolorowo...😬

Pierwsza ciaza nie planowana odkryta dopiero w 7t2d🙈 jednak Obumarcie płodu w 11t2d . Właśnie dziś 4 lata temu...😇 Oczyściłam się sama bez zabiegu. Później w 2020 ciaza biochem i tak do teraz.. z problemow zdrowotnych to tarczyca hashimoto, guzki na tarczycy niedoczynność, pozwyzszone anty tpo I anty tg No i teraz hiperprolaktynemia. Starego nie mogę przekonać na badanie nasienia ale jestem bliżej celu🙃
Niech stary nie odwala i nie udaje, że tego nie robi :D co za różnica czy w chusteczke czy do kubka... :D

Wgl byłam dzisiaj u endo i jadę aktualnie do innego... Mam tsh 3,8 po prawie 2,5 miesiącach brania euthyroxu 50. Jak byłam u niego poprzednio, miałam z dnia na dzień tsh 6,9 i 4,8. Więc teraz spadek po takim czasie tylko o 1 (biorąc pod uwagę 4,8) wydaje mi się jakiś mały bardzo... Myślałam że da mi teraz 75, a on mówi że na zmianę brać jeden dzień 50, drugi 75..... Jakoś nie jestem do tego przekonana, mam wrażenie, że tym sposobem to mi będzie kuffffa spadało z rok do pożądanego tsh. Ciekawe co powie ten drugi endo🤔 co o tym myślicie 🤔
U Mnie tsh tez niestety szalejące...
Brałam euthyrox 4 x w tygodniu 50 i 3 razy 75 tsh bardzo mi spadło wynosiło 0,04.. więc zmienione miałam dawkowanie na 5x 50 i 2 x 75.. w kwietniu zaczęłam średnio się czuć 30 kwietnia wynosiło 7,5 a za 4 dni już prawie 10... więc umówiłam się na wizytę u endokrynologa.. w międzyczasie zrobiłam krzywa cukrową, insulinowa i powtórzyłam tsh oglądnie 16 maja moje tsh wynosiło 2, 05... nie uwierzyłam więc kolejnego dnia powierzyłam i wynik prawie 5... poszłam do endokrynologa i zmieniła mi po prostu lek.. biorę teraz tirosint sol w takich samych dawkach 4 x w tygodniu 50 i 3 x w tygodniu 75.. powtórzyłam badania po 2 tygodniach, podobno powinno się powtarzać co najmniej po miesiącu moje tsh wynosi 3,57.. I ATPO 1300... Moja tarczyca robi co chce 😪

a weźcie powiedzcie, czy któraś z Was ma jakiś maly samochód i jaki i czy fajnie się nim jeździ. Myślę, jaki sobie kupić i narazie przyszła mi do głowy skoda fabia
tylko toyotka🥰 ja po zdaniu prawka mialam bardzo długa przerwę, później tylko automat ale postanowiłam kupić sobie małe autko zebg śmigać tak po miejscu, do pracy itp. Mąż mnie namówił na toyotę aygo🙃 i jestem mega zadowolona.

reklama
Mi teraz endo powiedziała, że ona wgl by nie brała tego euthyroxu 75,bo to za szybko😶 nie wydaje mi się żeby dwa miesiące to było za szybko na jakąś niewielką zmianę... Nic no, będę brała tak, jak pierwszy lekarz zalecił, a później się zobaczy

Do góry