reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

AMH jest bardzo niskie, istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że przy takim AMH lekarz zaleci od razu in vitro bo o ile oczywiście nie wyklucza ono naturalnej ciąży to xa chwilę może być tak niskie, że nawet in vitro z Twoja komórką nie będzie możliwe. Kiedyś czytałam, że albo poniżej 2 albo poniżej 0,7 (nie pamiętam 🙈) jest już uznawane za graniczne
0.7.
2 to jeszcze całkiem dobry wynik :p.
I z tego względu to jest graniczne AMH do tych wszystkich dofinansowań do in vitro i do refundacji leków do stymulacji.

reklama
Teraz proszę duzo pisać:D mam pedi :D sorry @Mmiiaa sorry :D
Zobacz załącznik 1407685
Proszę, oto dlonie :D i tak, wiem, ze moj maly paznokiec jest wielkości wskazujacego przecietnej kobiety :D mam ogromną płytkę:D
Ja też wolę jednokolorowe, nie lubię wzorów. Max szaleństwa na jakie sobie pozwalam to jedne paznokieć (przeważnie palca serdecznego) w innym kolorze, ale to też zwykle zbliżony kolor ale inny odcień.
Widzę na zdjęciu wychwaloną przez nas sukienkę, jest boska. Sama mogę nosić jedynie zimne odcienie czerwonego, bo w ciepłych wyglądam jak różowy świniak

0.7.
2 to jeszcze całkiem dobry wynik :p.
I z tego względu to jest graniczne AMH do tych wszystkich dofinansowań do in vitro i do refundacji leków do stymulacji.

No to nie wiem. Nie przygotowuje się jeszcze do procedury więc nie wnikałam jakoś mocno i mogę się mylić. Natomiast wszędzie gdzie czytam już AMH poniżej 1 uznaje się za parametr obniżający skuteczność in vitro. I rzeczywiście poniżej 0,7 nie przysługuje dofinansowanie

Ja też wolę jednokolorowe, nie lubię wzorów. Max szaleństwa na jakie sobie pozwalam to jedne paznokieć (przeważnie palca serdecznego) w innym kolorze, ale to też zwykle zbliżony kolor ale inny odcień.
Widzę na zdjęciu wychwaloną przez nas sukienkę, jest boska. Sama mogę nosić jedynie zimne odcienie czerwonego, bo w ciepłych wyglądam jak różowy świniak
Tak, ta kiecka jest wspaniala, coś czuje ze cale lato bedzie nalezalo do niej :D

No i kolory nude mi sie podobaja, ale na kimś. Dodatkowo zadnych zielonych, niebieskich. Najczesciej bordo, to moj kolor. A jak nie to cos w czerwieni, rozu. Mam bardzo waskie upodobania jesli chodzi o pazy :D
Ja tak samo tylko cieple kolory czyt. Czerwienie roze, fiolety itp a niebieski stfyu🤢 jak i zielony 🤢 choc jara mnie kolory butelkowej zieleni i granat 😁😁

@Karolina_123 Wrzucam kilka pierwszych z brzegu, ale jest tego w necie tyle, że na pewno znajdziesz coś ciekawego. No i lekarz zdecydowanie jesy dobrym kierunkiem. On jest specjalistą od niepłodności czy po prostu ginekolog?

Załączniki

• f8c67755-b5c0-4dd7-a543-c1925f9eaa6c.jpg
    f8c67755-b5c0-4dd7-a543-c1925f9eaa6c.jpg
    66,4 KB · Wyświetleń: 62
  • 18c6768f-6ed3-473d-ae54-c1e52df4652e.jpg
    18c6768f-6ed3-473d-ae54-c1e52df4652e.jpg
    78,1 KB · Wyświetleń: 56
  • 454f4d94-80f9-43df-afc0-8b2c88675649.jpg
    454f4d94-80f9-43df-afc0-8b2c88675649.jpg
    51,6 KB · Wyświetleń: 55
reklama
No to nie wiem. Nie przygotowuje się jeszcze do procedury więc nie wnikałam jakoś mocno i mogę się mylić. Natomiast wszędzie gdzie czytam już AMH poniżej 1 uznaje się za parametr obniżający skuteczność in vitro. I rzeczywiście poniżej 0,7 nie przysługuje dofinansowanie
No ja niestety jestem w tej chwili na bieżąco. Aczkolwiek niedawno pojawiła się eksperymentalna metoda In Vitro Activation adresowana dla kobiet z przedwczesnym wygasaniem jajników. Poza tym Czesi są dobrzy w mini stymulacje przy bardzo niskim AMH i są z tego dzieci. Więc jakby to nie jest tak, że temat jest stracony.

Do góry