reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Cześć, ja stosuje drugi cykl 🙂 i pije do tego zwykłą miovelie. Cykle marzec i kwiecień miałam bezowulacyjne, przy stosowaniu mioveli nac i zwykłej drugi miesiąc, oba cykle z owulacją potwierdzoną monitoringiem 😊 nie wiem czy to akurat przypadek czy nie, ale stosuje i wygląda jakby działało faktycznie 😁
Do tego okazało się jeszcze ze bede brac udzial w jakims nowym projekcie, jeszcze nie znam szczegolow ale zapowiada sie super i bedzie to szansa na rozwoj. Jest jednak ale 😁 pewnie bede miec zmienione stanowisko wiec zresetuje mi sie srednia do ewentualnego l4 a mialam ladne premie🙄 i tez glupio zajść w ciążę na samym początku, wiec bede miec zagwostke, jesli oczywiście po hsg bedzie ok czy zrobić przerwy. Przerwa po hsg?! Czy ja sie słysze 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ale w życiu, przynajmniej moim zawsze tak jest xD
Idziesz na hsg w szpitalu ? Czy robisz sono hsg ? Kiedy masz ustalony termin ?

Ulżyło nam XD
Ja też wolę jednokolorowe, nie lubię wzorów. Max szaleństwa na jakie sobie pozwalam to jedne paznokieć (przeważnie palca serdecznego) w innym kolorze, ale to też zwykle zbliżony kolor ale inny odcień.
Widzę na zdjęciu wychwaloną przez nas sukienkę, jest boska. Sama mogę nosić jedynie zimne odcienie czerwonego, bo w ciepłych wyglądam jak różowy świniak
Ja z kolei jestem jesienią ale nie wiem czy zgaszoną czy ciepła, osobiście skłaniam się ku ciepłej.

Chcecie hita ?
Kwintesencja mojego starego. Jestem po wyrwaniu dwóch ósemek. Leżę i nie wytrzymuje z bólu. Stary powiedział, ze jak czegoś potrzebuje to mam mówić. Woec proszę żeby podał mi ketonal. Pyta gdzie. Mówię ze z pojemniku ( mamy dwa pojemniki z lekami jedne na drugim) stary wyjął jedne i mowi, ze nie ma i ze on jedzie i będzie za jakaś godzinę to mi kupi. GODZINĘ z bolem jeszce. Wkurzyłam się, wstałam, wyjęłam z pojemnika kwa opakowania ketonalu🤦‍♀️ Stary stwierdził, ze skoro nie ma w 1 to nie ma w drugim i nawet nie spojrzał. Był gotów zostawić mnie z bolem niż wyjąc drugie pudełko i sprawdzić 🤦‍♀️

Bo nie lubię szukania na siłę żeńskich form. Wolę: pani adwokat, pani mecenas, pani aplikant ;)

Feminatywy to nie jest szukanie na siłę żeńskich form. Żeńskie formy wszystkich zawodów funkcjonowały od zawsze i miały się świetnie dopóki panowie nie przyszli pomachać męskością i na mocy świetnie się mającego patriarchatu stwierdzili, że w nowej Polsce kobiety mogą być sprzątaczką, pielęgniarką i kucharka, ale dyrektorką, prezeską, chirurżką i pilotką już nie bo to takie męskie zawody, a nasze zawody to te w garach albo przy dzieciach ewentualnie przy podcieraniu cudzej dupy 💁‍♀️

Feminatywy to nie jest szukanie na siłę żeńskich form. Żeńskie formy wszystkich zawodów funkcjonowały od zawsze i miały się świetnie dopóki panowie nie przyszli pomachać męskością i na mocy świetnie się mającego patriarchatu stwierdzili, że w nowej Polsce kobiety mogą być sprzątaczką, pielęgniarką i kucharka, ale dyrektorką, prezeską, chirurżką i pilotką już nie bo to takie męskie zawody, a nasze zawody to te w garach albo przy dzieciach ewentualnie przy podcieraniu cudzej dupy 💁‍♀️
Możemy się kłócić, ja szanuje ze ktos chce być ministra, mecenaska, adwokatka - tylko ze proszę tego nie odnosić do wszystkich, bo ja nienawidzę, razi mnie to i czuje się wtedy traktowana mniej poważnie. Dla mnie feminiatywem jest pani mecenas (pan mecenas) i tyle.

reklama
Do góry