reklama
MamaR
Fanka BB :)
Nie miałam robionego hsg przed bo gin uznał że szkoda czasu Tzn powiedział że jak tam coś wyjdzie nie tak to i tak będę musiała robić laparo a w laparo sobie wszystko dokładnie obejrzy i wytnie co będzie przeszkadzać tzn wyciął mi mała torbielke na 2cm . Jest konkretny i nie lubi tracić czasu za co go cenię.Miałaś robione HSG przed ? Bo ponoć wymagają wyniku z HSG do laparoskopii.
Super Też chcę taka figurę bo obecnie majtki babci muszę nosić by brzucha nie było widać tzn oponyZobacz załącznik 1407122
Mam gacie na swoje bo okres
Bikini ktore jest faworytem starego, bo pol cycka widac
To mój faworyt! Poczułam się jak na Hawajach
Anasta07
Ciekawe w sumie.
Ale z drugiej strony to trzeba by było też ostrzegać wszystkie kobiety, które mają rtg że nie mogą zajść w ciążę. No i naświetla się przecież całe jajniki więc i wszystkie inne komórki jeszcze nie dojrzałe. Muszę o tym poczytać
Do RTG tradycyjnego z reguły dają ołowiany fartuch na dolną połowę żeby właśnie tych jajników tak nie naświetlać. Ostatnio miałam i dostałam taki.Po takich wstepnych ogledzinach zdania sa pol na pol, jedni mówią ze od razu koniecznie, drudzy żeby odpuscic ten cykl, a jeszcze 1 opinia to 2 cykle czekac zeby wytworzyly sie pecherzyki, ktore nie tknal rentgen
Chętnie poczytam co ustalisz, zeby wiedzieć co robić
Ja miałam wyższy poziom prolaktyny i nie dostałam skierowania na rezonans :O Bo nie było wskazań, tylko w określonych warunkach jest zalecane... Miałaś jakieś objawy? Niezła endo jak daje wszystko, zwykle nie chcąJa tez zaatakuje moja endo co chodzę na nfz może da skierowanie nasciemniam ze Gin dal taka propozycyje a ciula dal ona łyknie wszystko babeczka gitara wysyła na badanie hormonów nawet do szpitala na oddzial i rezonans. Właśnie jestem po rezonansie przysadki niby prolaktyna podwyższona była 509 a norma chyba jak kojarzę 498? Ale nic na szczęście nie wyszło tylko jakiś lejek przysadki zgięty nie wiem czy to coś poważnego poczekamy 7.06 wizyta także przekabace ja na hsg chyba te sono ( z tym usg?) to nie będę musiała do szpitala leciec. A do gina prywatnego podlece jak będę po miesiączce by zrobic monitoring i też mu nagadam ale mam zacny plan jaram się jak głupia i pokładam w tym hsg duza nadzieję że to właśnie MI pomoże
Ja mam większy na codzień, a jestem chuda Pozazdrościć!W ogole jaki bebech mi wywalilo xD rano nie jest taki wielki xD
MamaR
Czekam co powiedzą koleżanki ale czy glukoza po godzinie nie powinna być dużo wyższa niż na czczo?
Agnes4312
Moderator
Glukoza po godzinie i dwóch spada to raczej nie jest dobre. Chyba hipoglikemia reaktywna ale specjalistka nie jestem
hachette
Ja jutro idę się prosić o skierowanie na rezonans na NFZ i marzę, zeby się zgodziła tylko, ze ja prolaktynę mam blisko 1000 od kilku lat i nie zbijają jej leki prywatnie to u nas około 1500zl, ogólnie szok, ze człowiek w takiej sytuacji musi sie prosić o skierowanieJa tez zaatakuje moja endo co chodzę na nfz może da skierowanie nasciemniam ze Gin dal taka propozycyje a ciula dal ona łyknie wszystko babeczka gitara wysyła na badanie hormonów nawet do szpitala na oddzial i rezonans. Właśnie jestem po rezonansie przysadki niby prolaktyna podwyższona była 509 a norma chyba jak kojarzę 498? Ale nic na szczęście nie wyszło tylko jakiś lejek przysadki zgięty nie wiem czy to coś poważnego poczekamy 7.06 wizyta także przekabace ja na hsg chyba te sono ( z tym usg?) to nie będę musiała do szpitala leciec. A do gina prywatnego podlece jak będę po miesiączce by zrobic monitoring i też mu nagadam ale mam zacny plan jaram się jak głupia i pokładam w tym hsg duza nadzieję że to właśnie MI pomoże
Anasta07
Na czczo za wysoka, po obciążeniu chyba graniczna, ale nie masz wzrostu glukozy po obciążeniu co może oznaczać lekką hiperinsulinemię lub hipoglikemię reaktywną i nie wiadomo czy nie dochodzi do hipoglikemii po np 3h, bo trochę w tę stronę to wygląda. Miewasz objawy po posiłku węglowodanowym?
lady_in_blue
No to masz podobnie do mnie. Mnie stwierdzili lekką hipoglikemię reaktywną i dali metę . I insulinę na czczo masz troszkę za wysoką. Ale generalnie nie jest źle .
reklama
MamaR
Długo bierzesz mete? Ponoć się chudnie po niej i szybko zachodzi w ciążę? Mi endokrynolog chciał ją przepisać już na pierwszej wizycie ale stwierdził bym zrobiła krzywa cukrową i insulinowa a te wyszły idealnie więc mety nie przepisał jednakNo to masz podobnie do mnie. Mnie stwierdzili lekką hipoglikemię reaktywną i dali metę . I insulinę na czczo masz troszkę za wysoką. Ale generalnie nie jest źle .
Podziel się: