reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Nie, z tym całym zestawem bez heparyny było kilka. Ostatnio było podejście do IUI z heparyną od owulacji. Z Encortonem też były różne eksperymenty. Był przez cały cykl w dawce 2.5, podbitej do 5 od owulacji. Był tylko po owulacji w dawce 5. Tylko u mnie to takie strzelanie w ciemno, bo ja nigdy w ciąży nie byłam, niepłodność idiopatyczna. Mam mutacje PAI1 homo i R2 hetero stąd eksperymenty z heparyną i Acard. Encorton w ciemno, na wypadek gdyby to była kwestia immunologiczna.
No u mnie też ta mutacja PAI1 plus komórki NK zwiększone a duphaston dostałam wcześniej kiedy beta mi spadała, nie miałam po owu. A ile masz tego duphaston brać? Tak z ciekawości bo ja mam 2x1 10 mg

Dziewczyny, a ja na rozluźnienie atmosfery przychodzę do Was z pytaniem - co sądzicie o wakacjach w ciąży w kierunki takie jak Tunezja, Egipt itp.? Jeśli lekarz nie ma przeciwwskazań oczywiście. Szukałam trochę informacji w internecie ale znalazłam same bardzo stare wątki

Ja dwukrotnie byłam w ciąży w Egipcie i było okej. Ale na pewno się trzeba liczyć z tym, że jak trafisz do szpitala to trochę tam jest inaczej niż u nas

No u mnie też ta mutacja PAI1 plus komórki NK zwiększone a duphaston dostałam wcześniej kiedy beta mi spadała, nie miałam po owu. A ile masz tego duphaston brać? Tak z ciekawości bo ja mam 2x1 10 mg
Tyle samo, dwie tabletki dziennie :). Jedną rano i jedną wieczorem przez 10 dni (chyba że beta wyszłaby pozytywna ale nigdy nie wyszła) :). To chyba tak na zasadzie "zróbmy wszystko co w naszej mocy", bo proga naturalnie miałam w porządku :).

reklama
Do góry