reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej dziewczyny 😘 nie było mnie trochę bo od piątku świętowałam swoje urodziny które zaczęły się świetnie bo mogliśmy wejść na mieszkanie żeby pomierzyć ale oczywiście facet który będzie robił nam łazienkę powiedział trochę za dużo i przez resztę dnia chodziłam rozbita 😔 Powiedział że jego dziewczyna jest w ciąży ale szybko pykło bo nawet nie starali sie🤬🤬🤬

reklama
Hej dziewczyny 😘 nie było mnie trochę bo od piątku świętowałam swoje urodziny które zaczęły się świetnie bo mogliśmy wejść na mieszkanie żeby pomierzyć ale oczywiście facet który będzie robił nam łazienkę powiedział trochę za dużo i przez resztę dnia chodziłam rozbita 😔 Powiedział że jego dziewczyna jest w ciąży ale szybko pykło bo nawet nie starali sie🤬🤬🤬
My będziemy sami wykanczac mieszkanie, bo te ceny u fachowców to jakas masakra 😱😱

Dziś chyba pierwszy raz przekonałam się co to znaczy naprawdę bolesna owulacja. Cieszę się, bo przynajmniej czuję, że coś się w środku dzieję. Znajoma, która poleciła mi Ovulomed max powiedziała, że po 3miesiącach bardzo zwiększyła się ilość śluzu i właśnie ,,czuła'' owulację, no to ja mam tak po 1,5 miesiąca.

Mialam dzis konsultacje z hematologiem. Dala mi duzo badań do zrobienia i powiedziała że kilka z nich bada się także przy diagnostyce niepłodności. @Nel331 @Jula19 (Ty też chyba badalas immunologie) I inne dziewczyny : czy któreś z tych badań miałyście robione?
Przeciwciała ANA
Test coombsa
Przeciwciała cytoplazmatyczne
Białko C reaktywne
Beta 2 mikroglobulina
LDH
IGA IGG IGM (immunoglobina a, g i m)

Moze @Zazuu coś doda od siebie ? 😁
Ja miałam część, nic złego nie wyszło.
Eh rozumiem. U mnie aktualnie są w ciąży dwie przyjaciółki. Jedna tez mam wrażenie patrzy i mówi o swojej ciąży tak żeby mnie nie urazić (miedzy innymi z nią była piątkowa rozmowa). Ja wiem, że one (moja i Twoja przyjaciółka) mają dobre intencje ale ostatecznie to robią z nas jakieś ofiary losu do współczucia. Ja miałam o tym nawet z nią pogadać ale w sumie to mi się nie chce.

Za to moja druga przyjaciółka ma bardzo fajne podejście i powiedzieli nam chyba jako pierwszym z takim luzem i tylko spytali czy dla nas to jest ok i, że nie chce mnie/nas traktować z taka właśnie „troską” tylko normalnie.
Mi jedna moja bliska koleżanka też nie wiedziała jak powiedzieć że jest w ciąży, tylko byłam świeżo po poronieniu, uważałam to za troskliwe z jej strony i wtedy wcale nie było mi przykro, może przez to co powiedziała, a udało im się za 1 czy drugim podejściem. Za to druga bliska osoba nie miała skrupułów i się jarali itd i wogóle nie brali pod uwagę mojej świeżej straty i wtedy mi było bardzo przykro.
Mój (już stary bo już więcej do niego nie pójdę) tez mi nie dawał żadnych badań oprócz standardowych hormonalnych. Ale napychac mnie lekami na stymulację, która u mnie występuje bez problemu naturalne to mógł 🤦‍♀️
U mnie też niby występują naturalnie, ale mi dawał stymulację na wzmocnienie moich jajeczek i większe szanse zapłodnienia.
Lista jest dłuższą bo niby chodzi o rozjazd między leukocytami a neutrofilami ale babeczka super i jak zobaczyła w historii od endo że rok starań to od razu mowi ze mi da wiecej badań które właśnie pod kątem niepłodności mogą się przydać no ale nie dopytałam które z nich itp. Cieszę się że mi zleciła bo przynajmniej nie muszę za to placic 🥰
Pisz tu odrazu jakie to badania!
to ja też jestem okogmeraczem! To nic trudnego 😂
Ja też, zero problemu :)
Ooo ja to samo, ale to chyba przez soczewki dotykanie oka w ogole nie rusza😁
A ja tak jak nie mam problemu z gmeranien w oczach, tak raz spróbowałam soczewek i myślałam że się zrzygam jak nie mogłam ich wyciągnąć, serio było mi aż niedobrze od grzebania w tym oku. Nigdy więcej 😂
Ja mam tak, że mam żal do ludzi, którym poszło szybko. Nie mogę się pozbyć tego uczucia. Czuję ogrmoną niepsrawiedliwość i ciężko mi się z tym pogodzić.
Ja też... 😔 Że im tak łatwo poszło a my musimy przez takie coś przechodzić...
ja byłam gotowa odpuścić na wakacje, czy to się liczy? 😂
Ja mam wrażenie, że to jest taki standardowy tekst jak nie wiesz co powiedzieć 😝
Kiedyś mi bliska koleżanka tak powiedziała, która trochę wcześniej urodziła drugie dziecko, oba w max 3 cyklu. Od tamtej pory prawie nie rozmawiamy...
To lepiej się ugryźć w język 😃
Tak liczy się bo już twój mózg myślał o wakacjach i w macicy leciała muzyczka wakacyjna i plemniczek sobie na chillu dotarł
Wyobraziłam to sobie! 😂 I muzyka reggae 😂 😂
Przyszły wyniki których się najbardziej bałam, pod kątem trombofili - na szczęście ujemne.
Czekamy jeszcze na kariotyp i test limfocytotoksyczny a tak wyniki już są i przyczyn strat nie widać…
U mnie też brak przyczyn strat 😔Kariotypy nam zostają, mam skierowanie i będziemy czekać.

reklama
My będziemy sami wykanczac mieszkanie, bo te ceny u fachowców to jakas masakra 😱😱
U nas to samo. Nam fachowiec wycenił robociznę (sama robociznę) 6m2 łazienki na uwaga!!! 24 500 netto czyli jeżeli byśmy to chcieli na fakturę to 30 tys. za robociznę w 6 m2. Uprzedzając pytanie, tak jest tam odrobine więcej niż przy standardowej łazience ale absolutnie nie tłumaczy to tej ceny.

Do góry