reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Kochana naprawdę dieta może pomóc i to, ze macie kłopot tylko z jednym parametrem też jest lepsze, niż ze wszystkimi. A to też nie jest tak, że przy morfologii 0% nie ma żadnej szansy na dziecko a przy 4 nagle się pojawia. Z próby jest badane ileśtam plmników i morfologia 0% nie świadczy, ze nie ma tam ani jednego prawidłowego plemnika.
Napewnoda się stylem życia poprawić wyniki, więc trzymam moco kciuki za Wasze powodzenie <3

Dziękuję Ci, aż się popłakałam czytając to… mam nadzieję na ten jeden jedyny silny plemnik który da nam zdrowego bobasa…

Czy wy też tak macie że czujecie ogromną niesprawiedliwość i zadajecie sobie cały czas pytanie: dlaczego ja? Dlaczego my? Ostatnio łapię się na tym, że oceniam ludzi z perspektywy posiadania dzieci i w głowie mam „o patrzcie, jacy są płodni”. To głupie i pewnie uznacie że wredne zachowanie z mojej strony, ale nie potrafię sie tego pozbyć. Znam wiele osób, które prowadzą tragiczny tryb życia (piją, palą, jedzą śmieciowe żarcie) i dorobili się już pięknych gromadek, wiele z nich było zwykle wpadkami… A my co? Nawet w kierunku jednego nie posuwamy sie do przodu...

reklama
Dziękuję Ci, aż się popłakałam czytając to… mam nadzieję na ten jeden jedyny silny plemnik który da nam zdrowego bobasa…

Czy wy też tak macie że czujecie ogromną niesprawiedliwość i zadajecie sobie cały czas pytanie: dlaczego ja? Dlaczego my? Ostatnio łapię się na tym, że oceniam ludzi z perspektywy posiadania dzieci i w głowie mam „o patrzcie, jacy są płodni”. To głupie i pewnie uznacie że wredne zachowanie z mojej strony, ale nie potrafię sie tego pozbyć. Znam wiele osób, które prowadzą tragiczny tryb życia (piją, palą, jedzą śmieciowe żarcie) i dorobili się już pięknych gromadek, wiele z nich było zwykle wpadkami… A my co? Nawet w kierunku jednego nie posuwamy sie do przodu...
Ja mam tak, że mam żal do ludzi, którym poszło szybko. Nie mogę się pozbyć tego uczucia. Czuję ogrmoną niepsrawiedliwość i ciężko mi się z tym pogodzić.

Ej ale staremu to daj ten wypasiony, z napisem „pregnant” 😀 a nie ta biedę co kupujemy masowo byle więcej i taniej 😆
Ja w styczniu kupiłam takie 2 za 19,99zł sztuka i czekają 😍

Załączniki

• 51AF95D4-C897-49FC-838D-CE323A7C8885.jpeg
    51AF95D4-C897-49FC-838D-CE323A7C8885.jpeg
    2,6 MB · Wyświetleń: 78
  • 67FE69E9-9967-4E92-8110-F166C150B469.jpeg
    67FE69E9-9967-4E92-8110-F166C150B469.jpeg
    2,7 MB · Wyświetleń: 83
reklama
Wyobraź sobie, ze my ostatnio byliśmy u teściowej, w odwiedziny przyjechała ciotka z dwójka dzieci, chłopiec 8 lat i dziewczynka 3,5 roku. No i dzieci jak to dzieci, dokazywaly, wygłupiały sie itd ten starszy trochę przeginał ale jest rozpuszczony jak dziadowski bicz co oczywiście jest winą rodziców. I ta ciotka tak narzeka na nich, ze tacy niedobrzy, ze tak ma dosyc, bla bla bla i nagle wypala w naszym kierunku: nie róbcie sobie dzieci, nie róbcie sobie tego, nie wiecie co robicie. Przyrzekam, ze gdyby nie to, ze jestem dobrze wychowana to powiedziałabym jej „to dobrze, ze trzecie poroniłas skoro ta dwójka to taki wrzód na dupie”. Nieraz nawet ludzie z historią niepowodzeń mają siano w głowie i zero, ZERO filtra. Oczywiście, ze zastanawiam sie dlaczego my a inni nie. Nie robi to z nas, moim zdaniem, złych ani wrednych ludzi ;)

Do góry