reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Grafik napięty jak baranie jaja 😱😱 ja miałam ambicje umyć okna bo mam dziś wolne. Włączyłam pralkę z firanami i wyłączyli prąd. 😵😵😵 Z dwie godziny z głowy będą zgniecione jak z tyłka 👿👿👿👿
Uwielbiam te porównania ! 😊🤗
Część planu już zrealizowałam, komórki wyhodowane nieźle, teraz muszę dostosować swój napięty grafik do czwartkowej iui...
A teraz słucham francuskich pięciolatków zdających egzamin z polskiego (i kto tu ma trudny dzień?? 😉).

reklama
Dobrze, że chociaż tu nie muszę tłumaczyć czemu to takie denerwujące.
Forum to strefa wolna od "odpuść" 😄
Tak sobie myślę, że nawet moje relacje towarzyskie się popsuły odkąd się staramy. Tych, którzy walą teksty jak wyżej zwyczajnie unikam.
A jak już się z kimś widzę i ktoś spyta "co u ciebie" to kłamie że wszystko dobrze. Bo nie ma sensu tłumaczyć, wdawać się w dyskusje, zwierzać się bo zawsze usłyszę "odpuść"

Ale to jest inny cewnik niż Ty chyba myślisz, to jest cewnik ginekologiczny zakończony balonikiem, jego się nie zakłada przez cewkę moczową tylko wprowadza do szyjki macicy i wtedy lekarz pompuje ten balonik (pewnie aby płyn nie wyciekł „dołem”) a cewnikiem wprowadza płyn do macicy.
Zakładanie tego cewnika nic a nic nie boli bo to cienki kabelek, pompowanie tego balonika może być ciut nieprzyjemne ale tez raczej nie bolesne ;) uczucie jak rozwieranie wziernikiem u gina ;)

Jeśli nie masz wskazań to przecież nie musisz iść na l4 po pozytywnym teście ani informować nikogo o ciąży, jak zajdziesz to spokojnie możesz do tego lipca pracować i poczekać na podwyżkę. Ja bym tak zrobiła gdybym miała dostać +2k do wypłaty 🤷🏻‍♀️
Ja jestem pielęgniarką w zakładzie psychiatrycznym 🙄🙄🙄 może miesiąc lub dwa bym dała radę ale dłużej pewnie nie

tak, jutro znów kłucie (mam nadzieję, że wyniki wczorajszego proga dostanę szybciej niż drugiej bety 😂), dziś rano sikałam i kreska dalej tam jest (ale zdjęcia nie zrobiłam)😝 Później skoczę do Rossmana i kupię sobie jeszcze inne testy i je też obsikam - będę sikać, aż padnę! 😂
Dlaczego beta tak szybko i na miejscu a proga muszą gdzieś wysyłać?

reklama
Do góry