reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny, chciałabym się Was poradzić. Po ilu dniach od odstawieniu Duphastonu dostajecie okres? Ja akurat przyjmuje dopochwowo mniej popularny Utrogestan, ale działanie takie samo. Jestem 5 dni od odstawienia leku, mam straszne bóle menstruacyjne, jakby to miało być „już, ale ani śladu… Tez tak macie? 🤔
Brałam dwa razy. 3-4 dni po.
Ale mój lekarz mówił, żeby się nie martwić, bo może być nawet do tygodnia po. Od course jeśli masz pewność, że w ciąży nie jesteś.

reklama
Brałam dwa razy. 3-4 dni po.
Ale mój lekarz mówił, żeby się nie martwić, bo może być nawet do tygodnia po. Od course jeśli masz pewność, że w ciąży nie jesteś.
Dziękuje za odpowiedz. Wiesz, przy tych staraniach każdy dzień oczekiwania dłużej brzmi jak wyrok 😅
No ale uzbroje sie w cierpliwość, bo Beta 14 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem jasno określiła moje położenie :/

Dziewczyny, chciałabym się Was poradzić. Po ilu dniach od odstawieniu Duphastonu dostajecie okres? Ja akurat przyjmuje dopochwowo mniej popularny Utrogestan, ale działanie takie samo. Jestem 5 dni od odstawienia leku, mam straszne bóle menstruacyjne, jakby to miało być „już, ale ani śladu… Tez tak macie? 🤔
Ja jak brałam duphaston to musiałam go najpierw wyrzygać i dopiero wtedy dostałam okres. Ale ja wyjątkowo źle reagowałam ma dupka...

Ja jak brałam duphaston to musiałam go najpierw wyrzygać i dopiero wtedy dostałam okres. Ale ja wyjątkowo źle reagowałam ma dupka...
Ja właśnie dlatego mam ten utrogestan, bo tez fatalnie reagowałam na dupka. Mój rekord to 3 tabletki, nigdy nie doszłam z nim dalej, bo miałam migreny z wymiotami, światłowstręt i ogólnie myslalam, ze zejdę z tego świata

Ja właśnie dlatego mam ten utrogestan, bo tez fatalnie reagowałam na dupka. Mój rekord to 3 tabletki, nigdy nie doszłam z nim dalej, bo miałam migreny z wymiotami, światłowstręt i ogólnie myslalam, ze zejdę z tego świata
To witaj w klubie. Ja zazwyczaj w ogóle nie wymiotuje. Ostatni raz (oprócz po dupku) chyba z 10 lat temu, nie licząc po alkoholu😄😄

Dziękuje za odpowiedz. Wiesz, przy tych staraniach każdy dzień oczekiwania dłużej brzmi jak wyrok 😅
No ale uzbroje sie w cierpliwość, bo Beta 14 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem jasno określiła moje położenie :/
Wiem jak to jest... Ja to świętowałam odstawienie Dupka, bo u mnie on powoduje jakieś stany depresyjne, lekkie zawroty głowy i mdłości. Ale ginekolog mówił, żeby czekać spokojnie, okres przyjdzie. Łatwo się mówi, że spokojnie jak się chce mieć już nowy cykl i mieć to z głowy. Także totalnie rozumiem, że się niecierpliwisz.

To witaj w klubie. Ja zazwyczaj w ogóle nie wymiotuje. Ostatni raz (oprócz po dupku) chyba z 10 lat temu, nie licząc po alkoholu😄😄
Identycznie! 🙌 ja tez nie miewam takich dolegliwości, ale dupek mnie mocno zweryfikował. U mnie te wymioty to był efekt tak silnej migreny.
Wiem jak to jest... Ja to świętowałam odstawienie Dupka, bo u mnie on powoduje jakieś stany depresyjne, lekkie zawroty głowy i mdłości. Ale ginekolog mówił, żeby czekać spokojnie, okres przyjdzie. Łatwo się mówi, że spokojnie jak się chce mieć już nowy cykl i mieć to z głowy. Także totalnie rozumiem, że się niecierpliwisz.
Ja byłam nawet u neurologa skonsultować te objawy i babka mi powiedziała, ze jest grupa kobiet którym ten lek wyrządza straszną krzywdę - niestety jak widać padło na nas :(

Dziekuje Wam za porady i zrozumienie!

@pluto_nova tak tu czasem zaglądam, a tu takie rewelacje! Gratuluję najmocniej i trzymam kciuki!
jeśli 10dpo to jesteś całkiem w normie i niedaleko średniej:)
Będę śledzić losy!

reklama
Melduję, że zaatakował mnie pms, stary wkurza mnie jak nie wiem co i robi to specjalnie i ze mnie smieszkuje 🤨 do tego chce mi sie cos zjesc a nie wiem co i nic mi nie smakuje. Wpadlam przed chwila na pomysl ze usmaze nalesniki i mialam juz wszystko w misce prawie, skonczyla mi sie maka, wiec musialam dosypac 1/3 kubka krupczatki i co? Byly w niej jakieś robale 😭😭 nie wiem co to ale na pewno nie mole bo tylko w tej jednej byly🤷‍♀️ wszystko wyladowalo w kiblu 😭 stary w te pędy przybiegł ubrał sie i pojechał po mąkę 🤣❤️

Do góry