reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

ja generalnie, żeby iść na 2 muszę mieć spokój. Np nie pójdę jak wiem, że zaraz wychodzę z domu, albo pod jakąś presją czasu. W pracy mi się zdarza, ale gdzieś na stacji benzynowej czy w lesie nie ma mowy :D
Ooo no w lesie to tez nie wchodzi w gre, muszą być stabilne warunki XD

reklama
U nas ogólnie dwójka to rzecz święta, nie przeszkadzamy sobie, nie chodzimy blisko drzwi 🤣 siku moge robić bez problemu, a stary ma jakas blokadę i zdarzylo ku sie moze se 3 razy jak byłam pod prysznicem ale pod zadnym pozorem nie moglam się odwrocic i patrzeć 🤣 a beka i pierdzi przy mnie non stop i sie z tego cieszy😅 ja prawie nie bekam, bąki jak trzeba to puszczam ale wole jakoś sie zbunkrować 😅 a w pracy dwójka sie zdarza, ale my mamy osobne kible 😎
o, to tak jak mój. Beka, pierdzi i się z tego cieszy :D z moich beków i pierdów z resztą też się śmieje :D

Dobra, zrobiłam na shein duże zamówienie na wakacyjne pierdoły, szkoda mi hajsu na takie rzeczy które ponoszę tylko kilka razy w roku xD
kupiłam 2 stroje kąpielowe, jeden lampucerski, do świecenia dupą i cyckami (na prośbę starego xD) jeden trochę bardziej zabudowany.
Sukienkę, spódnicę i letnią bluzkę.
Mam nadzieję, że będą spoko :D

Dobra, zrobiłam na shein duże zamówienie na wakacyjne pierdoły, szkoda mi hajsu na takie rzeczy które ponoszę tylko kilka razy w roku xD
kupiłam 2 stroje kąpielowe, jeden lampucerski, do świecenia dupą i cyckami (na prośbę starego xD) jeden trochę bardziej zabudowany.
Sukienkę, spódnicę i letnią bluzkę.
Mam nadzieję, że będą spoko :D
Ja z moimi malymi cyckami nie moge sobie pozwolić na stroj z shein XD

wakajce wakacjami, coś na siebie zalozę, ale do nowej roboty coś muszę wykombinować :D
To takie cichy do pracy to ja polecam Lambert - można kupić świetne koszule ale warto czekać na promocje bo wtedy wychodzi całkiem ok. Maja często promocje ze druga koszula gratis. Dalej Masimo Duty i tu tez warto polować na promocje bo serio można kupić fajnej jakości ciuchy w całkiem rozsądnych cenach. Tak samo w Lavard - ale tez pod warunkiem ze są promocje a są takie -50%. Ja wcześniej takich sklepów unikałam bo uważałam, że są drogie ale obecnie wole kupić mniej ale dobrej jakości i poluje na jakieś dobre promki.

ej, mam głupie pytanie, ale jestem ciekawa :D
na ile fizjologii jesteście w stanie sobie pozwolić przy swoich starych?
bąki, bekanie, siedzenie na kiblu? :D jak to u Was jest? :D
Hmm u nas siedzenie na kibelku to zero krępacji ale bąk czy bekanie to raczej jak sie wymknie. Był czas ze była w tym większa otwartość ale mi to przeszkadzało. No i 2 to gdzieś się pewnie zdarzyła ale to na zasadzie jakiegoś turbo wyjątku i awaryjnej sytuacji.

Ależ dziś jestem sfrustrowana. Nie mogę podjąć żadnej konkretnej decyzji, bo nie wiem czy zajdę w tą ciąże czy nie zajdę. Dla przykładu:
- Pół roku temu, kiedy zaczynałam starania nie zmieniłam pracy na lepszą mimo okazji, bo w starej miałam umowę na czas nieokreślony, a myślałam że zajdę w ciągu złotych 3 miesięcy, które podają statystyki. To był błąd, bo w ciążę nie zaszłam, a swoją stałą pracę straciłam.
- Potrzebuję porządnych, wymarzonych wakacji na Krecie a boje się cokolwiek rezerwować na wrzesień, bo gdybym zaszła w ciąże bałabym się lecieć i szkoda by było odwoływać+ tracić zaliczkę. Z last minute się boję, że nic sensownego nie trafię, a inne kierunki średnio mnie kuszą na tą chwilę.
- Mam kawalerkę, którą wynajmuję. Zwalania mi się w sierpniu najemca, gdybyśmy się tam przenieśli ze starym zaoszczędzilibyśmy kilka stów miesięcznie, ale boimy się na to zdecydować, bo jeśli zajdę w ciążę to będzie nam za ciasno, a do aktualnego mieszkania (które wynajmujemy od kogoś) już nie będziemy mogli wrócić (dodam, że płacimy za nie bardzo mało, a ceny mieszkań na wynajem bardzo podskoczyły).

Tak czy inaczej, żyję w zawieszeniu i czuję, że nic nie mogę zrobić przez czynnik niewiadomy.
Ja też to rozumiem bo sama wpadłam w ten wir jakieś dwa lata temu. Ale dziś uważam ze nie warto, warto żyć i robić swoje, a jak będzie ciaza a potem dziecko to sobie sprawy dostosujesz. I co najważniejsze nie ocenach swoich przeszłych decyzji z dzisiejszej pozycji. Widocznie wtedy z praca podjęłas najlepsza decyzja jaka mogłaś podjąć w tamtym czasie.

reklama
Po 1 musze zmierzyc, bo czesto cos odstaje itp i bym sie bala ze cos wyskoczy 🤣 a po 2 jednak chociaz jakis push up musi byc 🤣 bardzo lubie z calzedoni, na wyprzedaży można dorwac mega tanio🙂
to ja przez pandemie i ho przestałam w ogóle nosić takie zwykłe staniki tylko noszę takie mega miękkie, ale sportowe, ale bez zadnych wkładek :D no ale tak jak mówię, mam małe cycki więc mogłabym i bez stanika chodzić

Do góry