reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczynki co myślicie - dostałam zalecenia: pić fertistim i brać pregne start. Nie za dużo kwasu foliowego przy staraniach? A może to są normalne zalecenia.

Możesz powiedzieć coś więcej ?
Bo rozumiem, ze nie ma szans na ciąże zanim mego nie ogarniemy ale jak wyglada leczenie ?
Mam w połowie czerwca wizytę u immunologa bo musiałam zrobić jeszcze raz badania na komórki NK i trombofilie ale już dostałam leki gdybym zaszła czyli sterydy( przede wszystkim na komórki NK 17%) i heparyne. Co do leczenia to moja twierdzi że od pozytywnego ale zobaczymy co powie w czerwcu. Kiedy bedziesz miała wyniki z killerów(komórki NK) ?

Kobiety wiecie co? Ja to teraz nie chce nawet tej ciąży, raz, że jest lato, mamy zaplanowanych parę imprez, jeszcze nasze wesele, wyjazdy i chce się tym cieszyć, wypić piwko ze znajomymi, chce się nie martwić, że pierdnę i znowu poronie. Także czekam tu sobie z Wami do jesieni 😀 i wizja porodu wiosna, a nie zima też jest pocieszająca. Ja mam uro w połowie września, stary w lipcu, to mega fajnie przy takiej pogodzie. Ogólnie jestem fanką lata, dlatego zazdraszczam @Bibi89, że mieszka w takim pieknym, ciepłym miejscu 😀
Także spoko, mnie ta biel na teście nie zasmuciła
Kurcze, może to głupio zabrzmi, ale wczoraj tak właśnie myslalam, że zaczęły się już upały i np w sierpniu czy we wrześniu to już bym była w 6-7 miesiacu czyli już chyba ciężko w takie upały, więc przynajmniej będę jakoś funkcjonować w to lato 🙈 nagle tyle koleżanek znalazłam na powakacyjne starania 🙈😂
@Bibi89 mam do Ciebie pytanie offtopowe. Czy hiszpański sklep WaveInn jest godny zaufania? Potrzebuję zakupić rzecz, której nie ma nigdzie a jest tylko tam, ale zupełnie nie znam tego sklepu. Znasz ten sklep? Można śmiało kupować?

P.S. Byłam na laparo i jajowód cały, drożny, więc myślę, że u Ciebie będzie tak samo, bo wykryłaś cp jeszcze szybciej niż ja :)
Nigdy nie słyszałam o takim sklepie, ani ja ani stary 🤷🏽‍♀️ ale chyba wygląd ok na pierwszy rzut oka. Zależy jak duże zakupy planujesz 🤷🏽‍♀️
Jeśli jajowód był drożny a miałaś CP to dopadł Cie po prostu pech ? Ja mam wizytę 17 czerwca i będę naciskać na badanie drożności, zobaczyny 🤷🏽‍♀️

Kurcze, może to głupio zabrzmi, ale wczoraj tak właśnie myslalam, że zaczęły się już upały i np w sierpniu czy we wrześniu to już bym była w 6-7 miesiacu czyli już chyba ciężko w takie upały, więc przynajmniej będę jakoś funkcjonować w to lato 🙈 nagle tyle koleżanek znalazłam na powakacyjne starania 🙈😂

Nigdy nie słyszałam o takim sklepie, ani ja ani stary 🤷🏽‍♀️ ale chyba wygląd ok na pierwszy rzut oka. Zależy jak duże zakupy planujesz 🤷🏽‍♀️
Jeśli jajowód był drożny a miałaś CP to dopadł Cie po prostu pech ? Ja mam wizytę 17 czerwca i będę naciskać na badanie drożności, zobaczyny 🤷🏽‍♀️
Potrzebuję kupić rzecz za tysiaka. Ryzyk fizyk 😃

Rok temu miałam już badaną drożność i jajowody były drożne, więc mógł to być pech lub jednak immunologia, czyli macica kazała zarodkowi spierdalac, to spierdolil do jajowodu 😃

Potrzebuję kupić rzecz za tysiaka. Ryzyk fizyk 😃

Rok temu miałam już badaną drożność i jajowody były drożne, więc mógł to być pech lub jednak immunologia, czyli macica kazała zarodkowi spierdalac, to spierdolil do jajowodu 😃
Ej takiego rozwiązania nie brałam nawet pod uwagę 😱😱😱😱

Mam w połowie czerwca wizytę u immunologa bo musiałam zrobić jeszcze raz badania na komórki NK i trombofilie ale już dostałam leki gdybym zaszła czyli sterydy( przede wszystkim na komórki NK 17%) i heparyne. Co do leczenia to moja twierdzi że od pozytywnego ale zobaczymy co powie w czerwcu. Kiedy bedziesz miała wyniki z killerów(komórki NK) ?
Na razie mam coś takiego, ja się nie znam na tym kompletnie 🤷‍♀️

Załączniki

• B1D97EE2-DA56-42FE-9293-9B801F7A54A1.jpeg
    B1D97EE2-DA56-42FE-9293-9B801F7A54A1.jpeg
    99,7 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Do góry