reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczynki co myślicie - dostałam zalecenia: pić fertistim i brać pregne start. Nie za dużo kwasu foliowego przy staraniach? A może to są normalne zalecenia.

Możesz powiedzieć coś więcej ?
Bo rozumiem, ze nie ma szans na ciąże zanim mego nie ogarniemy ale jak wyglada leczenie ?
Mam w połowie czerwca wizytę u immunologa bo musiałam zrobić jeszcze raz badania na komórki NK i trombofilie ale już dostałam leki gdybym zaszła czyli sterydy( przede wszystkim na komórki NK 17%) i heparyne. Co do leczenia to moja twierdzi że od pozytywnego ale zobaczymy co powie w czerwcu. Kiedy bedziesz miała wyniki z killerów(komórki NK) ?

Kobiety wiecie co? Ja to teraz nie chce nawet tej ciąży, raz, że jest lato, mamy zaplanowanych parę imprez, jeszcze nasze wesele, wyjazdy i chce się tym cieszyć, wypić piwko ze znajomymi, chce się nie martwić, że pierdnę i znowu poronie. Także czekam tu sobie z Wami do jesieni 😀 i wizja porodu wiosna, a nie zima też jest pocieszająca. Ja mam uro w połowie września, stary w lipcu, to mega fajnie przy takiej pogodzie. Ogólnie jestem fanką lata, dlatego zazdraszczam @Bibi89, że mieszka w takim pieknym, ciepłym miejscu 😀
Także spoko, mnie ta biel na teście nie zasmuciła
Kurcze, może to głupio zabrzmi, ale wczoraj tak właśnie myslalam, że zaczęły się już upały i np w sierpniu czy we wrześniu to już bym była w 6-7 miesiacu czyli już chyba ciężko w takie upały, więc przynajmniej będę jakoś funkcjonować w to lato 🙈 nagle tyle koleżanek znalazłam na powakacyjne starania 🙈😂
@Bibi89 mam do Ciebie pytanie offtopowe. Czy hiszpański sklep WaveInn jest godny zaufania? Potrzebuję zakupić rzecz, której nie ma nigdzie a jest tylko tam, ale zupełnie nie znam tego sklepu. Znasz ten sklep? Można śmiało kupować?

P.S. Byłam na laparo i jajowód cały, drożny, więc myślę, że u Ciebie będzie tak samo, bo wykryłaś cp jeszcze szybciej niż ja :)
Nigdy nie słyszałam o takim sklepie, ani ja ani stary 🤷🏽‍♀️ ale chyba wygląd ok na pierwszy rzut oka. Zależy jak duże zakupy planujesz 🤷🏽‍♀️
Jeśli jajowód był drożny a miałaś CP to dopadł Cie po prostu pech ? Ja mam wizytę 17 czerwca i będę naciskać na badanie drożności, zobaczyny 🤷🏽‍♀️

Kurcze, może to głupio zabrzmi, ale wczoraj tak właśnie myslalam, że zaczęły się już upały i np w sierpniu czy we wrześniu to już bym była w 6-7 miesiacu czyli już chyba ciężko w takie upały, więc przynajmniej będę jakoś funkcjonować w to lato 🙈 nagle tyle koleżanek znalazłam na powakacyjne starania 🙈😂

Nigdy nie słyszałam o takim sklepie, ani ja ani stary 🤷🏽‍♀️ ale chyba wygląd ok na pierwszy rzut oka. Zależy jak duże zakupy planujesz 🤷🏽‍♀️
Jeśli jajowód był drożny a miałaś CP to dopadł Cie po prostu pech ? Ja mam wizytę 17 czerwca i będę naciskać na badanie drożności, zobaczyny 🤷🏽‍♀️
Potrzebuję kupić rzecz za tysiaka. Ryzyk fizyk 😃

Rok temu miałam już badaną drożność i jajowody były drożne, więc mógł to być pech lub jednak immunologia, czyli macica kazała zarodkowi spierdalac, to spierdolil do jajowodu 😃

Potrzebuję kupić rzecz za tysiaka. Ryzyk fizyk 😃

Rok temu miałam już badaną drożność i jajowody były drożne, więc mógł to być pech lub jednak immunologia, czyli macica kazała zarodkowi spierdalac, to spierdolil do jajowodu 😃
Ej takiego rozwiązania nie brałam nawet pod uwagę 😱😱😱😱

Mam w połowie czerwca wizytę u immunologa bo musiałam zrobić jeszcze raz badania na komórki NK i trombofilie ale już dostałam leki gdybym zaszła czyli sterydy( przede wszystkim na komórki NK 17%) i heparyne. Co do leczenia to moja twierdzi że od pozytywnego ale zobaczymy co powie w czerwcu. Kiedy bedziesz miała wyniki z killerów(komórki NK) ?
Na razie mam coś takiego, ja się nie znam na tym kompletnie 🤷‍♀️

Załączniki

• B1D97EE2-DA56-42FE-9293-9B801F7A54A1.jpeg
    B1D97EE2-DA56-42FE-9293-9B801F7A54A1.jpeg
    99,7 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Do góry