reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Tylko ile będzie trwało takie leczenie 😞
Myślę że krótko :) A niektórzy lekarze włączają steryd dopiero w momencie pozytywnego testu. Moim zdaniem alergia mogła zaburzyć te wyniki (dodatkowo byłaś krótko po chorobie!), w końcu wtedy układ immunologiczny jest mocno pobudzony, dlatego tak ważne jest żeby organizm był w formie "codziennej", zwłaszcza że to drogie badanie. Myślę że powinnaś podać tą informację lekarzowi interpretującemu wyniki.

A jaki lekarz stwierdził IO i na jakiej podstawie, skoro dwóch poprzednich twierdziło że ok?? Jestem w szoku, bo ja też mam dziwne wyniki i dwóch lekarzy mi mówiło że jest spoko, a ja nie mam pewności i może do 3 razy sztuka tak jak u Ciebie?
Dziś też endokrynolog. Ci poprzedni to też endokrynolodzy. Ale ta dzisiejsza pani doktor ma tysiąc przypadków dziennie, bo pracuje w ogromnym szpitalu, więc z niejednym przypadkiem się spotkała. Może to to? Może też i u Ciebie trzeci wskaże drogę ;).

Dostałelaś metformine ?
Jak wogle wrażenia po badaniu? Bolało?
No właśnie nie dostałam... Myślałam, że mi przepisze, bo już zdążyłam się zorientować na forum, że w takich przypadkach jak najbardziej. Mam Glucophage jak na razie.
A badanie kurcze nawet spoko. I szybko na szczęście. Były momenty niezbyt przyjemne ale dzięki Bogu sprawnie to zrobili. Nie mam jakiś boleści na szczęście, nawet wróciłam sama do domu autem. Bardziej mnie zmęczyło czekanie i strach przed niż sam zabieg. Zostały jeszcze plamienia ale lekarz mówił, że dzień, dwa i ich już nie będzie.

Myślę że krótko :) A niektórzy lekarze włączają steryd dopiero w momencie pozytywnego testu. Moim zdaniem alergia mogła zaburzyć te wyniki (dodatkowo byłaś krótko po chorobie!), w końcu wtedy układ immunologiczny jest mocno pobudzony, dlatego tak ważne jest żeby organizm był w formie "codziennej", zwłaszcza że to drogie badanie. Myślę że powinnaś podać tą informację lekarzowi interpretującemu wyniki.
No niby pytałam lekarza rodzinnego jak byłam na wizycie, ze ide na takie badania i powiedział ze ok. Kasze mnie meczy do tej pory w sumie, ale wole nie myśleć w ten sposób. Wszystko spoko, tylko ja w życiu nie miałam pozytywnego testu 🤷‍♀️

A co do filmu, ja z moim starym uwielbiam oglądać filmy akcji i dramaty z lat 80 i 90. To jest ten rodzaj kina, który go nie męczy, plus klimat jest fajny- teraz już tak filmów nie robią. Aż się przypominają czasy, kiedy za dzieciaka wracało się z podwórka na 20.00 żeby z ojcem obejrzeć ,,superkino''🙂
Ja uwielbiam filmy z lat 80-90! Zgadzam się, że już takich filmów nie robią! :-)

No właśnie nie dostałam... Myślałam, że mi przepisze, bo już zdążyłam się zorientować na forum, że w takich przypadkach jak najbardziej. Mam Glucophage jak na razie.
A badanie kurcze nawet spoko. I szybko na szczęście. Były momenty niezbyt przyjemne ale dzięki Bogu sprawnie to zrobili. Nie mam jakiś boleści na szczęście, nawet wróciłam sama do domu autem. Bardziej mnie zmęczyło czekanie i strach przed niż sam zabieg. Zostały jeszcze plamienia ale lekarz mówił, że dzień, dwa i ich już nie będzie.
A ten glucophage to nie jest metformina tylko pod inną nazwą?

Ja będę chciała drożność zrobić jakoś końcem sierpnia początkiem września 😱 trochę się cykam

wiem, że to głupio zabrzmi, bo kocham mojego starego całym serduszkiem i uwielbiam spędzać z nim czas, ale chciałabym, żeby tak z raz na pół roku gdzieś poszedł na noc xD żebym mogła tak sama ze sobą zupełnie pobyć :D na jakiś kawalerski czy coś
Mój wybywa, i to częściej niż na pół roku - jakoś tak raz na miesiąc.
Na weekend do swojej matki, absolutnie go potrzebującej w każdym względzie... :oo2:

reklama
No niby pytałam lekarza rodzinnego jak byłam na wizycie, ze ide na takie badania i powiedział ze ok. Kasze mnie meczy do tej pory w sumie, ale wole nie myśleć w ten sposób. Wszystko spoko, tylko ja w życiu nie miałam pozytywnego testu 🤷‍♀️
A tak ciekawości ile płaciłaś za te badania ?

Do góry