Z
zaz208622
Gość
Jeśli jest ich dużo i jedyne co jest poniżej normy to ta morfologia to totalnie nie ma się czym przejmować [emoji6]
Cześć dziewczyny. Witam po jakimś czasie. Byłam w wątku Staraczek 2021, potem jednak złapałam super doła i nawet nie chciało mi się myśleć o tym co dalej :/ stuknął nam rok starań i jak sobie obiecaliśmy zrobiliśmy sobie badania. Ja na razie próby insulinowe, pakiet tarczycowy, ogólne badania krwi, moczu, usg, cytologię i chyba to wszystko - wyniki w punkt. Mam trochę za dużo ciałka to zaczęłam ćwiczyć i przeszłam na zdrowsza dietę, przestałam pić alkohol. Mąż też się zbadał i wyszło mu ze prawidłowa budowa plemników to tylko 3% na 4% minimum ale ma ich ogólnie bardzo dużo. Nie widział tego jeszcze nikt poza moim lekarzem ginekologiem który polecił żeby zdrowiej się odżywiać, więcej sportu, odstawić używki i nie przegrzewać jąder, po czym powtórzyć badanie za jakieś 3 miesiące i wtedy będziemy działać. Lekarz urolog powiedział że skoro tyle ich jest to nie ważne ze tylko 3 %. Oboje mówią że mamy się nie martwić ale my się martwimy i nie wiem co dalej? Czy ktoś tutaj miał podobny problem i może się podzielić doświadczeniem? Pozdrawiam Was i życzę żeby ten rok 2022 byk Waszym najszczęśliwszym [emoji3590]