reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Jeśli jest ich dużo i jedyne co jest poniżej normy to ta morfologia to totalnie nie ma się czym przejmować [emoji6]
Cześć dziewczyny. Witam po jakimś czasie. Byłam w wątku Staraczek 2021, potem jednak złapałam super doła i nawet nie chciało mi się myśleć o tym co dalej :/ stuknął nam rok starań i jak sobie obiecaliśmy zrobiliśmy sobie badania. Ja na razie próby insulinowe, pakiet tarczycowy, ogólne badania krwi, moczu, usg, cytologię i chyba to wszystko - wyniki w punkt. Mam trochę za dużo ciałka to zaczęłam ćwiczyć i przeszłam na zdrowsza dietę, przestałam pić alkohol. Mąż też się zbadał i wyszło mu ze prawidłowa budowa plemników to tylko 3% na 4% minimum ale ma ich ogólnie bardzo dużo. Nie widział tego jeszcze nikt poza moim lekarzem ginekologiem który polecił żeby zdrowiej się odżywiać, więcej sportu, odstawić używki i nie przegrzewać jąder, po czym powtórzyć badanie za jakieś 3 miesiące i wtedy będziemy działać. Lekarz urolog powiedział że skoro tyle ich jest to nie ważne ze tylko 3 %. Oboje mówią że mamy się nie martwić ale my się martwimy i nie wiem co dalej? Czy ktoś tutaj miał podobny problem i może się podzielić doświadczeniem? Pozdrawiam Was i życzę żeby ten rok 2022 byk Waszym najszczęśliwszym [emoji3590]

reklama
Ja używam premom i flo i mam identyczną sytuację. Premum na podstawie zdjęć testów owu wyznaczyło mi owu na jutro, natomiast flo na wczoraj 🤣 nie znalazłam opcji zmiany, może w wersji premium jest taka możliwość. W każdym razie ja się bardziej sugeruje premom jeśli chodzi o dni płodne i owu niż flo. FLO natomiast lepiej wylicza mi okres I kalendarz jest dla mnie czytelniejszy
Jest opcja we flo żeby dodać owulację (można nawet zaznaczyć na jakiej podstawie twierdzisz, że ja masz 😅 testy czy własna obserwacja) i wtedy na nowo przelicza dany cykl

Cześć dziewczyny. Witam po jakimś czasie. Byłam w wątku Staraczek 2021, potem jednak złapałam super doła i nawet nie chciało mi się myśleć o tym co dalej :/ stuknął nam rok starań i jak sobie obiecaliśmy zrobiliśmy sobie badania. Ja na razie próby insulinowe, pakiet tarczycowy, ogólne badania krwi, moczu, usg, cytologię i chyba to wszystko - wyniki w punkt. Mam trochę za dużo ciałka to zaczęłam ćwiczyć i przeszłam na zdrowsza dietę, przestałam pić alkohol. Mąż też się zbadał i wyszło mu ze prawidłowa budowa plemników to tylko 3% na 4% minimum ale ma ich ogólnie bardzo dużo. Nie widział tego jeszcze nikt poza moim lekarzem ginekologiem który polecił żeby zdrowiej się odżywiać, więcej sportu, odstawić używki i nie przegrzewać jąder, po czym powtórzyć badanie za jakieś 3 miesiące i wtedy będziemy działać. Lekarz urolog powiedział że skoro tyle ich jest to nie ważne ze tylko 3 %. Oboje mówią że mamy się nie martwić ale my się martwimy i nie wiem co dalej? Czy ktoś tutaj miał podobny problem i może się podzielić doświadczeniem? Pozdrawiam Was i życzę żeby ten rok 2022 byk Waszym najszczęśliwszym ❤️
Moj mial morfo z 3%, potem w lecie 0%, dwa razy zaszłam w ciążę, inne wyniki mial b dobre, hormony, scsa, hba, mar i lekarz na koniec kazal zrobic ROS i więcej się nie pokazywać w gabinecie 🤷🏼‍♀️

Cześć dziewczyny. Witam po jakimś czasie. Byłam w wątku Staraczek 2021, potem jednak złapałam super doła i nawet nie chciało mi się myśleć o tym co dalej :/ stuknął nam rok starań i jak sobie obiecaliśmy zrobiliśmy sobie badania. Ja na razie próby insulinowe, pakiet tarczycowy, ogólne badania krwi, moczu, usg, cytologię, prokaktyne i badania hormonalne i chyba to wszystko - wyniki w punkt. Mam trochę za dużo ciałka to zaczęłam ćwiczyć i przeszłam na zdrowsza dietę, przestałam pić alkohol. Mąż też się zbadał i wyszło mu ze prawidłowa budowa plemników to tylko 3% na 4% minimum ale ma ich ogólnie bardzo dużo. Nie widział tego jeszcze nikt poza moim lekarzem ginekologiem który polecił żeby zdrowiej się odżywiać, więcej sportu, odstawić używki i nie przegrzewać jąder, po czym powtórzyć badanie za jakieś 3 miesiące i wtedy będziemy działać. Lekarz urolog powiedział że skoro tyle ich jest to nie ważne ze tylko 3 %. Oboje mówią że mamy się nie martwić ale my się martwimy i nie wiem co dalej? Czy ktoś tutaj miał podobny problem i może się podzielić doświadczeniem? Pozdrawiam Was i życzę żeby ten rok 2022 byk Waszym najszczęśliwszym [emoji3590]

U nas tez narazie wszystko w normie. Następnym krokiem była histero, laparo, drożność i pogłębiamy badanie nasienia.

Jest opcja we flo żeby dodać owulację (można nawet zaznaczyć na jakiej podstawie twierdzisz, że ja masz [emoji28] testy czy własna obserwacja) i wtedy na nowo przelicza dany cykl

Tak, tylko flo po wprowadzonym pozytywnym owulaku zawsze zakłada owu następnego dnia, nie bierze pod uwagę innych czynników.

Moj mial morfo z 3%, potem w lecie 0%, dwa razy zaszłam w ciążę, inne wyniki mial b dobre, hormony, scsa, hba, mar i lekarz na koniec kazal zrobic ROS i więcej się nie pokazywać w gabinecie 🤷🏼‍♀️

Jestem w tym tak nowa ze trochę wstyd ale absolutnie nie rozumiem jeszcze co to za badania wymieniłaś :D
Haha chyba jeszcze muszę dużo poczytać
Ja się nigdy tak nie badałam jak teraz a w zasadzie unikam lekarzy jak ognia i niestety wszystko przeżywam jak koniec świata

Tak, tylko flo po wprowadzonym pozytywnym owulaku zawsze zakłada owu następnego dnia, nie bierze pod uwagę innych czynników.
Tak to prawda, dlatego chyba lepiej zaznaczać własną metoda i wtedy konkretny dzień wpisywać. Wiadomo trzeba mieć wtedy pewność kiedy wystąpiła, więc aplikacja sama nic Ci nie wyliczy i nie podpowie w takim wypadku.

Jestem w tym tak nowa ze trochę wstyd ale absolutnie nie rozumiem jeszcze co to za badania wymieniłaś :D
Haha chyba jeszcze muszę dużo poczytać
Ja się nigdy tak nie badałam jak teraz a w zasadzie unikam lekarzy jak ognia i niestety wszystko przeżywam jak koniec świata
To dodatkowe badania :) przed wizytą u urologa moj gine powiedział zeby sobie zrobil, bo na 1 wizycie pojdzie z niczym a i tak bd musiał zrobić, urolog zrobil mu jeszcze usg i kazal ROS (stres oksydacyjny) i jak wyszedł b dobrze to kazal mu dalej nie palić, chodzic na basen i tyle, przestać do niego przychodzić tylko wydać kasę na wyjazd wspolny zamiast na wizyty 😅
I mowil ze seminogramu się nie powinno latem robic, bo wychodzą gorsze wyniki z wyższej temperatury q z supli najwyższa polka to proxeed i potem nucleox.
A pamiętam jak przeżywałam te wyniki męża okropnie 🙈 a potem się okazlo, że jest w sumie dobrze ;)

Nie mam czasu czytać wszystkiego, ale chce tylko powiedzieć, że już wiem że to troll.
Nawet wiem, który [emoji6]
Dziewczyn nie myliła intuicja [emoji41]
Cieszymy się ze wszystkich udanych cykli, ale na trolli mamy radar [emoji23]
Też się domyślam który to troll, jestem chyba tu dostatecznie długo :D z drugiej strony yo smutne, że też się komuś chce...

reklama
Tak to prawda, dlatego chyba lepiej zaznaczać własną metoda i wtedy konkretny dzień wpisywać. Wiadomo trzeba mieć wtedy pewność kiedy wystąpiła, więc aplikacja sama nic Ci nie wyliczy i nie podpowie w takim wypadku.

Otóż to. Dlatego nie polegam na wyliczeniach aplikacji [emoji16]

Do góry