reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

To ja zmienię temat xD nigdy nie robiłam monitoringu owulacji ani testów, ale na "czucie" wypadała zawsze w 14 dniu cyklu. Zainstalowałam dzisiaj apke Flo i jak wpisałam dzień ostatniego okresu to wyliczyło mi dzień owulacji jako 14dc. Natomiast jak wpisałam daty wcześniejszych miesiączek to nagle przestawiło mi na 12dc :o czy jest gdzieś opcja żeby to zmienić jeśli faktycznie testy albo monitoring potwierdzą mi, że to jest jednak 14? Na jakiej podstawie w ogóle oni to wyliczają i czy jest to u was zgrubsza zgodne?
Jeszcze tylko nadmienię, że zastanawiam się nad tym, bo według nowych wyliczeń wypadłaby jutro, a ja sobie wszystko inaczej zaplanowałam :D
Ja używam premom i flo i mam identyczną sytuację. Premum na podstawie zdjęć testów owu wyznaczyło mi owu na jutro, natomiast flo na wczoraj 🤣 nie znalazłam opcji zmiany, może w wersji premium jest taka możliwość. W każdym razie ja się bardziej sugeruje premom jeśli chodzi o dni płodne i owu niż flo. FLO natomiast lepiej wylicza mi okres I kalendarz jest dla mnie czytelniejszy

reklama
nie wiem na jakiej zasadzie to jest loczone, ale jak wstawisz pozytywny test owu to automatycznie przeliczy Ci owulację na drugi dzień (przynajmniej tak jest we flo), możesz też samemu nacisnąć w danym dniu owulacja: moja metoda i Ci ustawi
Oooo jest taka opcja ? Zaraz poszperam może faktycznie da się to zmienić 😉

Dziewczyny…
Ja wiem, że to proces grypowy i dużo się tu rozgrywa i emocji powstaje, ale myślę o tym, że tracimy to, co ważne.
@Zazuu myślę sobie, ze to frustrujace jak ktoś generalizuje i tym pomija starania, ale też przeczytałam ten wątek od początku i nikt nie jest tu tak doceniany jak Ty. To jest druga strona, która naprawdę ma sens.
A poza tym to ja jestem bardzo ciekawa jak Twoja owulacja? Przyszła? Jak starania? Jak się czujesz po takiej przerwie i tych przeżyciach sprzed 3 miesięcy?
To jest ważne. Ważne jest to jak czują się dziewczyny, które czekają na owulację. I te, które czekają, by zrobić test. I te, które czekają na okres, by zacząć znów (a często nie wiedzą skąd brać na to siłę). (Może zrobimy listę kto kiedy co, żebysmy wiedziały za co trzymamy kciuki w danym momencie?)
Ważne jest to jak nam mija weekend i z czym jesteśmy. Dużo jest tu rozczarowania, lęków i cierpienia, które miesza się z radością i ekscytacją. Może możemy to wspólnie złapać? Co sądzicie?
U mnie sytuacja jest trochę inna, bo cykl może być pierwszy, ale przy tym jak wyglada cały ten proces i jakie ma obciążenia, uwierzcie mi, daleki jest od ekscytacji i nadziei. Dziś mi kryzysowo, czym próbowałam się podzielić tu z Wami, ale mam wrażenie, ze zniknęło to w wielu stronach przepychanki i szczerze mówiąc trochę mi przykro z tego powodu.
To takie przemyślenia z mojej strony.

Oooo jest taka opcja ? Zaraz poszperam może faktycznie da się to zmienić 😉
Da się, to chyba weszło po aktualizacji. Dodajesz plusem z prawego dolnego rogu i zaznaczasz w owulacji ”moja metoda” ;)

Załączniki

• CABA0AAE-D0E7-4238-909C-43777AD875A6.png
    CABA0AAE-D0E7-4238-909C-43777AD875A6.png
    129,5 KB · Wyświetleń: 56
Ja używam Premom i polecam, tam można wszystko, Flo jakoś mi nie przypadła do gustu, ale może wypowiedzą się dziewczyny które korzystały.
O dzięki to sobie ją też pobiorę i będę używać równolegle. Te Flo ma fajny design i nie chcę się z nią rozstawać tak szybko
nie wiem na jakiej zasadzie to jest loczone, ale jak wstawisz pozytywny test owu to automatycznie przeliczy Ci owulację na drugi dzień (przynajmniej tak jest we flo), możesz też samemu nacisnąć w danym dniu owulacja: moja metoda i Ci ustawi
Ok dziękuję :) spróbuję zastosować tę drugą metodę, testom nie ufam
Ja używam premom i flo i mam identyczną sytuację. Premum na podstawie zdjęć testów owu wyznaczyło mi owu na jutro, natomiast flo na wczoraj 🤣 nie znalazłam opcji zmiany, może w wersji premium jest taka możliwość. W każdym razie ja się bardziej sugeruje premom jeśli chodzi o dni płodne i owu niż flo. FLO natomiast lepiej wylicza mi okres I kalendarz jest dla mnie czytelniejszy
Szkoda, że nie można mieć wszystkiego naraz :D dziękuję za wyjaśnienie, strasznie nie umiem w takie rzeczy

reklama
Do góry