reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Wkurza mnie to że nawet nie chciał mi zmierzyć tego endometrium :/ teraz nie wiem czy faktycznie czekać czy zaryzykować. Wczoraj jeszcze plamiłam na brązowo ale dziś jest ok
jesli lekarz widzi przeciwskazania to ja bym nie ryzykowała. Krew w macicy jest jednym z przeciwskazań do ponownego rozpoczęcia starań

reklama
Przyszly mi wyniki badań... ogólnie jest spoko, ale jak ktos cos chce dodac to chetnie wyslucham 😁
zaskoczył mnie stosunek LH i FSH który zazwyczaj miałam w okolicy 0.6-0.7 a teraz 0.94 😁 możliwe to?

Wskaźnik Homa 1.6, insulina 7.1 a Glukoza 94 wiec spadła bo była 100 ostatnio

homocysteina 9.4 - mam jakoś zbijać?? @Zazuu ?

Ferrytyna spadła mi z 70 na 48, pewnie przez te krwawienia które miałam przez prawie miesiąc 🤦🏽‍♀️

Witamina B12 - 239 przy normie 211-911 -- powinnam ją podbić wyżej?

Próby wątrobowe wyszły spoko wiec chyba mnie ten metotreksat aż tak nie przeorał 😁

A w załączniku tarczyca itp tez ok
Screenshot_20220512-141213_Drive.jpg

Przyszly mi wyniki badań... ogólnie jest spoko, ale jak ktos cos chce dodac to chetnie wyslucham 😁
zaskoczył mnie stosunek LH i FSH który zazwyczaj miałam w okolicy 0.6-0.7 a teraz 0.94 😁 możliwe to?

Wskaźnik Homa 1.6, insulina 7.1 a Glukoza 94 wiec spadła bo była 100 ostatnio

homocysteina 9.4 - mam jakoś zbijać?? @Zazuu ?

Ferrytyna spadła mi z 70 na 48, pewnie przez te krwawienia które miałam przez prawie miesiąc 🤦🏽‍♀️

Witamina B12 - 239 przy normie 211-911 -- powinnam ją podbić wyżej?

Próby wątrobowe wyszły spoko wiec chyba mnie ten metotreksat aż tak nie przeorał 😁

A w załączniku tarczyca itp tez ok
Zobacz załącznik 1400586
b12 zdecydowanie do podbicia.
Ja mam świetną metylowana b12 ze swansona. Ma końskie dawki ale w Miesiac niecały skoczyłam w górne granice z żałosne niskiego poziomu.
Później już lekarz zabronił mi łykać ją regularnie ale sobie raz za czas lykne żeby utrzymać poziom 😎

A na homocysteinie totalnie się nie znam. Wiem, że dziewczyny zakwasem z buraków sobie pomagają, ale nie mam pewności czy to nie jest jakoś połączone właśnie z b12 u ferrytyna? Coś kojarzę, ze jak to wejdzie na dobre normy ro homocysteina może spaść, ale mogę teraz wybitnie pier*olic 😅

b12 zdecydowanie do podbicia.
Ja mam świetną metylowana b12 ze swansona. Ma końskie dawki ale w Miesiac niecały skoczyłam w górne granice z żałosne niskiego poziomu.
Później już lekarz zabronił mi łykać ją regularnie ale sobie raz za czas lykne żeby utrzymać poziom 😎
Mam b complex z takim składem- nada się narazie czy niebardzo ?
20220512_152437.jpg

A na homocysteinie totalnie się nie znam. Wiem, że dziewczyny zakwasem z buraków sobie pomagają, ale nie mam pewności czy to nie jest jakoś połączone właśnie z b12 u ferrytyna? Coś kojarzę, ze jak to wejdzie na dobre normy ro homocysteina może spaść, ale mogę teraz wybitnie pier*olic 😅
Nie wiem czemu żyłam w przekonaniu ze homocysteine reguluje się właśnie przez B complex stąd ten zakup jakiś czas temu a brałam jak mi się przypomnialo 😁

Nie wiem czemu żyłam w przekonaniu ze homocysteine reguluje się właśnie przez B complex stąd ten zakup jakiś czas temu a brałam jak mi się przypomnialo 😁
Ja myślę, że ta homocysteina jest powiązana z niska b12, chyba teoretycznie jak zaczniesz podnosić b12 to powinna Ci zacząć opadać homocysteina. A jak u Ciebie z kwasem foliowym? Bierzesz witaminy zmetylowane? Bo to Twoje b12 pomimo, że w widełkach to jest bardzo niskie. Ja po poronieniu miałam ponad 300 i hematolog określiła to jako bardzo słaby wynik.

reklama
Ja mam homocysteina 13 i tez biorę b complex plus piłam przez tydzień ( w cholerę długo) sok z buraka!
Na początku czerwca ide zbadać jeszcze raz czy coś ruszyło, bo to będzie dwa miesiące jak łykam

Do góry