reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Wkurza mnie to że nawet nie chciał mi zmierzyć tego endometrium :/ teraz nie wiem czy faktycznie czekać czy zaryzykować. Wczoraj jeszcze plamiłam na brązowo ale dziś jest ok
jesli lekarz widzi przeciwskazania to ja bym nie ryzykowała. Krew w macicy jest jednym z przeciwskazań do ponownego rozpoczęcia starań

reklama
Przyszly mi wyniki badań... ogólnie jest spoko, ale jak ktos cos chce dodac to chetnie wyslucham 😁
zaskoczył mnie stosunek LH i FSH który zazwyczaj miałam w okolicy 0.6-0.7 a teraz 0.94 😁 możliwe to?

Wskaźnik Homa 1.6, insulina 7.1 a Glukoza 94 wiec spadła bo była 100 ostatnio

homocysteina 9.4 - mam jakoś zbijać?? @Zazuu ?

Ferrytyna spadła mi z 70 na 48, pewnie przez te krwawienia które miałam przez prawie miesiąc 🤦🏽‍♀️

Witamina B12 - 239 przy normie 211-911 -- powinnam ją podbić wyżej?

Próby wątrobowe wyszły spoko wiec chyba mnie ten metotreksat aż tak nie przeorał 😁

A w załączniku tarczyca itp tez ok
Screenshot_20220512-141213_Drive.jpg

Przyszly mi wyniki badań... ogólnie jest spoko, ale jak ktos cos chce dodac to chetnie wyslucham 😁
zaskoczył mnie stosunek LH i FSH który zazwyczaj miałam w okolicy 0.6-0.7 a teraz 0.94 😁 możliwe to?

Wskaźnik Homa 1.6, insulina 7.1 a Glukoza 94 wiec spadła bo była 100 ostatnio

homocysteina 9.4 - mam jakoś zbijać?? @Zazuu ?

Ferrytyna spadła mi z 70 na 48, pewnie przez te krwawienia które miałam przez prawie miesiąc 🤦🏽‍♀️

Witamina B12 - 239 przy normie 211-911 -- powinnam ją podbić wyżej?

Próby wątrobowe wyszły spoko wiec chyba mnie ten metotreksat aż tak nie przeorał 😁

A w załączniku tarczyca itp tez ok
Zobacz załącznik 1400586
b12 zdecydowanie do podbicia.
Ja mam świetną metylowana b12 ze swansona. Ma końskie dawki ale w Miesiac niecały skoczyłam w górne granice z żałosne niskiego poziomu.
Później już lekarz zabronił mi łykać ją regularnie ale sobie raz za czas lykne żeby utrzymać poziom 😎

A na homocysteinie totalnie się nie znam. Wiem, że dziewczyny zakwasem z buraków sobie pomagają, ale nie mam pewności czy to nie jest jakoś połączone właśnie z b12 u ferrytyna? Coś kojarzę, ze jak to wejdzie na dobre normy ro homocysteina może spaść, ale mogę teraz wybitnie pier*olic 😅

b12 zdecydowanie do podbicia.
Ja mam świetną metylowana b12 ze swansona. Ma końskie dawki ale w Miesiac niecały skoczyłam w górne granice z żałosne niskiego poziomu.
Później już lekarz zabronił mi łykać ją regularnie ale sobie raz za czas lykne żeby utrzymać poziom 😎
Mam b complex z takim składem- nada się narazie czy niebardzo ?
20220512_152437.jpg

A na homocysteinie totalnie się nie znam. Wiem, że dziewczyny zakwasem z buraków sobie pomagają, ale nie mam pewności czy to nie jest jakoś połączone właśnie z b12 u ferrytyna? Coś kojarzę, ze jak to wejdzie na dobre normy ro homocysteina może spaść, ale mogę teraz wybitnie pier*olic 😅
Nie wiem czemu żyłam w przekonaniu ze homocysteine reguluje się właśnie przez B complex stąd ten zakup jakiś czas temu a brałam jak mi się przypomnialo 😁

Nie wiem czemu żyłam w przekonaniu ze homocysteine reguluje się właśnie przez B complex stąd ten zakup jakiś czas temu a brałam jak mi się przypomnialo 😁
Ja myślę, że ta homocysteina jest powiązana z niska b12, chyba teoretycznie jak zaczniesz podnosić b12 to powinna Ci zacząć opadać homocysteina. A jak u Ciebie z kwasem foliowym? Bierzesz witaminy zmetylowane? Bo to Twoje b12 pomimo, że w widełkach to jest bardzo niskie. Ja po poronieniu miałam ponad 300 i hematolog określiła to jako bardzo słaby wynik.

reklama
Ja mam homocysteina 13 i tez biorę b complex plus piłam przez tydzień ( w cholerę długo) sok z buraka!
Na początku czerwca ide zbadać jeszcze raz czy coś ruszyło, bo to będzie dwa miesiące jak łykam

Do góry