reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
No ja słyszę, ze się za bardzo spinam, ze za szybko testy robię, ze powinnam czerpać przyjemnosc z seksu itp
ja takie teksty słyszę od Starego, to o zbyt dużej spinie doprowadza mnie do szału i awantura murowana. Jak ja się kuźwa mam nie spinać jak bzykanie jest wtedy kiedy trzeba a nie kiedy mam ochotę? Czy ludzie są na tyle tępi żeby tego nie rozumieć? 🙄

Mam koleżankę, kiedyś chyba o niej wspomniałam tutaj, która zaszła w ciążę w listopadzie z typem z Tindera po niecałych 2 miesiącach znajomości. Jestem w tym temacie od samego początku bo jako pierwsza się dowiedziałam o tym fakcie.
Dziewczyna a właściwie już kobieta lat 35, nie miała pojęcia kiedy są dni płodne, kiedy owu, żyła chwilą i niczym spuszczona ze smyczy zaliczyła wpadkę z 25-latkiem…
Jak na złość relację z tym gościem ma od początku dość skomplikowaną, dwa razy wyprowadzałyśmy go z jej domu, groził że się zabije itp. Po jakimś czasie przyznałam jej że się staramy, to usłyszałam że tak jest że jak się chce na siłę to się nie udaje a jak się odpuści to się na pewno uda. I żebym się wyluzowała to na pewno zajdę.
Potem jeszcze było marudzenie że na usg wyszła dziewczynka a ona się nastawiła na chłopca i jest jej przykro… Wiecie nie mogłam tego słuchać i się poryczałam…
Ktoś kto się nie stara nigdy nie zrozumie staraczek, nawet jeśli próbuje być miły i mówi ze współczuje to tak naprawdę ***** wie 😞

ja takie teksty słyszę od Starego, to o zbyt dużej spinie doprowadza mnie do szału i awantura murowana. Jak ja się kuźwa mam nie spinać jak bzykanie jest wtedy kiedy trzeba a nie kiedy mam ochotę? Czy ludzie są na tyle tępi żeby tego nie rozumieć? 🙄

Mam koleżankę, kiedyś chyba o niej wspomniałam tutaj, która zaszła w ciążę w listopadzie z typem z Tindera po niecałych 2 miesiącach znajomości. Jestem w tym temacie od samego początku bo jako pierwsza się dowiedziałam o tym fakcie.
Dziewczyna a właściwie już kobieta lat 35, nie miała pojęcia kiedy są dni płodne, kiedy owu, żyła chwilą i niczym spuszczona ze smyczy zaliczyła wpadkę z 25-latkiem…
Jak na złość relację z tym gościem ma od początku dość skomplikowaną, dwa razy wyprowadzałyśmy go z jej domu, groził że się zabije itp. Po jakimś czasie przyznałam jej że się staramy, to usłyszałam że tak jest że jak się chce na siłę to się nie udaje a jak się odpuści to się na pewno uda. I żebym się wyluzowała to na pewno zajdę.
Potem jeszcze było marudzenie że na usg wyszła dziewczynka a ona się nastawiła na chłopca i jest jej przykro… Wiecie nie mogłam tego słuchać i się poryczałam…
Ktoś kto się nie stara nigdy nie zrozumie staraczek, nawet jeśli próbuje być miły i mówi ze współczuje to tak naprawdę ***** wie 😞
nóż mi się w kieszeni otworzył. I zagotowało mi się w środku

Powiem Wam, ze gdyby nagle w tym cyklu zdarzył się Cud, w który wątpię to mielismysmy troszkę wcześniej ale jednak super prezent na rocznice ślubu. A tak to dupa blada 😞

Mogłabyś dokładniej coś powiedzieć?
Kurcze chyba muszę gdzieś też przypiać mój post o poprawie nasienia bo też często muszę się porduktować :D
Kochana najlepiej jak poczytasz o płodnej diecie, polecam akademię płodności, dużo wiedzy stamtąd zaczerpnęłam. zależy ile Twój facet jest skłonny zrobić, bo są różni.
Ogólnie jako podstawę w diecie uważam: codziennie szklanka soku pomidorowego z łyżeczką oleju lnianego i oleju z czarnuszki i codziennie orzechy brazylijskie i pestki dyni.
Potem włączenie dużo warzyw i owoców do diety, najlepiej do każego posiłku coś dodawać. Włączyć straczki do diety.Ograniczyć spożycie przetworzonego żarcia i mięsa. Urozmaicać dietę w kasze, ryże.
Włączyć sport.
Odstawić najlepiej, a jak nie chce to ograniczyć fajki i alkohol.
Po domu chodzić najlepiej bez gaci. Pod prysznicem polewać jajka zimną wodą. Nie trzymać lapa na kolanach i telefonu w kieszeni. Na codzień luźne gacie. Nie korzystać z sauny i podgrzewanych foteli w aucie.
Na początek polecam suple Profertil, Ten Fertil On, Fertilman plus. W suplach szukamy głównie antyoksydantów. Zwróć uwagę na obecność: cynku, seleny, L karnityny, L argininy, koenzymu q10, kwasy foliowego, inozytolu, witaminy C (nie 1000, tylko albo o wydłużonym uwalnianiu, albo 2xdziennie po 500) i oczywiście witaminy D.

Powiem Wam, ze gdyby nagle w tym cyklu zdarzył się Cud, w który wątpię to mielismysmy troszkę wcześniej ale jednak super prezent na rocznice ślubu. A tak to dupa blada 😞
wiesz ile razy ja już myślałam "a może ten miesiąc? byłby prezent na dzień ojca" "prezent na dzień matki", "prezent na jego urodziny" "prezent na święta", więc już nawet nie dopuszczam tkaich myśli do siebie.

reklama
Do góry