reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Kurcze chyba muszę gdzieś też przypiać mój post o poprawie nasienia bo też często muszę się porduktować :D
Kochana najlepiej jak poczytasz o płodnej diecie, polecam akademię płodności, dużo wiedzy stamtąd zaczerpnęłam. zależy ile Twój facet jest skłonny zrobić, bo są różni.
Ogólnie jako podstawę w diecie uważam: codziennie szklanka soku pomidorowego z łyżeczką oleju lnianego i oleju z czarnuszki i codziennie orzechy brazylijskie i pestki dyni.
Potem włączenie dużo warzyw i owoców do diety, najlepiej do każego posiłku coś dodawać. Włączyć straczki do diety.Ograniczyć spożycie przetworzonego żarcia i mięsa. Urozmaicać dietę w kasze, ryże.
Włączyć sport.
Odstawić najlepiej, a jak nie chce to ograniczyć fajki i alkohol.
Po domu chodzić najlepiej bez gaci. Pod prysznicem polewać jajka zimną wodą. Nie trzymać lapa na kolanach i telefonu w kieszeni. Na codzień luźne gacie. Nie korzystać z sauny i podgrzewanych foteli w aucie.
Na początek polecam suple Profertil, Ten Fertil On, Fertilman plus. W suplach szukamy głównie antyoksydantów. Zwróć uwagę na obecność: cynku, seleny, L karnityny, L argininy, koenzymu q10, kwasy foliowego, inozytolu, witaminy C (nie 1000, tylko albo o wydłużonym uwalnianiu, albo 2xdziennie po 500) i oczywiście witaminy D.
Ale ogólnie jest szansa na naturalną ciążę? Co w tych wynikach jest słabe ?

reklama
Hej dziewczyny , niestety wracam do was :/
Ciążą okazała się pustym jajem płodowym :/ byłam w szpitalu przez 1,5 dnia ale na szczęście nie miałam łyżeczkowania, Pani doktor ktora mnie badała stwierdziła że da mi się samoistnie oczyścić za co jestem jej wdzięczna.Strasznego doła miałam ale już jest o wiele lepiej .
2.04. Zaczęło się u mnie poronienie , gdy skończyłam krwawić poszłam do dwóch ginów i oboje stwierdzili ze oczyściłam się sama , natomiast jeden z nich kazał mi czekać 3 cykle a drugi mówił żeby działać odrazu. 2.05 dostałam miesiączkę więc stwierdziłam że pójdę jeszcze sprawdzić czy owulacja będzie w tym cyklu. Byłam wczoraj i się trochę zawiodłam bo owulacja powinna być według doktora za 2-3 dni (pęcherzyk miał wczoraj 16 mm) ale powiedział mi też że widzi jeszcze resztki krwi w macicy i kazał czekać do następnego cyklu z starniami . Nawet nie chciał mi zmierzyć endometrium tylko stwierdził że jest cienkie i mam się wstrzymać :(

Ale ogólnie jest szansa na naturalną ciążę? Co w tych wynikach jest słabe ?
Do zapłodnienia potrzebny jets jeden plemnik, ale nie będę kłamać - szansa z takimi wynikami jest słaba. Masz wszystko napisane na ostatniej stronie - że jest obniżona ilość i ruchliwość. Wasza koncentracja to jest 5, a powinna być minimum 15, Ilość 23, powinna być minimum 30. Ruch macie około 20% a powinien być ponad 32%.
Jedynie morfologia jest w normie, ale 4% z 5 mln to jest mało.

nóż mi się w kieszeni otworzył. I zagotowało mi się w środku
przepraszam Kochana, nie chciałam żeby komuś zrobiło się tak zle jak mi pisząc to, ale musiałam się podzielić tą historią bo mocno we mnie siedzi…

A tak zmieniając temat to właśnie Stary się chwalił ze już po badaniach nasienia i idzie sobie na zasłużone piwko 😅 jakieś podstawowe parametry powinny być już dzisiaj dostępne także trzymajcie kciuki!

Do zapłodnienia potrzebny jets jeden plemnik, ale nie będę kłamać - szansa z takimi wynikami jest słaba. Masz wszystko napisane na ostatniej stronie - że jest obniżona ilość i ruchliwość. Wasza koncentracja to jest 5, a powinna być minimum 15, Ilość 23, powinna być minimum 30. Ruch macie około 20% a powinien być ponad 32%.
Jedynie morfologia jest w normie, ale 4% z 5 mln to jest mało.
Czy te suplementy,zdrowa dieta,ruch itd. mogą pomóc?

Czy te suplementy,zdrowa dieta,ruch itd. mogą pomóc?
mogą ale nie muszą.
Najważniejsze jest znalezienie przyczyny.
Czasem jest tak, że ktoś się zdrowo prowadzi, a ma bardzo złe wyniki i jemu raczej szklanka soku nie pomoże.
Natomiast bardzo często czynnik męski kuleje ze względu na tryb życia i wtedy dosyć łatwo go "polepszyć".
Tak czy tak wyniki Twojego partnera wg mnie wymagają konsultacji z andrologiem

A rób jeśli Tobie to pomoże, ja wczoraj zrobiłam bete po 5 dpo i tak wiem że nie miało to sensu ale zrobiłam i wiecie co? Było mi cudownie 🙈 hihi nie żebym lubiła się kuć 😈😜 ja przy pierwszym i przy drugim poronieniu miałam równo po 28 dniach @
No właśnie ja mam wrażenie, że wczoraj czy przedwczoraj zrobił mi się taki mega płodny śluz dopiero. A generalnie moje naturalne cykle trwały 30-35 dni, różnie to bywało. I tak się właśnie zastanawiam czy po tym poronieniu te naturalne cykle się jakoś zmienia 🤔

reklama
Wkurza mnie to że nawet nie chciał mi zmierzyć tego endometrium :/ teraz nie wiem czy faktycznie czekać czy zaryzykować. Wczoraj jeszcze plamiłam na brązowo ale dziś jest ok

Do góry